Randikrónikák: A fiú, aki elszaladt

Randikrónikák: A fiú, aki elszaladt
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Í

Így (ne) pasizz be manapság: sokat látott, hallott és tapasztalt barátnőnk elképesztő fiúzós kalandjairól mesél. 25. rész.

Zsuzsa időnként teljesen rápörög a tinderre, mert meggyőződése, hogy valahol vannak rajta értékelhető pasik is, én erre általában csak legyinteni szoktam, megvannak a magam tapasztalatai a mi szerencsénkről az értékelhető pasikkal. De néha Zsuzsának túl kevés az inger az életében, vagy csak a szokásos hiperaktivitása játszik közre, mindenesetre néha rajtakapom, hogy ott figyelnek a kis lángjelek a telefonja bal felső sarkában, és hiába mondtam meg neki őszintén, hogy ez azt jelenti: marha nagy égés lesz a vége, nem hallgat rám. Mint általában. A legjobb barátnő nem arra való, hogy megfogadd a tanácsát, hanem hogy elmondja a tanácsát, ne fogadd meg, és aztán hozza neked az üveg vodkát, ha a saját erőfeszítésedből sikeresen full pofára esel.

Olvasd el ezt is!

Visszatérve Zsuzsához, fix ideája lett, hogy be fog pasizni, de nem olyan péntekestevanbepasizok módon, hanem tényleg komoly férjjelöltet fog magának. Én őszintén szólva már a gondolattól is röhögőgörcsöt kaptam, de Zsuzsa ezúttal úgy festett, beleállt a projektbe, és hamarosan talált is magának egy megfelelő jelöltet, egy szép, szemüveges, komoly arcú jogászfiút, aki nem úgy szólította le, hogy heló baby kinyalnálak, hanem némi ismerkedő csevej utána megkérte, hogy fáradjanak át facebookra, mert úgy érzi, a Tinder nyújtotta lehetőségeken már felülemelkedett a kapcsolatuk.

Ezt azért tudom ilyen pontosan idézni, mert Zsuzsa is szórul szóra reciklálta nekem egy közös esti brinstormingon, miközben én tényleg elbújtam a magas ikeás pohár mögött, amiben a házi vodkaszódám volt, hogy ne lássa, ahogy röhögök. Ha van pasi, aki nem Zsuzsa mellé való… na mindegy. Elvan a gyerek ha játszik, és Zsuzsa úgy tűnt, élvezi ezt az új helyzetet. A srác szerencsére, nevezzük Bélának, mert szegényemnek tényleg hasonló nyárspolgári neve volt, amit némi arcszőrzettel és menő biciklivel próbált egyensúlyozni, persze csak a professzionális látszat keretein belül, szóval Béla türelmesen de látható céltudatossággal haladt előre.

A legjobb barátnő nem arra való, hogy megfogadd a tanácsát, hanem hogy elmondja a tanácsát, ne fogadd meg, és aztán hozza neked az üveg vodkát, ha a saját erőfeszítésedből sikeresen full pofára esel.

A Facebookon tömören, lényegretörően körbekérdezte Zsuzsa attribútumait, kedvenc filmjétől a családról alkotott elveiig és 3-5 éves terveiig, illetve hogy hol volt a legmesszebb nyaralni. Mi a kanapén ülve, egyre jobban becsípve válaszoltunk neki, és ahogy Zsuzsa hátra hajtott fejjel, szívből kacagott a következő kérdésen, nem értettem, hogy miért nem látja… na mindegy. Megfeleltünk a teszten, Béla elhívta Zsuzsát randevúra egy étterembe.

Étterembe! – süvöltötte lelkesen legjobb barátnőm, miközben kistrikóban és lemájkrémezett macinaciban ugrált a saját kanapéján. Étterembe! Vágod, Rebi! Nem egy kocsmába megyünk vodkázni, hanem étterembe! Nagyon lelkesnek tűnt már a gondolattól is.

A randevú két napra rá, szombat este zajlott, és Zsuzsa annyira komolyan vette, hogy az előkészületekben sem segíthettem. Felajánlottam neki, hogy a közelben leszek egy kedves helyünkön, amit felháborodva elutasított: mindketten tudtuk, hogy ez azt jelenti, hogy azért mégiscsak ott leszek. Ő elindult nyolcra, én kilencre beültem a közös kocsmánkba. Kikértem egy sört, figyeltem az ajtót. Kábé indultam a következő sörért, mikor, kezében a magassarkújával, belépett az ajtón Zsuzsa, és a nyakamba borult, majd röhögni kezdett. Nem kellett sokat magyaráznia.

Kép
forrás: Europress

Egyszerűen nem volt kémia, mondta. Én erre széttártam a kezem. Egy csomót mesélt jogszabályokról, aztán pedig részletesen kifejtette, milyen nőt keres (sorolta fel Zsuzsa az ujjait számolva): legyen szexi, de ne kurvás, legyen csinos, ápolt, sportoljon, lehetőleg hasonló hobbijai legyenek, de legalábbis szeressen túrázni, nem kell, hogy nagyon tudjon főzni, de az alapokhoz értsen, legyen kis BDSM-hajlama, de az anál nem kötelező, legyen B-jogosítványa, legyen környezettudatos, legyen a karrierépítés közepén, keressen 250 nettó felett, három-öt év múlva tervezzen gyereket, hajlandó legyen házasodni, lakás nem kell, de ne legyen egymillió forintnál több visszafizetetlen hitele.

Zsuzsa rámbámult. Széttártam a kezem. Hát, végül is ezek ésszerű kérések. Ezen mindketten felröhögtünk.

Az egyetlen gond, hogy ennek kb. minden ponton az ellenkezője vagyok, komolyodott el újra Zsuzsa.

Kivéve az enyhe BDSM-et, feleltem. Erre koccintottunk.

De még mindig komolyan vettem a randit, folytatta Zsuzsa. Megkérdeztem tőle, hogy mindezen kívül kell-e valamit tudni róla. És akkor azt mondta, csuklott fel Zsuzsa a visszafojtott kuncogástól, szóval azt mondta, hogy ő igazából egy kiszámíthatatlan fiú, aki szereti a kalandokat.

Szigorúan Zsuzsára néztem. Kinevetted?

Nem, nem nevettem ki, háborodott fel őszintén a barátnőm. De azért lehet, hogy látta rajtam, hogy nem hiszek neki, mert innentől kezdve még tíz percig tartott az egész. Néma csöndben bekebeleztük a vacsorát, majd közölte, hogy kedves és szép lány vagyok, de valószínűleg nem egymást keressük, és hogy abszolút nem kell szégyellnünk magunkat semmiért, megesik: majd hívott nekem egy taxit és beültetett. Hát ennyi.

Olvasd el ezt is!

Ez végülis elég korrekt lezárása a történetnek, feleltem. Zsuzsa bólintott.

Ebben a pillanatban, hiszitek vagy sem, de így történt (Budapest mágikus lény, erre már eddig is felfigyeltem, aki kifejezetten szereti a végzet szerepét játszani), nyílt az ajtó, és belépett Zsuzsa randipartnere egy barátjával. Mondjuk a belváros egyik legfelkapottabb helyén ültünk, de hogy akkor is, épp oda… gondolom ők is a randit beszélték volna meg (ki), vagy ki tudja, mit szoktak a fiúk ilyenkor csinálni. Béla, a srác beljebb lépett egyet-kettőt a lépcsőn, mi lélegzetvisszafojtva figyeltük. Ekkor felpillantott, és meglátta Zsuzsát. Hátrahőkölt, a kezével megállította a barátját, majd szó nélkül sarkon fordult és kirohant a helyről. A másik fiú döbbenten megtorpant, majd némi értetlenkedéssel követte. Sajnos nem állíthatom, hogy azt a falrengető röhögést, ami egyszerre és megállíthatatlanul tört fel belőlünk Zsuzsával, ne hallotta volna meg. De végülis nem baj. Hiszen ő mondta, hogy semmi miatt nem kell szégyenkezniük.

