Férfiak VS tiszta lakás, avagy ezért NE bízzuk a takarítást a férjünkre!

Borítókép: Férfiak VS tiszta lakás, avagy ezért NE bízzuk a takarítást a férjünkre! Forrás: Europress
A férfiak többsége nem tud takarítani. Vagy nem akarnak, és ezért minden tőlük telhetőt meg is tesznek, hogy soha többé ne is kérjük meg őket rá. Nem tudom eldönteni, melyik igaz valójában, de egy biztos: férfi keze által nem lesz tökéletesen tiszta a lakás. Így takarít ugyanis egy férfi. Megtörtént esetek következnek.

Figyelem! A történetek szereplői kitalált alakok. A valósággal való bármilyen egyezés csupán a véletlen műve. Szóval nem, nem a férjemről van szó. (#felfelenézőszemetforgatószmájli)

1. eset: Megkéred, hogy mosogasson el...

Megteszi. Nagy duzzogva. Nagy csörömpölések (és káromkodások) közepette. Hideg vízzel – zsíros serpenyőt. Ha jól hallod, most csak egy poharat tört össze. Uhh, ez viszont egy tányér volt Nem baj, valószínűleg amúgy se tudta lesúrolni róla a rászáradt ételmaradékokat. (Mondjuk valószínűleg nem is próbálta.) 4 perc alatt végzett, pedig tele volt a mosogatótálca. Gyanús. Kimész megnézni. Úszik a konyha. A zsíros serpenyőtől minden más (MINDEN!!) is zsíros lett. Persze a serpenyő is olyan maradt. Közben a csöpögtetőről majdnem leesett egy edény. Meg egy tányér. Sikerült elkapnod. De mivel az is zsíros lett, így kicsúszik a kezedből és nagyjából 24 aprócska darabra törik szét a metlakin. Most majd söpörhetsz és moshatsz is fel. Persze csak miután újra elmosogatsz még egyszer mindent, rendesen.

2. eset: Megkéred, hogy porszívózzon össze...

Megteszi. 3 perc alatt végez a 85 nm-es lakással. A biztonság kedvéért lecsekkolod. Csak néhány helyet hagyott ki. Az asztalok, székek és az ágyak alatt, a sarkokat, az ajtók mögött, a bútorok mentén. Ott, ahol nem látható a piszok. Mert ami nem látható, az ugyebár nincs is...

3. ESET: MEGKÉRED, HOGY TEREGESSEN KI, HA LEJÁRT A MOSÓGÉP...

Megteszi. 3 órával a program lejárta után. Semmit nem ráz ki, és gyakorlatilag az 5 éves fiatok is szebben teregetett volna ki.

4. ESET: MEGKÉRED, HOGY SZEDJE LE A SZÁRÍTÓRÓL A RUHÁKAT...

Megteszi. Egy gyönyörű, nagy kupacban várnak majd téged az ágyon, egész nap. Alig gyűrődnek össze közben.

5. ESET: MEGKÉRED, HOGY TAKARÍTSON KI...

Ha már úgyis szabadnapja van, amíg te dolgozol. Megteszi. Este, amikor hazaérsz, egy némiképp tiszta lakás fogad. Már csak a takarítószereket kell elpakolnod, a porszívót, seprűt, felmosóvödröt, a szivacsokat, rongyokat, a piszkos vizet kell kiöntened. Khm..

6. ESET: MEGKÉRED, HOGY AZ ÉTKEZŐBEN NE TAKARÍTSON KI...

Különösen tálaló szekrény környékén ne, ahol még az imádott nagymamádtól örökölt értékes Herendi porcelán süteményes tálca áll. Állt.

7. ESET: MEGKÉRED, HOGY TAKARÍTSA KI A WC-T...

Megteszi. Megtette. Tényleg!? Feltűnően tiszta a WC. De tényleg. Hát ezt meg hogy csinálta? Ja, takarítónőt hívott....