12 anyatípus, amellyel anyaként eddig találkoztam

12 anyatípus, amellyel anyaként eddig találkoztam
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vannak anyák, amelyekre egy típus jellemző, de találkoztam már olyannal, akire a leírtak közül 3 is nagyon jellemző volt. Te melyik típusokkal találkoztál már?

1. A Google anyuka
Mindent meggugliz, mindent jobban tud a gyerekorvosnál és a védőnőnél, és természetesen az összes többi anyukánál is. Még azoknál is, akiknek három gyerekük van, szemben az ő egyetlen, 4 hetes csecsemőjével.

2. A zsonglőr
Legalább 3-4 gyereke van, és emellett még talán dolgozik is, mégis mindenre van ideje, soha semmit nem felejt el, mindenhol ott van, mindent megcsinál, ha a 3 gyerek háromfélét kér enni, ő elkészíti, még sportolni és fodrászhoz is eljut, sőt, még aludni is van ideje.

3. A túlaggódó
Állandóan a védőnőt és a gyerekorvost hívogatja, és hetente személyesen is felkeresi őket, hogy megnézzék, nincs-e baja a gyereknek. A Facebookon minden babás-mamás csoportban az ő kérdéseivel van tele az üzenőfal, mert a legkisebb kiütést is valami halálos himlőnek gondolja.

4. A versengő anyuka
Az ő gyereke mindent előbb csinál, mint másoké, 6 hónaposan már áll, 9 hónaposan már jár, és másfél évesen már legalább a Himnuszt kell szavalnia. Amivel nincs is gond, de megszól minden más gyereket és anyukát, akiknek a gyerekei esetleg „csak” akkor csinálnak mindent, amikor egyébként kellene. És jaj azoknak, akiknek egy picikét le van maradva a csemetéjük.

5. A dolgozó anyuka
Azonnal laptophoz ül, amint alszik a gyerek napközben és este is. De azért a közös időtöltés közben is rá-rá pillant az e-mailjeire és egy-két fontosabb telefon is belefér. Az alvásból elég erősen lecsípett időkből adódóan azonban állandóan fáradt, főbb ismertetőjele a karikás szem.

6. A leszarom anyuka
Na, nem a gyereket sz@rja le, hanem a szabályokat. Még hogy 3 óránként kelteni? Még hogy 6 hónapos kor előtt nem lehet hozzátáplálni? Még hogy 8 hónaposan nem adhat neki gulyáslevest? Tojik ő mindenre, csak a gyereke igényeire és reakcióira figyel, hogy mi a jó a csöppségnek, mit szeret, mit nem. És egészen őszintén: talán ő is csinálja a legjobban.

7. Az Instagram anyuka
Tele az Instagram profilja az ő imádott gyerekével, akire úgy egyébként állandóan vagy a babysitter vigyáz, vagy pedig a nagymamák. Mert neki valahogy se ideje, se türelme foglalkozni gyermekével, ha a telefon nincs a kezében és nincs megörökítve.

8. Az ősanya
Állandóan fel van kötve rá a gyerek, otthon is, fürdés közben is. Még a WC-n is. Legalább 4-5 éves koráig szoptatja a gyermekét, aki természetesen vele is alszik. És akkor szopizik, amikor csak akar. Ezekkel sincs semmi gond, sőt. De jaj annak, aki nem így csinálja, vagy esetleg mást gondol ezekről.

9. A kreatív anyuka
A korábban irodai munkát végző nő, aki gyermeke születése után valahogy a tűnél és a cérnánál, a varrógépnél, a papírnál, a fánál, vagy bármi más olyan dolognál kötött ki, amelyből egyedi, kézzel készített csoda születhet. Bár a tehetség és a kreativitás mindig is lappangott benne, a gyermek hozta ki belőle igazán a művészt.

10. A fitt anyuka
Alig várja, hogy leteljen a gyermekágyi időszak, és újra mehessen az edzőterembe és futni. Hamar vissza is nyeri régi alakját, bár nehéz dolga nincs, hiszen a terhesség alatt is végig odafigyelt, így gyakorlatilag plusz kiló nincs is rajta.

11. A játszótéri anyuka
Az egyik kedvenc elfoglaltsága lemenni a gyerekkel a játszótérrel, aki amíg elvan a többi gyerkőccel, ő akár órák hosszat is képes pletykálkodni: kibeszélni férjeket, anyósokat, más anyákat, óvónőket és mindenkit, akit csak lehet, míg a picik játszanak.

12. Az elhanyagolt
Nem sikerül utolérnie magát, állandóan el van csúszva. Nem csak a házimunkával, de magával is. A legkinyúltabb szoptatóspólóban megy utcára, farmert vagy magassarkút már vagy 2-3 éve nem is látott (nem hogy hordott), a haját jó, ha hetente egyszer megmossa, a sminkeléssel pedig nem is bajlódik. Öröm az ürömben viszont, hogy a gyerekért teszi, és nem hiába. A pici ugyanis boldog, kiegyensúlyozott, szépen fejlődik, ngyon ügyes és imádja az anyukáját. Még úgy, zsíros hajjal is.

Persze majdnem mindegyik anyatípusban magunkra ismerhetünk néha. De hát mindenki tudja, hogy mindezt a gyerekünk iránti olthatatlan rajongásunk hozta ki belőlünk. Mert mi csodálatos anyák vagyunk és kész! :)

Izlandon nők ezrei álltak fel a munkahelyükről 14 óra 38 perckor. Hogy miért? Ezért:

A nők és férfiak közti fizetéskülönbség miatt sztrájkoltak. De miért pont 14:38? Kiderül.

Napi horoszkóp, október 27.: a Rákok segítőkészségüket bizonyítják, a Mérlegekre meglepetés vár

Ma is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz ismét izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól jöttek!

Védd meg a bőrödet a téli hidegtől: 3 szuper trükk

Nem nehéz megóvni a bőrödet a tél hatásaitól.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft