Első nap az iskolában – 5 dolog, amit kérdezz meg a tanároktól!

Első nap az iskolában – 5 dolog, amit kérdezz meg a tanároktól!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Várd velünk felkészülten az első iskolai napokat! Mert tudjuk, hogy nem csak kölyöknek, hanem neked is vannak ilyenkor kérdéseid...

Hamarosan véget ér a nyár, és újra nyitják kapuikat az iskolák. Különösen izgalommal teli időszak ez azon szülőknek és csemetéiknek, akik az általános iskola első évét várják. Rengeteg kérdés kavarog a felnőtt fejekben, és persze a kölykök kíváncsiságát is ki kell elégítenünk a megfelelő válaszokkal. Talán egész nyáron fokozatosan készítetted fel a kicsit az iskolára: sokat beszélgettetek arról, hogy mi történik benn egy nap, miket fognak tanulni, vagy, hogy vajon milyen lesznek az osztálytársak. A te kérdéseid azonban még továbbra is megválaszolatlanul várnak a sorukra, és csak akkor fedheted fel őket, amikor már élesben végig álltad az évnyitó ünnepséget, és végre bebocsátást nyersz a tanári szobába, vagy osztályterembe.

Kép
forrás: europress

Nagyon fontos, hogy a jó kapcsolat és természetesen a gyermeked gördülékeny fejlődése érdekében a megfelelő kérdéseket tedd fel ilyenkor a tanár néninek, vagy tanár bácsinak; hogy aztán egész évben szép sikereket és eredményeket érhessen el a gyerkőc a suliban, és otthon is mindent rendben találj vele kapcsolatban.

Ezt az 5 kérdést feltétlenül érdemes megfontolnod, hiszen sok múlik azon, hogy mennyire aktívan tartod a kapcsolatot a tanárokkal, veszed ki a részed a gyerek oktatásából, vagy az iskola mindennapjaiból.

Olvasd el ezt is!

1. Hogyan lehet a tanárokat elérni?

Fontos tudnod, hogy milyen platformokon kommunikálhatsz a tanárokkal, hiszen ezzel segíted az információk gyors áramlását. Kérj a tanártól telefonszámot, e-mail címet, fogadó óra időpontot, hogy mindig meg tudjátok beszélni, ha a gyermekednek valamire szüksége lenne, esetleg nehézségei adódtak. A kezdeményező vagy, azt a tanárok is értékelni fogják, hiszen látják, hogy veled könnyű lesz együttműködni.

2. Hogyan ad majd házi feladatot?

Jó tudni, - főleg amíg kicsi a gyerek, - hogy milyen gyakorisággal kap majd otthoni feladatokat. Napi szinten, esetleg hetente egy nagyobb adagban, vagy csak hétvégére. Jó ha ezeket az elejeén tudod, mert így könnyebb lesz az otthoni dolgaitokkal egyeztetni a gyerek tanuló idejét.

Kép
forrás: europress

3. Milyen módok lesznek az osztályozásra, jutalmazásra?

Lesznek-e már jegyek, piros és fekete pontok, matricák, pecsétek, bélyegek stb. Ha a suliban például bélyegzős jutalmazás zajlik, azt akár otthon is bevezethetjük, ha valamit ügyesen megcsinál a gyerkőcünk.

4. Mivel tudsz hozzájárulni az osztály összetartásához, megfelelő működéséhez?

Vannak szülők, akik segítenek felújítani az osztálytermet, akik elkísérik a gyerekeket kirándulásra, elvállalják az iskolai kötények, - ha van ilyen, - kimosását, vagy vezetik az osztály közös kasszáját. Ez óriási segítség a tanároknak, osztályfőnöknek is, és jó érzés tudni, hogy a gyermekünk a lehető legjobb körülmények között tölti az iskolai idejét.

Kép
forrás: europress

5. Mit kell beszerezned az iskolába és otthonra?

Általában az első szülői tájékoztatón, vagy értekezleten elmondják, hogy milyen alapvető tanszerekre lesz szüksége a gyerekeknek. Ezen felül még viszont akadhat egy-két olyan dolog, amit nem a legelején mondanak el, így ezekre bátran rákérdezhetsz. Érdeklődd meg, hogy milyen típusú, márkájú ceruzákat, tollakat javasolnak a tanárok, vagy hogy melyik írószerboltban érdemes hozzájutnotok a dolgokhoz; esetleg kérdezz rá, hogy kell-e valamilyen speciális öltözéket vásárolnotok! Tájékozódj a tankönyvek újra használhatóságáról is, hiszen lehet, hogy a családban van nagyobb gyerek, aki ugyanabból a könyvből tanult, és azt nem kéne még egyszer megvennetek. (Bár ez inkább a későbbiekben lehet hasznos, mivel a tankönyv rendelés általában már nyár elején lezajlik.)

Bízunk benne, hogy néhány ötlettel hozzá tudtunk segíteni benneteket a suli kezdéshez, és hogy nagy örömmel kezditek meg az első osztályt!

A szeptemberi Éva magazinban értékes suli kuponokat is találtok, mi ezzel szeretnénk jó iskola kezdést kívánni!

Mihez kezdj, ha transznemű vagy? És ha a gyerek az?

Hova fordulhat, milyen lehetőségei vannak itthon annak, aki úgy érzi, rossz testbe született? Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent összeállításból.

Könyvek, amiket idén ősszel biztosan el fogunk olvasni

Van köztük krimi, thriller és csöpögős-romantikus is.

Ettől tüsszögsz ősztől tavaszig a szakértő szerint

Ősszel sem lélegzünk be jobb levegőt, mint például a pollenidőszak kellős közepén. Hogy miért?

Napi horoszkóp október 21.: a Mérlegek nagy lépésre készülnek, a Vízöntők megmutathatják, miféle tehetség rejlik bennük

A hosszú hétvégén se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek neked is!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft