Ezt gondolják a Valentin-napról a tizenévesek: 12 kamasz vallomása a szerelmesek ünnepéről (vagy miről)

valentin-nap,anti-valentin-nap,tizenévesek
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A szerelem szent ünnepe vagy habos-babos giccsparádé? Kik járnak jól, a párok vagy a gagyikereskedelem? A jeles nap mesterkéltségébe sokan már kamaszkorban belefásulnak, de azért akad olyan gimis, akinek felcsillan a szeme a szívkarnevál hallatán. Megkérdeztem néhány tizenévest, mit gondolnak a Valentin-napról.

Az egész egy nagy marhaság

Az ember a párkapcsolatát hosszútávú szeretetre építi, nem pedig egy napra. Nekem február 14. nem Valentin-nap, hanem Bálint napja, néhány haveromat fel is köszöntöm ilyenkor. A barátnőm egyszer megsértődött, amiért nem kapott ajándékot, én meg visszakérdeztem: „Miért, Bálintnak hívnak?” (Kálmán, 18)

Olvasd el ezt is!

Nem ördögtől való

Ilyenkor ki tudod fejezni, hogy szereted a másikat, és ehhez nem kell pénz, csak csipetnyivel több romantika. Az viszont baj, ha olyan elvárások vannak, ami sok pénzzel jár. A tesóm barátnője például természetesnek veszi, hogy mindig a bátyám fizet, ilyenkor meg egyenesen el kell halmozni ajándékokkal, mert különben halálra sértődne. (Réka, 18)


Az emberek ürügyet keresnek, hogy ünnepelhessenek

Szerintem túl van tolva az egész. Engem teljesen hidegen hagy, de persze muszáj megtartani, mert a barátnőm szereti. Ilyenkor elmegyünk moziba, sétálni, vagyis épp olyan dolgokat teszünk, amit akármikor csinálhatnánk. (Zoli, 18)

anti-valentin-nap,valentin-nap
forrás: Getty Images

Számomra nem a szerelem napja

Három évvel ezelőtt halt meg az anyukám. Nem sokkal Valentin-nap előtt. Azóta minden februárban napokig émelygek, és csak akkor leszek jobban, ha túl vagyunk rajta. Szerintem soha nem fogom megünnepelni, mert számomra nem a szerelem, hanem a halál napja. (Zsolt, 17)


Az emberek Valentin-nap nélkül nem érzik, hogy szeretik őket?

Ezt rossz iránynak tartom, akár nagy összeveszések is lehetnek abból, ha az egyiknek fontos, a másiknak meg nem. Én örülök, ha kapok a barátomtól egy szelet csokit, de ez nem befolyásolja az életünket. Az a lényeg, hogy mellettem van, és hálistennek mindennap elmondja, mennyire szeret. (Mirtill, 19)


Ez a nap szerintem nemcsak a szerelmeseké

Inkább arról szól, hogy a szeretteinket meglephetjük valami aprósággal. Hangsúlyozom: apróság, mert az elég béna, ha valaki drága ajándékokkal bizonygatja, mennyire odavan a másikért! (Miután eltávolodom a hangrögzítővel, halkan:) De amúgy utálom a Valentin-napot. (Klarissza, 19)


valentin-nap,tizenévesek
forrás: pixnio.com

Egyszer kaptam egy szál Valentin-napi rózsát

Még az általánosban. Valaki a padomra tette, és soha nem fedte fel magát. Ez volt az egyik legaranyosabb dolog, ami történt velem. (Anna, 14)


Én csak túl akarok lenni rajta

Fogom a barátnőmet, és elmegyünk este a Boldog halálnapot! második részére. Valentin-napon a horror esik a legjobban. Az egyedülállóknak meg kifejezetten rossz lehet a felhajtás. (Bence, 20)


A Valentin-nap igazából a kereskedők ünnepe

A szingliknek meg rossz, hisz folyton azt látják, hogy csak ők szomorúak, körülöttük meg mindenki boldog. Közben sokan csak azért jönnek össze februárban, mert nem akarják magányosnak érezni magukat. Komolyan mondom, több ilyen esetet ismerek. (Linett, 15)


Olvasd el ezt is!

Nagyon szeretem!

Este el szoktunk menni a barátnőmmel vacsorázni, veszek egy csomó rózsát, és azt mondom neki, hogy addig foglak szeretni, amíg az utolsó szál el nem hervad. (nevet) (Mike, 15)


A tavalyi Valentin-napon jöttem össze a szerelmemmel

Mindketten magányosak voltunk, túl egy friss szakításon. Nagyon szomorú voltam, azt hittem, nekem soha többé nem lesz senkim. És akkor a barátaim bemutattak neki. Azóta imádom február 14-ét! (Éva, 16)


Én ilyenkor anti-Valentin napot tartok. Éljen az anti-Valentin-nap!

(Pista, 14)


Nézd meg ezt a galériát is:

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
6 nem kifejezetten romantikus Valentin-napi program
Tovább olvasok
Válás után a szülők költöznek hetente, nem a gyerek – ez a nesting módszer

Te mit szólnál, ha egyik héten itt, másik héten ott kéne laknod? Nem lenne túl komfortos, ugye? Akkor miért várnád el ezt egy válás után a gyerekedtől, aki az egészről nem tehet? Ebből indul ki a nesting módszer (ami magyarul kb. „fészekrakás” –t jelent). Nincs a másik szülőnél felejtett ruha, kabát vagy tankönyv, nem szakad ki a gyerek a biztonságot nyújtó környezetből.

Luxuslakosztályok, amik az emeletes ágyaik miatt kapósak

Az emeletes ágy tipikusan olyan dolog, amire gyerekként mindenki vágyik. Felnőttként viszont már kevésbé érezzük ezt a vonzalmat – hacsak nem kukkantunk be ezekbe a butikhotelekbe.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem