Így éld túl a karácsonyi galibákat: 5 kínos helyzet, 5 megoldás

Így éld túl a karácsonyi galibákat: 5 kínos helyzet, 5 megoldás
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

T

Tökéletes karácsonyra vágyunk, felejthetetlen programokkal, közös étkezésekkel, szuper ajándékokkal és gyönyörű díszlettel. És persze hiába vagyunk már túl jó néhányon, még mindig el akarjuk hinni, hogy lehet egy zökkenőmentes ünnepünk. Nem lesz. Idén karácsonykor lehet minden tökéleten! Pont ez benne a csodálatos!

Úgy hiszem még azok számára is tartogathat egy-egy kellemetlenebb meglepetést a karácsonyi időszak, akik ilyenkor mindent rózsaszín (bár most inkább piros, arany és ezüst) színben látnak. Ugyan bőven lenne időnk tanulni az előző évek hibáiból, nehézségeiből, mégis se perc alatt ki tud borulni a bili, ha már legbelül csordultig vagyunk. Ilyenkor gyakran megesik, hogy nem túl jók és nem elég gyorsak a reakcióink a csorba kiküszöbölésére, de ne rójuk ezt fel magunknak, hiszen mi is csak pihenni szeretnénk és élvezni az ünnepi hangulatot!

Ha visszagondolunk az eddigi karácsonyi bakikra, biztosan feltűnik az is, hogy valahogy mindig minden megoldódott. Nos, ez most sem lesz másképp, ezért jó, ha már előre megnyugtatjuk magunkat valami személyre szabott mantrával, mint például: „minden úgy lesz tökéletes, ahogy éppen sikerül”! Összeszedtem néhány példát, amiből láthatod, hogy fölösleges túlaggódni a helyzetet, mert egy kis kreativitással, jó ötlettel és persze segítséggel bármire képesek vagyunk még az utolsó percben is.

Olvasd el ezt is!

1. „Houston, baj van!” A süti összeesett, szétesett, vagy leesett. Általában itt jön képbe a ronda, de finom effektus, kivéve, ha túl nagy szerepet tulajdonítunk az esztétikai élmények. Ez utóbbi esetben rapid megoldás, ha összedolgozzuk az édességet kis golyókká, – például a nagyi lekvárjával – majd meghempergetjük egy tetszőlegesen választott „kéregben”. A kakaó, szeletelt mandula, kókusz, díszgyöngy mind tökéletes megoldás. Az is lehet, hogy így lesz a süteményed nagy befutó, amit többször visszatapsol majd a közönség.


Mantra: „Végre kitaláltam egy egyedi receptet!”


2. Az utolsó percben derül ki, hogy váratlan vendég is érkezik látogatóba. Mindenkinek készültél ajándékkal, de ez nem volt benne a pakliban. Megoldás: bármikor összedobhatsz egy jelképes apróságot házilag készített finomságokból. Ha van otthon egy kis teasütemény, lekvár, aszalt gyümölcs, tojáslikőr vagy akár saját pálinka, könnyen összeállíthatsz egy egyedi csomagot.


Mantra: „Az ajtónk mindig nyitva áll a szeretteink előtt!”

3. Nem maradt már elég időd, hogy beszerezz egy új ruhát, amit karácsony este vennél fel. Semmi pánik, eljött az „újrahasznosítás” ideje! Kapj elő egy kis fekete ruhát a szekrényből, dobd fel egy piros szatén vagy bársony szalaggal és kész is az ünnepi outfited! Így még biztosan nem látták rajtad ezt a ruhát, és szuperül passzol majd a „díszletbe”.


Mantra: „Szeretem a klasszikusokat!”

4. Szinte minden családban vagy baráti társaságban van egy olyan ember, aki szereti megcsillogtatni a tehetségét a konyhában. A baj akkor kezdődik, amikor ez az illető előszeretettel minősíti (le) a mi főztünket. Nem, nem kell, hogy sokáig traktáljon a véleményével, elég egy-egy rosszul időzített kritika is, és képzeletben már gőzölög a fejünk. Ne szállj vitába, inkább építő jelleggel vedd az akadályt! Megoldás: Fogadd jó szívvel a kritikát, köszönd meg a tanácsot és kérd meg, hogy írja le gyorsan az ő verzióját! Ettől általában visszaáll az egyensúly, hiszen sikerül lekötni a másik energiáit.


Mantra: „Minden ötletet szívesen fogadok!”


5. Dekorációs malőr: eltört a csúcsdísz! Mikor máskor történne ilyesmi, mint amikor már esélyünk sincs egy újat beszerezni? Csak a fantáziánkra van ilyenkor szükség! Bevonhatod a gyerekeket is, hogy találják ki, milyen otthon fellelhető anyagokból lehetne egy dekoratív karácsonyfadíszt fabrikálni. Kartonpapír, üvegmozaik, szalvéta, festékek, gyurma: a határt tényleg csak a képzeletünk és a nálunk megtalálható kellékek szabhatják meg. A végeredmény kis kézügyességgel rövid idő alatt igazán különleges éke lehet a lakásnak.


Mantra: „ A mi karácsonyfánk igazán egyedi lesz!”

Láthatod, hogy nem érdemes túlizgulni a készülődést, mert egy kis találékonysággal szinte minden hiba kijavítható, minden hiány pótolható. A felesleges stressz és felfokozott idegállapot helyett igyekezz elengedni a gondokat, odafigyelni magadra és szeretteidre, megteremteni az időt és teret a pihenésnek!

A cikk szerzője life coach. Ide kattintva kérdezhetsz tőle.

Még több stresszmentesítő trükk az Éva Adventben!

Hamarosan jön a szoptatós emoji! - Mit szólsz hozzá?

A hidzsábot viselő női fej után most jöhet a szoptatós emoji.

Napi horoszkóp március 25.: a Nyilasok végre kipihenhetik a heti hajtást, a Vízöntők önzetlenségükről tesznek tanúbizonyságot

Hétvégén is izgalmas üzeneteket tartalmaznak az egyes csillagjegyek, ma is sok mindent megtudhatsz tehát a csillagok állásából!

10 tipp, hogyan étkezz egészségesebben, anélkül, hogy fel kéne borítanod az egész életedet

Nem kell drasztikus változásokban gondolkoznod! Elég betartanod egy-két alapvető elhatározást, és máris minőségibb lesz az étkezésed.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő most egy évre! Ajándék Éva Utazót kapsz 10 Éva magazin mellé!

Csak 3950 Ft