Újévi fogadalmak helyett – 5 tipp, hogy szuper 2015-öd legyen!

Újévi fogadalmak helyett – 5 tipp, hogy szuper 2015-öd legyen!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ú

Új szokásokat bevezetni remek dolog, de hogyan maradjanak ezek az életünk szerves részei?

Új év kezdetekor mindig a jövőbe tekintünk, tettrekészek vagyunk, biztosak benne, hogy ezúttal semmi sem állíthat meg bennünket ama bizonyos 5 kiló leadásában. Ezért hajlamosak vagyunk olyan fogadalmakat tenni, amelyekre visszatekintve magunk sem értjuk, hogyan gondolhattuk ezeket egy pillanatig is komolyan. Nézzük, mit tehetünk, hogy valóban sikeresebb és főleg boldogabb évünk legyen, mint tavaly volt:

újévi fogadalom,a leggyakoribb újévi fogadalmak,újévi fogadalom betartása,hogyan tartom be az újévi fogadalmaimat,újévi fogadalom helyett,

1. fogadalmak helyett szokások

„2015-ben minden héten kitakarítok", „kedvesebb leszek a gyerekeimmel", „megtanulok japánul" – a puszta elhatározás nem több egyszerű wishful thinkingnél. Tervezés nélkül az ilyen fogadalmak nagy valószínűséggel kudarcra vannak ítélve. Mikor találsz időt magadnak a nyelvtanulásra? Van-e rá pénzed? Miért szoktad felhúzni magad a gyerekeid viselkedésén? Mit tehetnél annak érdekében, hogy előbb-utóbb már ne kelljen odafigyelned a kialakult szokásaidra, hanem automatikussá váljanak? Érdemes türelmesnek lenni magadhoz, és ha nem elsőre feladni, ha már megfogadtad.

2. egyszerre csak egy hét

Min agyal a nő hónapról hónapra? Kattints!

Tervezz mindig egy hétre előre. A legjobb, ha mindig ugyanakkor terveze, mondjuk vasárnap délután 6-tól fél 7-ig. Ha ez nem lehetséges, akkor is tudd előre, hogy melyik idősávban gondolod át a következő hetedet.

3. találj társakat

Szinte mindent jobb többedmagaddal csinálni. Persze az sem árt, ha a partnered is megfelel a célnak.Szánjatok közösen időt az átbeszélésre, hogy hol tartotok, kinek mi hiányzik a sikerhez – akár a telefon vagy a videochat is alkalmas eszköz lehet.

4. egyszerre csak egy új szokás (vagy 2 kisebb)

újévi fogadalom,a leggyakoribb újévi fogadalmak,újévi fogadalom betartása,hogyan tartom be az újévi fogadalmaimat,újévi fogadalom helyett,

Öt új szokást nagyon nehéz automatikussá tenni. Legyen csak egy – például hogy minden nap reggelizz – és adj magadnak egy hónapot, hogy hozzászoktasd a szervezetedet. Utána jöhet a következő. Vagy lehet kettő, de azok legyenek apróságok és könnyen teljesíthetők. Például hogy minden reggel beágyazol. (Ez is nehezebben teljesíthető, mint elsőre látszik! Készen állsz rá, hogy minden áldott reggel...)

5. válassz olyat, amiben motivált vagy

újévi fogadalom,a leggyakoribb újévi fogadalmak,újévi fogadalom betartása,hogyan tartom be az újévi fogadalmaimat,újévi fogadalom helyett,

A legjobb olyan új szokásokat bevezetni, amelyeket tényleg élvezetesnek találsz. Például, hogy idén többet fogsz utazni. Vagy hogy minden hónapban legalább egyszer együtt reggelizel a barátaiddal. Mindkét ötlet szervezéssel és előregondolkodással jár, de mivel jól érzed magad közben, sokkal könnyebben betarthatók!

fotók: Europress

Elképesztően vicces tweetek a gyereknevelésről – 2017-es kiadás

„Egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött nap végén jóleső érzés tudni, hogy egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött éjszaka áll előtted.”

Karácsony az oviban: mi van, ha egy kisgyerek nem ünnepel?

A ti ovitokban mindenki karácsonyozik?

"Mi lenne, ha mostantól nem ajándékoznánk?" – majd a szobában hirtelen megfagyott a hangulat

Szinte biztos, hogy olvasónkon, Tündén kívül mások is kerültek már hasonló helyzetbe...

Fogadalom: ezen a télen NEM leszek beteg! – 8 óvintézkedés, hogy sikerüljön

Kell a fenének a napokig tartó orrfolyás! Idén harcolunk.

Napi horoszkóp november 23.: az Ikrek pontot tehetnek egy lezáratlan ügy végére, a Rákok a tökéletességre törekszenek

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

5 dolog, amit a második gyereknél már sokkal lazábban kezelsz

Legalábbis annyira, hogy nem mész azonnal a falnak. Hihi!

Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Meghan Markle heteken belül beköltözik a Kensington-palotába és állítólag már el is jegyezték egymást Harry herceggel

Bennfentes források szerint nem az a kérdés, hogy Meghan és Harry összeköltöznek-e, hanem hogy mikor.

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Egy áruházlánc heti egy „csendes órát” vezetett be az autista vásárlók kedvéért

Ebből a világ minden nyilvános helyiségében rendszert kellene csinálni, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az autizmussal élőknek lenne szükségük rá!

6 beszélgetésindító téma, amiben nem esik szó az időjárásról

Az ünnepi asztal körül néha jól jöhet egy ezekhez hasonló semleges, ám érdekes témaötlet!

Ez a legfontosabb készség, amivel egy 21. századi tanulónak rendelkeznie kell

Programozni? Három nyelven beszélni? Kapcsolathálózatot építeni? Ezek mind nagyon fontos feltételek a sikerhez, de a CNN újságírója szerint van egy készség, ami mindegyiknél alapvetőbb a mai diákok számára.

Napi horoszkóp november 22.: a Szüzek magabiztosan haladnak előre, a Vízöntők kiállnak magukért

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

Ez az 5 csillagjegy lehet a leghűségesebb barátod, aki a sírig is kitart melletted

Neked van olyan barátnőd, akivel már évtizedek óta elválaszthatatlanok vagytok? Akkor jól figyelj, mert valószínűleg a következő 5 csillagjegy szülötte!

Minimalista karácsony, avagy 5 tipp, hogy élvezd is az ünnepet

A karácsony a te ünneped is, tehát ha van olyan eleme (legyen az főzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatsz rajta, hogyan szabadulhatnál meg tőle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatod.

Jennifer Lawrence: Amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” – ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Kövess minket

Előfizetés