Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz

Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Á

Álmodozol róla, mégsem teszed meg? Mi lenne, ha idén vennéd a bátorságot, és megpróbálkoznál a karácsonyi pulykával? Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja neked legféltettebb titkait, hogyan is kerülhet illatos, omlós, ropogós fogás a karácsonyi asztalra.

A megfelelő hús

A finom eredményhez elengedhetetlen a jó minőségű, friss pulykahús, ehhez a legjobb választás a Gallicoop termék. Nem muszáj nekigyürkőzni az egészben sült állatnak, választhatsz mellet, combot, amikkel változatos fogásokat készíthetsz.

A sütés fortélyai

A húst időben ki kell venni a hűtőből. A pulykának sütés előtt három órával érdemes szobahőmérsékletűre melegednie. Ez garantálja, hogy a hús egyenletesen süljön át, ne maradjon nyers a közepe. A biztos eredményhez használj tűpróbát: az ellenőrzéssel elkerülheted, hogy kiszáradjon a hús, vagy nyers maradjon a közepe.

A ropogós bőr titka

A szárnyas barnára és ropogósra sült bőrét egyszerű trükk garantálja: az utolsó tíz percben tekerd a sütőt 180 fokról 220 fokra! Így a pulyka jól átsül, a bőre pedig finom, roppanós rétegre változik. Fontos, hogy sütés közben negyed óránként locsolgasd a pulykát: így lesz igazán szaftos a hús, elkerülhető a kiszáradás, a bőr pedig zamatos ízt kap.

Fontos apróságok

Az ördög a részletekben rejlik, ezért ha megfelelő eredményt szeretnél, fordíts figyelmet a többi hozzávalóra is. Mit ér a Gallicoop pulykahús, ha ízetlen a húslé, kevés a töltelék, sótlan a köret. A szárnyas jól variálható édes gyümölcsökkel, gesztenyével, májas töltelékkel egyaránt. Karácsonykor ünnepelj szívből, ne spórolj se az időn, se az alapanyagokon, se a kalóriákon!

Engedd el!

A karácsony a búcsúzás és az elengedés ideje is. Ha minden igyekezeted ellenére nem sikerült elkápráztatni a nagyit vagy az anyóst, akkor sem érdemes felhúzni magad! Legyen kéznél egy B terv, ha túl nehéz fába vágtad a fejszéd, és kifogott rajtad az ünnepi menü. Hidd el, a családtagok jobban örülnek majd egy mosolygós, kedves háziasszonynak, mint egy siránkozónak. Biztos ami biztos, azért legyen tartalékban egy kis Gallicoop pulykahús a mélyhűtőben is!

Receptajánló:

Gesztenyével töltött hosszúcomb

HOZZÁVALÓK:

2 db pulyka hosszúcomb, 50 dkg főtt, hámozott gesztenye, 40 dkg aszalt szilva, 1 nagy cukkini, 4-6 szál zöldhagyma, 2 szikkadt zsemle vagy kifli, 2 tojás, só, bors, őrölt római kömény, 2 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-külön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, a kicsavart, elmorzsolt zsemlét, a tojást és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk. A pulykacombot sütőtálra tesszük, s bekenjük a páccal.

Tovább olvasok
Napi horoszkóp január 22.: a Vízöntőknek nagyszabású terveik vannak, a Halak végre a jól megérdemelt sikert ünnepelhetik

Ma is érdemes elolvasnod a csillagok üzeneteit, mert izgalmas részleteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

Meg lehet egyáltalán tanítani a gyereket, hogyan védje meg magát?

Van, akiben születésétől kezdve erősebb az önérvényesítő mechanizmus, ösztönösen védi meg magát, a tulajdonát, az akaratát, és van, akiből teljesen hiányzik, és valahogy el kell sajátítania ezt a tudást. A „hogyan?” persze nagy kérdés, de most már sokkal több ismeret és eszköz áll rendelkezésünkre, mint az én gyerekkoromban.

Kövess minket

60%-os kedvezmény!!! Fizess elő fél évere (5 lapszám) és fél évig az InStyle-t is megkapod!

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem