10 inspiráló dolgozósarok, amitől kedvet kapsz a munkához

10 inspiráló dolgozósarok, amitől kedvet kapsz a munkához
Forrás: kellylogandesign.wordpress.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha már kénytelenek vagyunk néha (vagy állandóan) otthonról dolgozni, legalább adjuk meg a módját, nem igaz? Összeszedtünk néhány dolgozó sarkot, ahova biztosan nem kényszerből ülnénk le a munkával töltendő órákban. Vigyázat: a képek súlyos lakberendezési rohamot okozhatnak!

Ha bármilyen dolgozó sarkot megkaphatnék, amilyet csak akarok, úgy hiszem, én valami olyasmire csapnék le, mint amilyen Diane Keatonnak volt a Minden végzet nehéz című vígjátékban. Világos tér, gyönyörű tömör fa asztal, kényelmes forgószék, és nagy duzzogva talán még a tengerparti kilátást is elfogadnám, ha nagyon rám akarná erőltetni valaki. De hogy a realitás talaján maradjak, megnyitom a Pinterestet és hagyom, hogy órákra magába szippantson a temérdek mennyiségű fotó, a jobbnál jobb munka sarkokról. Innen bizony gond nélkül tudnék választani olyat, ahova hosszabb távra is be tudnék rendezkedni. Ezekből válogattam ki azt a tízet, ami igazán megfogott és talán rátok is olyan inspirálóan hat, hogy hirtelen azon kapjátok magatokat: az otthoni munkaállomás átalakítását tervezitek.

Első kiszemeltem ez a fantasztikusan világos szoba részlet, ami épp a tökéletlenségéért szerethető. A háttérben megbúvó rögtönzött állvány és pakolótér pedig szinte dekorációként funkcionál.

Persze nem kell zseninek lenni azért, hogy egy táblafalat álmodjunk meg magunknak. Azért is nagyszerű megoldás, mert bármikor letörölhető, újragondolható, és percek alatt új külsőt adhatunk vele a szobának.

Valószínűleg ez a tökéletes alkotótér romantikus álmodozóknak. És azoknak is, akik nem félnek használni a színeket, illetve szeretik a részletgazdag tapétákat.

Az egyik legegyszerűbb megoldás gyors átalakításhoz a falimatrica. Egy élénk színnel kombinálva igazán trendi zugot alakíthatunk ki magunknak. Ugyancsak nem elhanyagolható ez az ötlet az utazás szerelmeseinek, vagy megszállott lokálpatriótáknak.

Itt van az élő példa arra, hogy nem minden asztal kell, hogy egy helyben álljon. Ez a mozgó iroda jól variálható a lakás különböző szegleteiben, nem utolsó sorban pedig szükség szerint étkezéshez is bevethető.

Egyszerű és nagyszerű! Egy kipofozott, meghackelt régi íróasztal, egy extravagáns szék, néhány emlék a képkeretbe és megfelelő világítás. Kell ennél több?

Jelszó: térkihasználás. Külön öröm, hogy bár szűkösen, de a szemet nyugtató zöld növényeknek is helyet szorítottak.

Bár nem szeretném, ha a fejemre szakadna a munka, azért meg kell jegyezni, hogy jól mutat ez apró, ám praktikus dolgozó sziget az ágy fölött. A loftok óriási előnye, hogy a magassággal is tervezhetünk, így nem kell lemondanunk a különálló irodáról sem.

Egyértelműen ez lett a kedvencem, mert ez a legegyszerűbb mégis leglátványosabb iroda sarkok egyike. A parafából készült fal nem csak állati jól mutat, hanem megoldja a rendszerezés, priorizálás problémáját is. Így nem kell körbe post-itozni sem az asztalt, sem a számítógépet, mégis minden fontos info elérhető közelségben van.

A végére egy másik világos home officet hagytam, ami jóval rendezettebb és előre betervezett hatást kelt. A gurulós szék ez esetben már inkább hajaz egy kényelmes fotelra, ami igazán hasznos akkor, ha órákig vagyunk kénytelenek koptatni benne a hátsónkat.

Tippek mielőtt belevágsz a dolgozó sarok kialakításába:

  • Természetes fényhez közeli, vagy lámpákkal jól megvilágítható helyet válassz!
  • Akár többször is menj vissza az áruházba kipróbálni a széket, amit kinéztél, mert az jelenti majd a kényelmed oroszlán részét. Jó alternatíva lehet egy fitball beszerzése is, ha munka közben több figyelmet szentelnél a gerincednek.

  • Nézz körül a házban, a szüleidnél, vagy a barátoknál! Könnyen lehet, hogy nem kell messzire menned például egy régi-új asztalért, így pénzkidobás nélkül egészen egyedi darabokat újíthatsz fel magadnak.
  • Legyen valami a szemed előtt, ami pozitív érzést vált ki belőled! Lehet egy jól megválasztott színű tapéta, egy orchidea vagy néhány kedves fénykép, a lényeg, hogy segítsen kikapcsolni, ha épp arra lenne szükséged!
  • Válaszd a neked megfelelő mennyiségű és típusú rendszerezőket, ne pedig azt, ami éppen trendi! Olyat használj, amiben kiismered magad és ami nem hagyja, hogy eluralkodjon a káosz az asztalodon!

Ha mindez megvan, akkor nincs is más hátra, minthogy belevesd magad a feladatokba. Jó munkát kívánunk!

A cikk szerzője life coach. Ide kattintva kérdezhetsz tőle.

Új történelmi drámát készített Mészáros Márta

És mint tőle megszokhattuk, az Aurora Borealisnak is nők a főszereplői.

A várandós Katalin hercegnét megtáncoltatja egy játékmackó – nézd meg a fotókat!

Pedig a múltkor még minden programját lemondta a hercegné a terhességi hányás miatt, amiben harmadjára is szenved.

Reese Witherspoont molesztálta egy rendező. 16 éves volt. És ez nem minden…

Jaj, de szörnyű történet ez is, együttérzünk veled, Reese!

Diszkrét, ám mégis rendkívül szexi tetkók romantikusoknak

Romantikusan erotikusak, finoman bújnak meg a bőrön és simulnak bele a női vonalakba.

Mi is akarunk egyet a konyhánkba ezekből a fura, ám igen hasznos kütyükből!

Mostantól még könnyebb dolgod lehet a konyhában!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft