Az már igen! Világra segített egy babát, miközben maga is vajúdott

Borítókép: Az már igen! Világra segített egy babát, miközben maga is vajúdott Forrás: Getty Images / A kép illusztráció
Egy szülészorvosnő éppen a saját kórházi szobájában készülődött arra, hogy megszülje második gyermekét, amikor velőtrázó sikolyokat hallott a szomszéd szobából. Felkelt a szülőágyáról és beugrott segíteni az ügyeletes orvos helyett, aki az épületen kívül tartózkodott.

Mindez a Kentucky állambeli Frankfort városban, a helyi kórházban történt.

Felkaptam egy másik köpenyt, hogy eltakarjam a hátsómat, a cipőmre egy csizmát húztam, hogy semmilyen oda nem illő folyadék ne landoljon rajtam, aztán átmentem a szobájába
nyilatkozta később egy tévécsatornának dr. Amanda Hess.

A szülész-nőgyógyásznak még órák voltak hátraa szülésig, és a „sorstársnőjében” felismerte a saját páciensét, aki épp az előző héten járt nála.

Az ügyeletes orvos pedig azért nem volt a helyszínen, mert az érintett kismama, a 38 éves Leah Halliday-Johnson – mint később a People magazinnak elmesélte – csak 1 centiméterre volt kitágulva, amikor bejelentkezett a kórházba, ezért az orvos jó okkal feltételezhette, hogy még hosszú órák vannak hátra a végkifejletig. Csakhogy egy órával később felgyorsultak az események, ráadásul a köldökzsinór lazán a baba nyakára tekeredett. Az ápolók kérték, hogy próbáljon meg nem nyomni, amíg vissza nem tér az orvos, de ez nagyon nehezére esett, ráadásul fájdalomcsillapításra sem volt idő, így természetes, hogy kiabált fájdalmában.

Dr. Hess hallotta, hogy a nővérek felkészítik a pácienst a szülésre, és tudta, hogy azonnali orvosi segítségre lenne szükség. Amikor átment a szomszéd szobába, Halliday-Johnsonnak fogalma sem volt arról, hogy az orvosa épp nem ügyeletben tartózkodik a kórházban, hanem maga is szülni jött oda.

Ezt mondtam: jaj de jó látni magát, nyomhatok végre? Abszolút orvos üzemmódban működött a doktornő
emlékszik vissza Leah.
Forrás: facebook
Leah Halliday-Johnson és újszülött kislánya

A 3,6 kilós kislány két gyors nyomás után jött világra. Az ügyeletes orvos nem sokkal ezután befutott és átvette a pácienst, így dr. Hess visszamehetett a szobájába és nem sokkal később életet adott második kislányának, Ellen Joyce-nak.

Forrás: Facebook
A hős kismama, Dr. Amanda Hess és második gyermeke, Ellen Joyce
Életre szóló megerősítést jelent tudni, hogy vannak nők, akikre lehet számítani a bajban
mondta Halliday-Johnson.