Ma se keltünk fel hiába: egy friss tanulmány kimutatta, hogy minél gyakrabban ölelgeted a gyerekedet, annál okosabb lesz

Ma se keltünk fel hiába: egy friss tanulmány kimutatta, hogy minél gyakrabban ölelgeted a gyerekedet, annál okosabb lesz
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Ami szuperjó hír, bár mi kutatás nélkül is megmondtuk volna, hogy így van.

Kétféle szülő létezik a világon: aki folyton ölelgeti a gyerekét és aki nem (mert a gyerek nem hagyja). Nos, jó hírünk van: egy friss kutatás szerint ha fizikailag is kifejezzük a szeretetet a gyerek felé, az fontosabb, mint eddig gondoltuk.

Az ohiói Nationwide Children’s Hospital felmérésében 125 koraszülött és időre született babát vizsgáltak: azt figyelték, hogyan reagálnak az érintésre.

Az eredmény: a koraszülött babák kevésbé reagáltak a szeretetmegnyilvánulásra, mint az időre érkezettek, viszont minél több érintést kaptak a szülőktől, illetve a kórházi alkalmazottaktól, annál erősebb agyi válaszadást produkáltak.

Ez a legújabb felfedezés azt jelenti, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a testi érintés vagy a babák ringatása óriási nagyot dobhat az agy fejlődésén –magyarázza egy kutató, dr. Nathalie Maitre.

Ha gondoskodunk róla, hogy a koraszülött babák pozitív, támogató gondoskodást kapjanak azáltal, hogy a bőrünk érintkezik az övékkel, ezzel segítjük őket abban, hogy az agyuk épp olyan módon reagáljon a gyengéd érintésre, ahogyan a magzat agya fejlődik a terhesség alatt, az anya méhében

- állítja a fent idézett kutató.

A szeretet, az érintés és az ölelés tehát nélkülözhetetlen a gyerek agyának fejlődésében. Meglepődtetek? Mi nem!


Egy kezdő anyuka küzdelmei 12 képregényben:

Nézd meg a galériánkat> 12 kép
Egy kezdő anyuka küzdelmei 12 képregényben
Trónok harca-útikalauz: 12 híres forgatási helyszín, amit egy igazi rajongónak nem szabad kihagynia

Nemcsak a színészek, hanem a Falat vagy Királyvárt megformáló pazar helyszínek is emlékezetes alakítást nyújtanak!

5 próbatétel, amit minden új párkapcsolatban be kéne vetni

Ha a kapcsolat kiállja ezen próbák valamelyikét, akkor arra már érdemes alapozni...

Zseniális trükk: így vidd fel a fényvédőt a sminked fölé

A bőr nem felejt – közhely, de, illetve éppen ezért, igaz. De akkor ne sminkeljünk? Dehogynem. Íme egy egyszerű make up hack, ami SPF-nehézzé varázsolja a sminkedet:

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft