Mit tegyünk, ha a gyerek „rajtakap” minket szex közben? 5+4 tipp

Mit tegyünk, ha a gyerek „rajtakap” minket szex közben? 5+4 tipp

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kínos helyzetekre nincs recept, csak néhány ötlet.

Mit csináltok, hogy a gyerek ne hallja meg, amikor szeretkeztek?– erre a kérdésre olvasóink frappáns válaszokat adtak. Most arra keressük a választ, hogy mit mondjunk a gyereknek, ha véletlenül besétál a szobánkban, miközben mi épp egymással vagyunk elfoglalva. Nos, alegfontosabb, mint közismert, a megelőzés:ha nem akarjátok, hogy a gyerekek rátok nyissanak, szereljetek zárat a hálószobátok ajtajára.

Ez tényleg ennyire egyszerű, nincs mit magyarázni rajta.De zár ide vagy oda, néha az ember elfelejti bezárni, mindkét fél azt hiszi, hogy a másik zárta be, elromlik a zár... szóval történhetnek előre nem látható balesetek, amik megint a fenti kínos helyzetet eredményezik. Nézzük, mit mondhatunk a gyereknek, ha már bekövetkezett, amit pedig úgy igyekeztünk elkerülni... vagyis ha a gyerekünk meglátott minket szeretkezés közben:

Forrás: Europress

1. A legegyszerűbb válasz 3 éves kor fölött

„Mi most szeretnénk kettesben lenni, és szeretnénk, ha pár percre magunkra hagynál minket. Kérlek, csukd be az ajtót.”

Ez egy teljesen világos, a legkisebb korosztály számára is érthető kérés, amely nem foglal magába kommentárt arról, hogy mi történt éppen a hálószobában. Később, „nyugodtabb” körülmények között még mindig megbeszélhetitek azt is, hogy mit látott.

2. Ha úgy ítéljük meg, hogy még nem mondhatjuk meg az igazat.

„A mama és én éppen birkózunk.”

Igen, van olyan szülő, aki úgy dönt, hogy hazudik, ha a gyereke még túl kicsi ahhoz, hogy megértsen valamit a szex fogalmából. Azért is dönthet így, mert„a tett színhelyén” ritkánalkalmas a helyzet arra, hogy a kedves szülők felvilágosításba kezdjenek. Így a hazugság sok esetben tényleg a kisebbik rossz. A probléma ilyenkor az szokott lenni, hogy a gyerek is birkózni akar majd.

3. Az igazság, dióhéjban

„Mi felnőttek vagyunk, akik szerelmesek egymásba, és a felnőtteknek van egy módszerük, amivel ki szokták mutatni egymásnak a szerelmüket. Ezt szerelmeskedésnek hívják. Azért zárkózunk be ilyenkor a hálószobába, mert nem akarjuk, hogy bárki lásson minket ilyenkor. Ez csak ránk tartozik, mert annyira bensőséges dolog.”

Ezzel elmondtátok a színtiszta igazságot, mégsem mentetek bele a részletekbe. A legtöbb gyerek már a felénél azt fogja mondani, hogy„pfúúúj”. Ugyanakkor egyáltalán nem árt, ha tudja, hogy az életeteknek van egy titkos, intim része is.

Forrás: Europress

4. Az igazság, még egyszerűbben

„Ez az, amit minden apuka és anyuka szokott csinálni, amikor kettesben vannak.”

Megint rövidre zártuk a dolgot, miközben nem mondtunk semmi„korhatárosat”.

5. És mi történjen akkor, ha a gyerek megtalálja a pornót?

„Előfordul, hogy az emberek olyan képeket vagy videókat néznek, amiken más emberek szexelnek. Ezt pornográfiának vagy pornónak hívják, és egyáltalán nem gyerekeknek való.”

Felmérések szerint sok gyerek már 10 éves korában lát pornót, például mert felfedezi azt a szülei fiókjában, számítógépén, böngészési előzményeiben... Ilyenkor őszintének kell lenni, ugyanakkor minél rövidebbre zárni a témát.

És persze: ez esetben is a legfontosabb a megelőzés! Egyrészt nem árt többszörösen elővigyázatosnak lenni és gondoskodni arról, hogy a gyerek ne találhassa meg a pornót, másrészt érdemes róla beszélni, mielőtt megtalálja. Ha nem a ti holmijaitok között, akkor az osztálytársán keresztül is rábukkanhat valamire, amire nem kéne, és akkor már nem árt, ha tudja, mit lát.

