Az Ízek, imák, szerelmek írónője, aki rájött, hogy a barátnőjébe szerelmes, hálás a mögötte álló kemény évért

Borítókép: Az Ízek, imák, szerelmek írónője, aki rájött, hogy a barátnőjébe szerelmes, hálás a mögötte álló kemény évért Forrás: Europress
Ugyancsak cifra történet. Az írónő elhagyta férjét, mert rájött, hogy szerelmes haldokló barátnőjébe. Most arról írt a Facebookon, hogy a rázós helyzetek erősebbé tesznek.

Emlékeztek az Ízek, imák, szerelmek című bestsellerre, amelynek írója elmeséli, hogyan fedezte fel önmagát Olaszországban, Indiában és Balin, illetve hogyan talált rá élete nagy szerelmére? A memoárból film is készült, amelyben Julia Roberts alakítja Elizabeth Gilbertet, későbbi férjét, Felipét pedig Javier Bardem:

Nos, Elizabeth Gilbert nyáron bejelentette, hogy elválnak útjaik férjével (akinek igazi neve José Nunes), és hogy a szakítás oka „nagyon személyes”, de nem szeretne róla többet mondani. Két hónappal később, szeptemberben egy hosszú Facebook-posztban írta meg, hogy mi történt vele.

A szeptemberi híradás lényege, hogy Liz legjobb barátnőjét, Rayya Elias írónőt tavasszal hasnyálmirigy- és májrákkal diagnosztizálták, vagyis gyógyíthatatlan betegségben szenved. Gilbertnek ekkor szembe kellett néznie az igazsággal, merthogy Rayya mantrája szerint

Az igazság mindig szilárd lábakon áll. Ha minden más megsemmisült a szobában, az igazság akkor is egyben marad. Végül úgyis itt kötsz ki, akár el is kezdheted itt.

Márpedig Gilbert igazsága ez volt, mint írja: „A halál – vagy a halál lehetősége – mindent félresöpör az útból, ami nem valódi, és ebben a puszta, abszolút valóságpillanatban szembesültem a ténnyel: nem csak szeretem Rayyát, hanem szerelmes vagyok Rayyába és nincs több időm tagadni ezt az igazságot. A gondolat, hogy egy napon ott ülök mellette a kórházi szobában, fogom a kezét és nézem, ahogy eltávozik, anélkül, hogy tudtára adtam volna (vagy a saját tudtomra adtam volna) a valódi érzelmeimet iránta, nos, ez a gondolat elviselhetetlen volt.”

Ezért úgy döntöttek, hogy Rayya betegségét nem csak barátnőkként, hanem partnerekként csinálják végig.

Gilbert azt is elmagyarázta, miért írta le mindezt: mert ő csak igazságban, átlátható módon, titkolózás nélkül tud élni. És persze így egyszerűbb is az élet.

Forrás: Facebook
Ha valaki arra kíváncsi, hogy ez a helyzet vetett-e véget a házasságomnak idén tavasszal, az egyszerű válasz igen
teszi még hozzá Gilbert a posztjában

Rayya Elias a szíriai Aleppóban született, 1983-ban költözött New Yorkba. Írói tevékenysége mellett képzett fodrász, azonkívül rockzenével és filmkészítéssel is foglalkozik.

November 24-én, amikor az Egyesült Államok polgárai a hálaadást ünneplik, Elizabeth Gilbert is megosztotta a közönségével, hogy miért hálás.

Dear Ones: Twelve years ago today, I was in Rome, having Thanksgiving dinner with Luca Spaghetti, Sophie from Sweden,...

Posted by Elizabeth Gilbert on Thursday, November 24, 2016

Azt írja, „kemény éven” van túl, de „már elég régóta van itt ahhoz, tudja: ezek a nehéz, fájdalmas idők azok, amelyek formálják az embert. Úgyhogy ez JÓ” – magyarázza a 47 éves írónő.