12 anyatípus, amellyel anyaként eddig találkoztam

12 anyatípus, amellyel anyaként eddig találkoztam
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vannak anyák, amelyekre egy típus jellemző, de találkoztam már olyannal, akire a leírtak közül 3 is nagyon jellemző volt. Te melyik típusokkal találkoztál már?

1. A Google anyuka
Mindent meggugliz, mindent jobban tud a gyerekorvosnál és a védőnőnél, és természetesen az összes többi anyukánál is. Még azoknál is, akiknek három gyerekük van, szemben az ő egyetlen, 4 hetes csecsemőjével.

2. A zsonglőr
Legalább 3-4 gyereke van, és emellett még talán dolgozik is, mégis mindenre van ideje, soha semmit nem felejt el, mindenhol ott van, mindent megcsinál, ha a 3 gyerek háromfélét kér enni, ő elkészíti, még sportolni és fodrászhoz is eljut, sőt, még aludni is van ideje.

gif

5. A dolgozó anyuka
Azonnal laptophoz ül, amint alszik a gyerek napközben és este is. De azért a közös időtöltés közben is rá-rá pillant az e-mailjeire és egy-két fontosabb telefon is belefér. Az alvásból elég erősen lecsípett időkből adódóan azonban állandóan fáradt, főbb ismertetőjele a karikás szem.

6. A leszarom anyuka
Na, nem a gyereket sz@rja le, hanem a szabályokat. Még hogy 3 óránként kelteni? Még hogy 6 hónapos kor előtt nem lehet hozzátáplálni? Még hogy 8 hónaposan nem adhat neki gulyáslevest? Tojik ő mindenre, csak a gyereke igényeire és reakcióira figyel, hogy mi a jó a csöppségnek, mit szeret, mit nem. És egészen őszintén: talán ő is csinálja a legjobban.

gif

7. Az Instagram anyuka
Tele az Instagram profilja az ő imádott gyerekével, akire úgy egyébként állandóan vagy a babysitter vigyáz, vagy pedig a nagymamák. Mert neki valahogy se ideje, se türelme foglalkozni gyermekével, ha a telefon nincs a kezében és nincs megörökítve.

8. Az ősanya
Állandóan fel van kötve rá a gyerek, otthon is, fürdés közben is. Még a WC-n is. Legalább 4-5 éves koráig szoptatja a gyermekét, aki természetesen vele is alszik. És akkor szopizik, amikor csak akar. Ezekkel sincs semmi gond, sőt. De jaj annak, aki nem így csinálja, vagy esetleg mást gondol ezekről.

9. A kreatív anyuka
A korábban irodai munkát végző nő, aki gyermeke születése után valahogy a tűnél és a cérnánál, a varrógépnél, a papírnál, a fánál, vagy bármi más olyan dolognál kötött ki, amelyből egyedi, kézzel készített csoda születhet. Bár a tehetség és a kreativitás mindig is lappangott benne, a gyermek hozta ki belőle igazán a művészt.

10. A fitt anyuka
Alig várja, hogy leteljen a gyermekágyi időszak, és újra mehessen az edzőterembe és futni. Hamar vissza is nyeri régi alakját, bár nehéz dolga nincs, hiszen a terhesség alatt is végig odafigyelt, így gyakorlatilag plusz kiló nincs is rajta.

gif

11. A játszótéri anyuka
Az egyik kedvenc elfoglaltsága lemenni a gyerekkel a játszótérrel, aki amíg elvan a többi gyerkőccel, ő akár órák hosszat is képes pletykálkodni: kibeszélni férjeket, anyósokat, más anyákat, óvónőket és mindenkit, akit csak lehet, míg a picik játszanak.

12. Az elhanyagolt
Nem sikerül utolérnie magát, állandóan el van csúszva. Nem csak a házimunkával, de magával is. A legkinyúltabb szoptatóspólóban megy utcára, farmert vagy magassarkút már vagy 2-3 éve nem is látott (nem hogy hordott), a haját jó, ha hetente egyszer megmossa, a sminkeléssel pedig nem is bajlódik. Öröm az ürömben viszont, hogy a gyerekért teszi, és nem hiába. A pici ugyanis boldog, kiegyensúlyozott, szépen fejlődik, ngyon ügyes és imádja az anyukáját. Még úgy, zsíros hajjal is.

Persze majdnem mindegyik anyatípusban magunkra ismerhetünk néha. De hát mindenki tudja, hogy mindezt a gyerekünk iránti olthatatlan rajongásunk hozta ki belőlünk. Mert mi csodálatos anyák vagyunk és kész! :)

gif
Variációk nyári konyhára – 12 csodás megoldás

Bennünk igazán szép emlékeket idéz, és boldogok lennénk, ha egyszer lehetne sajátunk is!

5 elviselhetetlen embertípus – egy pillanat, lehet, hogy én is közéjük tartozom?

Mindenkinek megvannak a „mumusai” – otthon és a munkahelyen is. Olyan emberek, akiket nem értünk, akiknek mindennapi működése zavaróan, furán hat. Minden kategorizálás óhatatlanul egyszerűsít, mi most mégis próbát teszünk, és egy pszichológiai elmélet alapján – kissé karikírozva – bemutatunk néhány ismerős „nehéz ember” típust. Öveket becsatolni! Lehet, hogy magadra ismersz? Csigás Zoltán írása

Amikor nem érzed magad elég jó anyának, gondolj erre a cikkre!

Azt hiszed, nem vagy elég jó anya? Mi nem így hisszük.

7 gyakori mondat, amit mostantól mondj másként a gyerekednek!

Mindig van mit fejlődni, ha a gyereknevelés a téma...

Titkos helyek a nagyvárosban - 3. rész: Róma

Colosseum, Szent Péter bazilika, Forum Romanum, Vatikán – kipipálva...

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft