12 anyatípus, amellyel anyaként eddig találkoztam

12 anyatípus, amellyel anyaként eddig találkoztam
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vannak anyák, amelyekre egy típus jellemző, de találkoztam már olyannal, akire a leírtak közül 3 is nagyon jellemző volt. Te melyik típusokkal találkoztál már?

1. A Google anyuka
Mindent meggugliz, mindent jobban tud a gyerekorvosnál és a védőnőnél, és természetesen az összes többi anyukánál is. Még azoknál is, akiknek három gyerekük van, szemben az ő egyetlen, 4 hetes csecsemőjével.

2. A zsonglőr
Legalább 3-4 gyereke van, és emellett még talán dolgozik is, mégis mindenre van ideje, soha semmit nem felejt el, mindenhol ott van, mindent megcsinál, ha a 3 gyerek háromfélét kér enni, ő elkészíti, még sportolni és fodrászhoz is eljut, sőt, még aludni is van ideje.

gif

5. A dolgozó anyuka
Azonnal laptophoz ül, amint alszik a gyerek napközben és este is. De azért a közös időtöltés közben is rá-rá pillant az e-mailjeire és egy-két fontosabb telefon is belefér. Az alvásból elég erősen lecsípett időkből adódóan azonban állandóan fáradt, főbb ismertetőjele a karikás szem.

6. A leszarom anyuka
Na, nem a gyereket sz@rja le, hanem a szabályokat. Még hogy 3 óránként kelteni? Még hogy 6 hónapos kor előtt nem lehet hozzátáplálni? Még hogy 8 hónaposan nem adhat neki gulyáslevest? Tojik ő mindenre, csak a gyereke igényeire és reakcióira figyel, hogy mi a jó a csöppségnek, mit szeret, mit nem. És egészen őszintén: talán ő is csinálja a legjobban.

gif

7. Az Instagram anyuka
Tele az Instagram profilja az ő imádott gyerekével, akire úgy egyébként állandóan vagy a babysitter vigyáz, vagy pedig a nagymamák. Mert neki valahogy se ideje, se türelme foglalkozni gyermekével, ha a telefon nincs a kezében és nincs megörökítve.

8. Az ősanya
Állandóan fel van kötve rá a gyerek, otthon is, fürdés közben is. Még a WC-n is. Legalább 4-5 éves koráig szoptatja a gyermekét, aki természetesen vele is alszik. És akkor szopizik, amikor csak akar. Ezekkel sincs semmi gond, sőt. De jaj annak, aki nem így csinálja, vagy esetleg mást gondol ezekről.

9. A kreatív anyuka
A korábban irodai munkát végző nő, aki gyermeke születése után valahogy a tűnél és a cérnánál, a varrógépnél, a papírnál, a fánál, vagy bármi más olyan dolognál kötött ki, amelyből egyedi, kézzel készített csoda születhet. Bár a tehetség és a kreativitás mindig is lappangott benne, a gyermek hozta ki belőle igazán a művészt.

10. A fitt anyuka
Alig várja, hogy leteljen a gyermekágyi időszak, és újra mehessen az edzőterembe és futni. Hamar vissza is nyeri régi alakját, bár nehéz dolga nincs, hiszen a terhesség alatt is végig odafigyelt, így gyakorlatilag plusz kiló nincs is rajta.

gif

11. A játszótéri anyuka
Az egyik kedvenc elfoglaltsága lemenni a gyerekkel a játszótérrel, aki amíg elvan a többi gyerkőccel, ő akár órák hosszat is képes pletykálkodni: kibeszélni férjeket, anyósokat, más anyákat, óvónőket és mindenkit, akit csak lehet, míg a picik játszanak.

12. Az elhanyagolt
Nem sikerül utolérnie magát, állandóan el van csúszva. Nem csak a házimunkával, de magával is. A legkinyúltabb szoptatóspólóban megy utcára, farmert vagy magassarkút már vagy 2-3 éve nem is látott (nem hogy hordott), a haját jó, ha hetente egyszer megmossa, a sminkeléssel pedig nem is bajlódik. Öröm az ürömben viszont, hogy a gyerekért teszi, és nem hiába. A pici ugyanis boldog, kiegyensúlyozott, szépen fejlődik, ngyon ügyes és imádja az anyukáját. Még úgy, zsíros hajjal is.

Persze majdnem mindegyik anyatípusban magunkra ismerhetünk néha. De hát mindenki tudja, hogy mindezt a gyerekünk iránti olthatatlan rajongásunk hozta ki belőlünk. Mert mi csodálatos anyák vagyunk és kész! :)

gif
50 dolog, amit simán megtehetnél, ha nem aggódnál tovább a tested miatt

Nem azért, mintha hibás lennél azért, mert aggódsz. Csak hogy tudd.

Halloweeni partira rémisztő ufó szemet készíts! Ráadásul finom

Üres kézzel nem illik menni, vendéget fogadni, ez pont elég rémisztő lesz a bulira.

Így spórolhatsz a babaholmikon – 6 okos tipp

Néhány hasznos tipp édesanyáktól, hogy ők miként tudtak spórolni a babaholmik beszerzésekor!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft