Miért indított saját iskolát a Prezi alapítója?

Miért indított saját iskolát a Prezi alapítója?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

O

Olvasd el az interjút Halácsy Péterrel a márciusi Éva magazinban! Itt egy részlet belőle.

Nincs osztályzás, nincsenek tantárgyak, a diákok csak azt tanulják, ami érdekli őket és méghibázniuk is szabad. A Prezi egyik alapítója, Halácsy Péter indította iskolában úgy készítik fela gyerekeket az új világra, hogy megőrzik bennük a kreativitást és a kíváncsiságot. A legsikeresebbmagyar startup vállalkozás társalapítójával, Halácsy Péterrel arról a kísérletről beszélgettünk,amely reményei szerint az egész magyar közoktatásra hatni fog.

Olvasd el ezt is: Egy kiskamasz stresszlistája


Itthon is egyre nő az érdeklődés az alternatív iskolák iránt – a BudapestSchool kiket szólít meg?
Rengetegen keresnek megfelelő iskolát ma az országban. Bőven akad alternatívkezdeményezés. Az emberek kezdenek odafigyelni, hogy milyen oktatástkap a gyerekük. A középosztálynak lehetősége van arra, hogy ezt azoktatást megszervezze. Nálunk már elindult két, a köznyelvben óvodának,általam iskolának hívott, 3–6 éveseknek szóló csoport. Nagyon sok pozitívenergiát, szeretetet, reményt látok. Ez az első tapasztalatom.

Pozitív energia, szeretet, remény – ezekről a kifejezésekről ritkán asszociálunkaz iskolára. Ennek mi lehet az oka?

És ezt olvastad már? Az óvodai–iskolai beszoktatás nem kell, hogy szorongással járjon


Van egy berögzült szereposztás, hogy a tanárok a szülők miatt idegesek,a szülők a tanárok miatt, a tanárok a fenntartó miatt, a fenntartó a tanárokmiatt. Nem bízunk egymásban. Ma Magyarországon nem vagyunk büszkékaz oktatásunkra. Egyre kevesebbet beszélünk még a jó dolgokról is. De eztmeg lehet és meg is kell változtatni.

Hogyan változhat meg a közoktatás, ha nem belülről fogalmazzuk meg azigényeinket, hanem kimenekülünk a rendszerből?

És ez miért ne hatna az állami rendszerre?

Mert attól kezdve nem helyeznek nyomást a szülők a mindenkori oktatásirányításra,hogy legyen jobb az iskola, inkább egyénileg keresika megoldást a gyerekeiknek.

Ez érdekes állítás. Az alternatív iskolákat azért hívjuk alternatívnak, mert a kilencvenesévek elején egyfajta tagadásként jöttek létre. De mi van, ha töröljükaz alternatív szót, és csak azt mondjuk: iskola? Mi van akkor, ha az oktatástnem egy nagy rendszernek értelmezzük, hanem sok kicsi rendszernek, ahola közösségek újra meg tudják maguknak szervezni az iskolákat?

Az interjú folytatódik a márciusi Éva magazinban!

8 ok, ami miatt túl korán elkezdhetsz ráncosodni

A ráncok jól állnak a shar pei kiskutyáknak, de te inkább még várj velük...

Íme az első okos kiságy, ami visszaaltatja a babádat!

Úgy hisszük, egy ilyen sok szülőnek jól jönne a sírós éjszakákon!

6 bizarr szörny a világirodalomból, akivel érdemes megismerkedni

Halloween alkalmából némi jóleső borzongásra invitálunk benneteket.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft