Szörnyetegnek csúfolták a hétévest egészen addig, amíg apja ki nem kelt a Facebookon a bullying ellen

Borítókép: Szörnyetegnek csúfolták a hétévest egészen addig, amíg apja ki nem kelt a Facebookon a bullying ellen Forrás: facebook
Tanmese arról, hogy milyen fontos felvilágosítani a gyerekeket a másságról és az elfogadásról.

Egy szép napon a hétéves Jackson édesapját, Dant arról értesítették a tanárai, hogy a fiú bullying áldozata volt tízórai közben. A konfliktust a tanárok elhárították, de maga az eset könnyekig megindította az édesapát.

Jackson hét évvel ezelőtt Treacher Collins-szindrómával született. Ez egy ritka betegség, amelynek követeztében a csontok és az arcszövet nem megfelelően fejlődik. Jackson majdnem teljesen süket és már túl van egy műtéten, amelynek során újjáépítették a szemgödrét.

Mindez azt is jelenti, hogy Jackson nem úgy néz ki, mint a többi gyerek, hovatovább állandó csúfolódásnak, bullyingnak, mutogatásnak van kitéve. Mindezt Dan mesélte el egy Facebook-posztban, amely mindenki számára váratlanul kezdett futótűzként terjedni az interneten.

„Darabokra van törve a szívem… csodálatos fiatalember a fiam, Jackson, aki örökösen olyan méltatlan, ostoba megjegyzéseknek van kitéve, amilyeneket még sosem tapasztaltam. Minden nap csúnyának, torzszülöttnek, szörnyetegnek szólítják az iskolatársai. Öngyilkosságról beszél, és még nyolcéves sincs! Azt mondja, nincsenek barátai és mindenki utálja. A gyerekek kővel dobálják és lökdösik, miközben ezeket a borzalmas szavakat vágják a fejéhez. Könyörgök, szánjatok egy percet arra, hogy elképzelitek, milyen lenne, ha mindez a ti gyereketekkel történne.

Szánjatok egy percet arra, hogy felvilágosítjátok a gyerekeiteket a sajátos nevelési igényekről. Beszéljetek velük arról, milyen fontos az embertársaink iránt érzett együttérzés és szeretet.

A fiamnak Treacher Collins nevű betegsége van. Ha időtök engedi, nézzetek utána. Rettenetes műtéten van túl, és még jó néhány vár rá a következő években. Tudnám még folytatni… de kérem, hogy beszéljetek a gyerekeitekkel."

A poszt csak pár napja jelent meg, de Dan azóta már számtalan levelet kapott, tele hasonló történetekkel és felajánlásokkal gyerekektől, hogy szívesen barátkoznának Jacksonnal.

Dan úgy látja, hogy a felelősség ebben az esetben nem az iskoláé, hanem a szülőké, akik sokszor nem elég alaposan magyarázzák el gyerekeiknek a másság és az elfogadás mibenlétét.

Dan egy postafiókot is létrehozott, amely azóta már megtelt Jacksonnak szóló jókívánságokkal és képeslapokkal.

És most valami egészen más... Röhögtél ma már? Kattints a galériára!