5 dolog, amit a második gyereknél már sokkal lazábban kezelsz

Legalábbis annyira, hogy nem mész azonnal a falnak. Hihi!

Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Meghan Markle heteken belül beköltözik a Kensington-palotába és állítólag már el is jegyezték egymást Harry herceggel

Bennfentes források szerint nem az a kérdés, hogy Meghan és Harry összeköltöznek-e, hanem hogy mikor.

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Egy áruházlánc heti egy „csendes órát” vezetett be az autista vásárlók kedvéért

Ebből a világ minden nyilvános helyiségében rendszert kellene csinálni, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az autizmussal élőknek lenne szükségük rá!

6 beszélgetésindító téma, amiben nem esik szó az időjárásról

Az ünnepi asztal körül néha jól jöhet egy ezekhez hasonló semleges, ám érdekes témaötlet!

Ez a legfontosabb készség, amivel egy 21. századi tanulónak rendelkeznie kell

Programozni? Három nyelven beszélni? Kapcsolathálózatot építeni? Ezek mind nagyon fontos feltételek a sikerhez, de a CNN újságírója szerint van egy készség, ami mindegyiknél alapvetőbb a mai diákok számára.

Napi horoszkóp november 22.: a Szüzek magabiztosan haladnak előre, a Vízöntők kiállnak magukért

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

Minimalista karácsony, avagy 5 tipp, hogy élvezd is az ünnepet

A karácsony a te ünneped is, tehát ha van olyan eleme (legyen az főzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatsz rajta, hogyan szabadulhatnál meg tőle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatod.

Jennifer Lawrence: Amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” – ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Így szervírozz, hogy minden ünnepibb legyen! – 8 ötlet

Szinte biztos, hogy így nem kell sok maradékot elcsomagolnod másnapra...

15 másodperc alatt boldoggá tesz ez a website pusztán azzal, hogy kiszámolja, hányadik leggazdagabb ember vagy a világon

Épp most próbálod kitalálni, hogyan jöjjetek ki a hó végéig? Vacillálsz, hogy felvegyél-e egy újabb hitelt? Jó hírünk van.

Minél korábban aggatod fel az ünnepi égőfüzéreket az otthonodban, annál boldogabb ember vagy – állítja egy pszichológus

Te is úgy érzed, évről évre egyre korábban kezdődik a karácsonyi időszak? Nos, ez nem biztos, hogy baj – jelentette ki egy pszichológus szakértő.

4 mindennapos dolog, amitől még rosszabb lesz a gyulladt, pattanásos arcodnak

Talán észre sem veszed, hogy ezeket csinálod, pedig jó lenne felhagyni velük.

Valaki képes volt magas művészetet csinálni a tükörtojásból

Fogalmunk sincs, hogy a fenébe faragja ki ezeket az alakzatokat a fehérjéből meg a sárgájából. Kivéve persze, ha Photoshoppal.

Íme, a tökéletes megoldás arra, hogyan válassz babakocsit!

Ehhez fogható módszerrel még nem találkoztunk.

A fehérbor jótékony hatásai

Biztosan számtalanszor hallottad már, hogy milyen jó hatással van az emberre a minőségi bor mértéktartó fogyasztása, azonban érdemes tudnod, hogy egészen pontosan melyek is ezek a pozitív hatások.

Napi horoszkóp november 21.: a Kosok ügyei pozitív irányt vesznek, az Oroszlánoknak váratlan fordulat adhat lendületet

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

Mostantól a rántott hús sem tilos a fogyókúra alatt: isteni és egészséges panír receptek, amikért odáig leszel

Fogyózol, de ölni tudnál valami "rendes" kajáért, mondjuk egy jó kis rántott szeletért? Mostantól nem kell száműznöd ezt a finomságot az étrendedből, mert van pár egészséges verzió, amit bátran fogyaszthatsz – persze csak módjával!

Kövess minket

Előfizetés