13 szó, aminek szülőként megváltozik a jelentése

13 szó, aminek szülőként megváltozik a jelentése

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha gyerekünk lesz, teljesen megváltozik az életünk. Megváltoznak a dolgok, a fontossági sorrendek, egyszóval: minden. Olyannyira, hogy még néhány szónak a jelentése is teljesen más lesz, mint azelőtt.

1. Csoki

Jelentése: A világ egyik legfinomabb édessége.

Jelentése szülőként:Szép lassan az egyetlen dolog, amivel bármit el tudsz érni a gyereknél. "Ha ezt most megcsinálod, utána kapsz csokit!" Kinek ismerős?

gif

2. Rio

Jelentése: Rio de Janeiro – Brazília egyik legszebb városa.
Jelentése szülőként: A mese, amit a gyerek egy nap legalább 28-szor is képes lenne végignézni. Pedig már te is fújod fejből az egészet.

gif

3. Énidő

Jelentése: Amikor csak magunkkal foglalkozunk, azt csinálunk, amit akarunk, ami nekünk jó, ami boldoggá tesz minket, azzal, akivel akarjuk és adddig, ameddig akarjuk.

Jelentése szülőként: Amikor 5 teljes perced van a fürdőszobában, egyedül, csöndben, egészen addig, amíg hirtelen rád nem törik az ajtót a gyerekek.

gif

4. Kip-kop

Jelentése: Valaki kopog az ajtón.

Jelentése szülőként: A gyerek egyik kedvenc szóbeli játéka, amire ha rákezd, (úgy érzed, hogy) soha nem hagy abba. Na, ki kipog?

gif

5. Miért?

Jelentése: Egy olyan kérdés, amelyet megválaszolva elmagyarázunk dolgokat, helyzeteket, jelentéseket, tárgyakat, egyszóval minden miértjére megkapjuk a választ.

Jelentése szülőként: A gyerek kedvenc kérdése, amire egy ideig türelmesen válaszolgatsz, majd néhány hónap, hét, nap, óra múlva végül a befejező válaszod: "Mert azt mondtam."

gif

6. Este

Jelentése: A nap vége, amikor az esetek többségében az ágyban fekve pihenünk, olvasunk, tévézünk, majd alszunk.

Jelentése szülőként: A legfárasztóbb és egyben legnagyobb koncentrációt igénylő mindennapos rutin ideje, kezdve a "minden be van pakolva holnapra?" a "minden házid kész van?" kérdésen át, a "nem akarok fürödni és fogat mosni""de muszáj!" minivitákon át a "most már tényleg kapcsold ki a tévét", vagy a "most már ténylegutoljára olvasom el a mesét és utána alvás"- mondatokig, majd 9-10 óra körül végül sikerül mindenkit ágyba dugni, ti pedig hulla fáradtan, ruhástól, fogmosás nélkül alszotok el a kanapén.

gif
Olvasd el ezt is!

7. Étkezés

Jelentése: Amikor ételt juttatunk a szervezetünkbe.

Jelentése szülőként: Amikor minden tiszta kaja lesz egy fél pillanat alatt, és legalább annyi ideig takarítasz utána, mint amennyi ideig készült az étel. Bezzeg maga az étkezés pár percnél nem tart tovább, azalatt az idő alatt pedig örülsz, ha 3 falatot leimádkozol a gyerek torkán.

gif

8. Shoppingolás

Jelentése: Amikor kéne egy új cipő, táska, vagy ruha, és akár órák hosszat is járod érte a boltokat, próbálgatsz fel különböző darabokat, csak hogy rálelj a tökéletesre.

Jelentése szülőként: Nagybevásárlás a legközelebbi szupermarketban hetente egyszer, egyébként online rendelsz meg mindent, amit csak lehet.

gif

9. Hétvége

Jelentése: Amikor nincs munka, csak pihenés és akár 10-ig is lehet aludni, este pedig bulizni.

Jelentése szülőként: Ugyanolyan napok, mint bármelyik másik, azzal a kivétellel, hogy óvodás/iskolás gyerek esetében a gyerek még többet van otthon, még több lehetőség van rá, hogy szaladjon a ház. Reggel 10-ig alvás? Este buli? Ha.. Haha... Hahaha!!!

gif

10. Hétvégi program

Jelentése: Közös ebéd a barátnőkkel, mozizás a barátokkal, futás, wellness hétvége, kiruccanás Bécsbe, italozás és egy kis tánc este.

Jelentése szülőként: Olyan helyre meni, ahol vannak gyerekprogramok, koncertet ad az Alma együttes és pónilovak is vannak.

gif

11. Nézd!

Jelentése: Felszólítás, hogy a tekintetedet vidd oda, ahol érdekes látnivaló van.

Jelentése szülőként:Felszólítás a gyerek részéről, hogy nézd meg ismét – aznap már legalább századjára – , hogyan tud táncolni, hogyan tud bukfencezik, hogyan tud napocskát rajzolnid vicces arcot vágni.

gif

12. Nagyszülők

Jelentése: A szüleim szülei.

Jelentése szülőként: Azok a fantasztikus, csodálatos, hihetetlen emberek, akik bár néha jobban akarnak tudni mindent, és lehet, hogy bele is szólnak mindenbe, de akiknek a tapasztalata, és segítsége nélkül nagy bajban lennénk. És akik imádják és ennek megfelelően jól el is kényeztetik a gyermekeidet.

gif

13. Szeretet

Jelentése: Az érzés, amit egy másik, számunkra szimpatikus, kedvelt ember iránt érezhetünk. Az érzés erősödésével, a kapcsolat szorosabbá válásával, akkor akár szerelemnek is hívhatjuk. Olyankor pillangók röpködnek a gyomrunkban és szerelmünkre gondolva nagyot dobban a szívünk.

Jelentése szülőként:A világ legcsodálatosabb és egyben legfájdalmasabb érzése. Egy olyan hihetetlen, feltétel nélküli szeretet a gyermeked iránt, amit gyakorlatilag lehetetlenség megfogalmazni. Amit tényleg csak az érez és ért, akinek gyermeke van.

Olvasd el ezt is!
50 dolog, amit simán megtehetnél, ha nem aggódnál tovább a tested miatt

Nem azért, mintha hibás lennél azért, mert aggódsz. Csak hogy tudd.

Halloweeni partira rémisztő ufó szemet készíts! Ráadásul finom

Üres kézzel nem illik menni, vendéget fogadni, ez pont elég rémisztő lesz a bulira.

Így spórolhatsz a babaholmikon – 6 okos tipp

Néhány hasznos tipp édesanyáktól, hogy ők miként tudtak spórolni a babaholmik beszerzésekor!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft