Ennél nagyobb cukiság most nincs Budapesten!

Borítókép: Ennél nagyobb cukiság most nincs Budapesten!
Fehér és Szürke nemrég érkezett a Fővárosi Állatkertbe és máris a kedvenceink!

Két új jegesmedve érkezett a Budapesti Állatkertbe. Bár már nem bocsok, még bőven gyerekek, és ennek köszönhetően játékosak, bohók, nyitottak a látogatók felé is.

Most érkezett jegesmedvék egyazon alomból született testvérek, mindketten hímek és 2015. november 28-án jöttek a világra a Moszkvai Állatkertben. Az orosz fővárosban a Belij (Белый = Fehér) és Szerij (Серый = Szürke) neveket kapták, és ezek maradnak használatban Budapesten is.

"Belij és Szerij a jegesmedvék összehangolt állatkerti tenyészprogramja (EEP) keretében kerültek Budapestre. A programon belül nemcsak a megfelelő tenyészpárok vagy -triók fenntartása fontos, hanem gondoskodni kell a tenyészállat-utánpótlásról is. A fenntartató apaállat-gazdálkodáshoz pedig a jövőben is szükség lesz megfelelő hím állatokra. Szerij és Belij már túl nagyok voltak ahhoz, hogy továbbra is Moszkvában maradjanak, de apaállatként csak négy-öt év múlva lehet velük leghamarabb számolni. A tenyészprogram szempontjából tehát nagy segítséget jelent, hogy a magyar főváros állatkertje erre az időre el tudja helyezni az állatokat. Ráadásul az időzítés az intézmény fejlesztése szempontjából is szerencsés, mert a középtávú tervek szerint éppen akkor lesz lehetőség a jegesmedvék férőhelyének további bővítésére, amikor a két állat megfelelő korba kerül ahhoz, hogy arra alkalmas nőstényekkel összepárosítsák őket" - tudtuk meg az Állatkert kommunikációs igazgatójától.