Könnyebb is lehet a nagytakarítás! - 4 tipp

Borítókép: Könnyebb is lehet a nagytakarítás! - 4 tipp Forrás: europress
Itt van az ősz, itt van újra! És vele együtt a nagytakarítás is. Nem kell, hogy teher legyen, nézd csak!

Azt tapasztaljuk a közvetlen környezetünkben, hogy mindenki igen nehezen veszi rá magát a nyár elteltével, hogy kicsit gatyába rázza otthon a dolgokat. Pedig igazán nem árt ilyenkor egy kiadós nagytakarítás, mert a következő talán csak pár hónap múlva, a tél beálltával lesz majd aktuális. El kéne pakolni a nyári holmikat, kitisztítani a szőnyegeket, átnézni a spájzunk tartalmát, és még a gyerekek ruháit is, hogy tuti ne menjenek hordhatatlan cuccokban suliba. Ez pedig elég nagy meló, akár több napig is elhúzódhat. Van viszont pár tippünk, amivel egy kicsit könnyíthetsz rajta, ha más nem kellemesebb hangulatban csinálhatod végig.

Forrás: europress

>> Oszd fel a hétvégéket!

Jelölj ki 3-4 hétvégi napot, amikor zömmel csak a pakolással, takarítással, rendrakással foglalkozol! A gyerekeknek addig szervezz más programot, mert jó, ha ilyenkor üres a lakás, és másra nem kell odafigyelni. Minden egymást követő szombaton, vagy vasárnap szánd erre a délelőttöt, így nem egy adagban zúdul majd rád az egész takarítósdi.

>> Rendelj takarítót!

Könnyítsd meg a dolgodat legalább annyival, hogy a portalanítást, ablakpucolást, ajtók és szekrények lemosását rábízod valaki másra! Közben te csinálhatod például a szelektálást, a takarító mindent úgy fog megtisztítani, ahogy kéred tőle, a te tisztítószereidet használva. Új, megbízható szolgáltatást nyújt például a Rendi, akiktől pontos időpontra, és különböző takarítási tevékenységekre is tudsz takarítót rendelni.

Forrás: europress

>> Hívd át a csajokat!

Fogjatok össze a barátnőkkel, és vegyétek sorra pár hét alatt mindannyiótok otthonát! Tűzzetek ki pontos időintervallumot, osszátok szét a feladatokat, tegyetek be jó pörgős zenéket, és dumcsizzátok, vihogjátok végig a rendrakást! Egyik héten nálad, következő héten valaki másnál zajlik majd a munka. Több kéz gyorsabban dolgozik!

>> Delegáld a munkát otthon!

Ha eljött az ideje, akkor a kölyköket is nyugodtan kezdd el bevonni a házimunkába: legalább a saját kuckójukat tanulják meg rendbe tenni, és tisztán tartani! Persze egy kis zsebpénzért is felkérheted őket mondjuk egy alapos porszívózásra, ez is hatalmas segítség tud lenni, amikor már szétmegy a hátad a hosszas hajolgatástól.

Ti hogy csináljátok a nagytakarítást? Van valami spéci technikátok, hogy gyorsabban végezzetek? Osszátok meg velünk!