4 tipp a szexuális nevelésről gyerekpszichológusoktól
1. Jó, ha a gyerek már 4-5 éves korától tudja, hogy néha szerettek elvonulni és kettesben lenni. Ha nem kommunikáljátok felé, csak elvonultok, akkor úgy fogja érezni, hogy valami sötét titkotok van.
2. Beszéljetek velük a szexről és a testiségről már egész kicsi korban. Már csak azért is, hogy ha neadjisten ő maga veszélybe kerül, tisztában legyen vele, mi az, amire nemet kell mondania.
3. Ha látjátok, hogy a gyerek kényelmetlenül érzi magát az intim beszédtéma miatt, ne erőltessétek.
4. A legkevésbé sem baj, ha a gyerek jelenlétében megcsókoljátok egymást vagy más módon fejezitek ki a köztetek levő intimitást. Így tudni fogja, hogy a két szülő közötti kapcsolat más minőségű, mint ami szülő és gyerek között van.
Ez a legfontosabb készség, amivel egy 21. századi tanulónak rendelkeznie kell

Programozni? Három nyelven beszélni? Kapcsolathálózatot építeni? Ezek mind nagyon fontos feltételek a sikerhez, de a CNN újságírója szerint van egy készség, ami mindegyiknél alapvetőbb a mai diákok számára.

Minimalista karácsony, avagy 5 tipp, hogy élvezd is az ünnepet

A karácsony a te ünneped is, tehát ha van olyan eleme (legyen az főzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatsz rajta, hogyan szabadulhatnál meg tőle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatod.

Jennifer Lawrence: Amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” – ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Így szervírozz, hogy minden ünnepibb legyen! – 8 ötlet

Szinte biztos, hogy így nem kell sok maradékot elcsomagolnod másnapra...

15 másodperc alatt boldoggá tesz ez a website pusztán azzal, hogy kiszámolja, hányadik leggazdagabb ember vagy a világon

Épp most próbálod kitalálni, hogyan jöjjetek ki a hó végéig? Vacillálsz, hogy felvegyél-e egy újabb hitelt? Jó hírünk van.

Minél korábban aggatod fel az ünnepi égőfüzéreket az otthonodban, annál boldogabb ember vagy – állítja egy pszichológus

Te is úgy érzed, évről évre egyre korábban kezdődik a karácsonyi időszak? Nos, ez nem biztos, hogy baj – jelentette ki egy pszichológus szakértő.

4 mindennapos dolog, amitől még rosszabb lesz a gyulladt, pattanásos arcodnak

Talán észre sem veszed, hogy ezeket csinálod, pedig jó lenne felhagyni velük.

Valaki képes volt magas művészetet csinálni a tükörtojásból

Fogalmunk sincs, hogy a fenébe faragja ki ezeket az alakzatokat a fehérjéből meg a sárgájából. Kivéve persze, ha Photoshoppal.

Íme, a tökéletes megoldás arra, hogyan válassz babakocsit!

Ehhez fogható módszerrel még nem találkoztunk.

A fehérbor jótékony hatásai

Biztosan számtalanszor hallottad már, hogy milyen jó hatással van az emberre a minőségi bor mértéktartó fogyasztása, azonban érdemes tudnod, hogy egészen pontosan melyek is ezek a pozitív hatások.

Napi horoszkóp november 21.: a Kosok ügyei pozitív irányt vesznek, az Oroszlánoknak váratlan fordulat adhat lendületet

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

Mostantól a rántott hús sem tilos a fogyókúra alatt: isteni és egészséges panír receptek, amikért odáig leszel

Fogyózol, de ölni tudnál valami "rendes" kajáért, mondjuk egy jó kis rántott szeletért? Mostantól nem kell száműznöd ezt a finomságot az étrendedből, mert van pár egészséges verzió, amit bátran fogyaszthatsz – persze csak módjával!

6 viselkedés, amivel eltaszítasz magadtól másokat

Lehet, hogy a viselkedésed miatt távolodnak el tőled a számodra fontos emberek?

Jé, ezt nem is tudtam: egészen pontosan ezért korog a gyomrunk, amikor éhesek vagyunk

Már órák óta nem ettél és a gyomrod jól hallható jelekkel adja tudtodra, hogy ez tarthatatlan állapot? Most kiderül, mi okozza a furcsa és néha kellemetlen zörejeket.

Sokféle korú, bőrszínű és testalkatú női főszereplőkkel dolgozik a Disney a legújabb filmjében – nézd meg az új előzetest!

Az Időcsavar című fantasy 2018 tavaszán érkezik az amerikai mozikba Oprah Winfrey, Reese Witherspoon és Mindy Kaling főszereplésével.

5 hazugság, amit soha többé ne mondj magadnak

Te is nap mint nap elmondod magadnak ezeket a hazugságokat?

Mit szólnál, ha a 10 éves gyereked netes újságot alapítana?

És nem, egyáltalán nem babázásról szólnának ezek a hírek...

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 2. rész: az új befogadása

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Van egy látványos japán módszer, amellyel sokkal egyszerűbb megérteni a szorzást az iskolában – vagy mégsem japán és mégsem olyan egyszerű?

Két-, sőt háromjegyű számokat is könnyedén (és helyesen) összeszorozhatunk ezzel az eljárással. Egy matektanár ki is próbálta kérésünkre a tanítványaival, és aztán megkérdezte tőlük, milyen volt.

Kövess minket

Előfizetés