Ez a díjnyertes természetfotós még csak 13 éves – apjától örökölte a tudását

Borítókép: Ez a díjnyertes természetfotós még csak 13 éves – apjától örökölte a tudását
Steve Irwin, a 2006-ban elhunyt ausztrál „krokodilvadász” fiáról, Robertről van szó. Nézzétek meg a bensőséges természetfotóit!

Aki a természettől körülvéve nő fel, az magától értetődően kötődni fog hozzá és talán tesz is azért, hogy mások is jobban megismerjék, s például környezetvédelmi aktivista lesz belőle, esetleg kattint egy-két fotót és kiteszi az Instagram-oldalára… Robert Irwin esetében azonban ennél többről van szó. A 13 éves fiatalember máris nagy ismertségre tett szert mint kiugróan tehetséges természetfotós.

Mondhatnánk, hogy neki könnyű, de egyáltalán nem így van; Robert édesapja, Steve Irwin évtizedeken át készített természetfilm-sorozatokat, főképp A krokodilvadász című tévéműsora tette ismertté Ausztráliában és az egész világon, amelyet feleségével, Terrivel vezetett. Steve-et 2006-ban forgatás közben megtámadta egy tüskés rája és az így szerzett sérüléseibe halt bele mindössze 44 évesen.

Forrás: wikimedia commons
Steve Irwin (1962-2006)

Gyerekei, Bindi (most 19) és Robert (13) mindketten folytatják apjuk örökségét; Bindi maga is készített természetfilmes tévéműsorokat, valamint poplemezeket adott ki. Robertet pedig már többször díjazták, illetve jelölték rangos díjakra természetfotós tevékenységéért, és számos helyen kiállították a képeit világszerte.

Robert Irwin

Témája persze van bőven, ha máshol nem, a queenslandi állatkertben, amelynek édesanyja, Terri Irwin jelenleg is tulajdonosa, vagy a Steve Irwin Wildlife Reserve-ben, egy észak-ausztráliai szafariparkban.

Robert a fotóin igyekszik mindig az állatok személyiségét megragadni.

Apukám is mindenhova magával vitte a fényképezőgépét... Megtisztelve érzem magam, hogy a fotóimat kitüntették pályázatokon és megmutatták a Föld számos pontján. Remélem, hogy továbbra is lesz alkalmam inspirálni az embereket a fotókon keresztül, és még nagyobb közönséget bátoríthatok ezeken keresztül arra, hogy megvédjük a bolygónkat

– írja a mymodernmet.com-nak.

Robert otthonosan mozog a víz alatti fényképezésben épp úgy, mint a bensőséges, fekete-fehér állatportrék világában. És persze konkrétan az állatkertekben is; pár hónapja például Jimmy Fallon beszélgetős tévéműsorában mutatott be változatos lényeket, bébikengurut, egy 100 éves teknőst és néhány varacskosdisznó-malacot:

Na de nézzük Robert fotóit; a galériára kattintva magad is meggyőződhetsz a tehetségéről.