10 párhuzam, amiért suliba járni tökre olyan, mintha már dolgoznál!

10 párhuzam, amiért suliba járni tökre olyan, mintha már dolgoznál!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ó

Ó, hogy gimnazista korunkban, hogy szerettünk volna már dolgozó felnőttek lenni! Most meg néha olyan klassz lenne visszaülni az iskolapadba... Vagy nincs is nagy különbség a kettő között?

Emlékszem, amikor épp elegem volt a reggeli korán kelésből, vagy a matek tanár visító hangjából gimis koromban, mindig azt mondtam anyukámnak, hogy nekik, - szülőknek, - milyen könnyű, hiszen nem kell a tanárokat hallgatva egész nap egy padban roskdaniuk. Néhanapján végtelenül vágytam a szabadságra, a kötetlen munkaidőre, vagy bármire, ami nem az iskola falain belül zajlik. Aztán persze még jó pár évet ott töltöttem, majd jött az egyetem, meg még egy képzés, meg még egy képzés...

Most, hogy újra elkezdődött az iskola, biztosan sok diák kel nap mint nap hasonló érzésekkel, és veszi az irányt az iskola felé. Nyugi skacok: most bebizonyítjuk, hogy a szülőknek sem jobb, akármilyen legyen is a munkarendjük! Ha még így sem hisztek nekünk, akkor majd pár év múlva olvassátok újra ezt a cikket a munkahelyeteken, és gondoljátok újra! :-P :-D

Kép
forrás: europress

1# Tanár = főnök

Teljesen egyértelmű. A suliban ugyan valamivel több főnököd lehet, mint egy munkahelyen, de persze semmi sem lehetetlen. Ugyanúgy kedvelheted, vagy utálhatod, kaphatsz tőle kritikát, vagy vállveregetést, és élvezheted a jó együttműködést, visszajelzést, vagy épp azok hiányát. Tehát ugyanaz.

2# Nyaralás után utálsz visszamenni

Márpedig vissza kell: a suli újra elkezdődik, a munka pedig meg sem áll. Bár az egyik helyen picivel hosszabb lehet a szünet, de az érzés ugyanaz: első nap az iskolában = első nap (újra) a munkahelyen. Kicsit fujjogsz, aztán úgyis minden jó lesz!

3# Mindkét helyen igazolnod kell a hiányzásokat

Na ja, ez van! Jól teszed, ha jóban vagy a háziorvosoddal, mert valaki meg kell tudja írni az igazolásaidat/ táppénz papírjaidat...

Kép
forrás: europress

4# Egész nap használnod kell a fejedet

Tök mindegy, hogy a tanárt hallgatod, dolgozatot írsz, egy excel táblát szerkesztesz a főnöknek, vagy épp egy végtelennek tűnő értekezleten ülsz. Az agyad egész nap kattog, egyik témáról a másikra váltva. Csoda, hogy totál lemerülsz a nap végére?

5# Tutira lebuksz, ha ki akarsz lógni a szünetben

Vagy lyukas órában. A suliban a portás elkéri az ellenőrződet, a munkahelyen meg a recepciós húzza le a beléptető kártyádat, nehogy akár 10 percet is lespórolj a munkaidőből, amíg kiugrasz egy kifliért a boltba...

6# Nagyokat röhögtök a büfében

Az osztálytársakkal, vagy a kollegákkal. Nem, ez sosem változik, ha jó a kollektíva. Már ezért megéri bejárni, nem igaz? Gondolj erre, ha reggelente semmi kedved kikelni az ágyból! ;-)

7# Úgy kell tenned, mintha figyelnél

Egy hulla unalmas órán, és a halál fontos, - ám valójában teljesen érdektelen, vagy hasztalan, - meetingen is végig azt a látszatot kell keltened, mintha nem csak testben, de fejben is ott lennél. Pedig néha már az is megerőltető, hogy ébren maradj, vagy értelmes ábrázatot erőltess az arcodra.

Kép
forrás: europress

8# Egész nap megy a messenger/e-mail/Facebook a haverokkal/kollegákkal

Igen, akkor is, ha egymás mellett ültök. És igen, sajnos óra és értekezlet alatt is. Hát szabad ilyet csinálni?!

9# Vér vörös lesz a fejed, ha szerepelned kell

Hidd el, teljesen mindegy, hogy épp töri órán próbálsz az osztály előtt állva felelni az évszámokból, vagy a gondosan összerakott prezentációdat narrálod élesben a nagy tárgyalóban. Az érzés ugyanaz: szerepelni kell.

10# Haza viszed a munkát, ha akarod, ha nem

Hiába szívott le teljesen a nap, neked hazaérve még muszáj megválaszolnod azt a pár nagyon fontos e-mailt, vagy megírni a házi feladatot, esetleg megtanulni a röpdolgozat anyagát. Tiszta kínzás, nem igaz?

Mi megmondtuk: a kettő szinte egy és ugyanaz! :-D Szerinted is vannak párhuzamok a suli és a munka világa között? Mik azok a dolgok, amiket szívesen visszacserélnél most, vagy amiről azt hitted a suliban, hogy később majd jobb lesz? Írd meg kommentben!

4 növény, ami csodákat tesz a testeddel

Nem véletlenül hívják őket gyógynövényeknek.

A szőlő 4 pozitív hatása a bőrödre

Szerencsére még mindig finom szőlőket lehet találni a boltokban, piacokon.

10+1 nyomós érv amellett, hogy már most elkezdd beszerezni a karácsonyi ajándékokat

Az elmúlt évek abszolút minket igazolnak. De ha nem hisztek nekünk, íme az érveink! Nos, kinek van még kedve karácsony előtt plázázni?

Lucius Malfoy átállt a jó oldalra

Méghozzá a való életben történt mindez, még csak nem is a filmvásznon!

Ezért van szükséged saját karrier-mantrára

Megmutatjuk miért jön jól egy saját karrier-mantra, és azt is, hogya készítsd el!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft