Kormos Anett: ezennel bevallom, hogy csúnyán beszélek

Kormos Anett: ezennel bevallom, hogy csúnyán beszélek
Forrás: éva magazin / europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Most bevallok valamit, amiről szentül hiszem, hogy nem csak az én bűnöm, és hogy a vallomásom nemcsak nekem, hanem másoknak is megkönnyebbülést okoz.

Nem vagyok feminista, csak egy átlagnő, aki egy kicsit együttérzőbb a nőkkel. És örömmel tapasztalom, hogy lassan ésbizonytalanul, de azért mégiscsak egyre bátrabban vagyunkőszinték magunkkal és egymással. Nem azt mondom, hogymár mindent ki szabad mondanunk, hogy mindent be szabadvallanunk, sőtmég azt sem állítom, hogy az én legőszintébbgondolataim sosem esnek a szerkesztők delete gombjának áldozatául,vagy ha a tévés szereplésről van szó, akkor nemválnak a vágóasztalok martalékává.

Olvasd el ezt is!

Csak azt mondom, hogyfejlődünk. Már nem annyira ciki kimondani, hogy igazából szeretjüka kitérdesedett brummogót, hogy nem csak a gyerekünketsajnáljuk, ha beteg, hanem magunkat is, és hogy van annálnagyobb katasztrófa is, mint ha valaki nő létére nem tud főzni.

Ezen a mi bátorságunkon felbuzdulva én ezennel bevallom,hogy csúnyán beszélek.


Füstbe ment fogadalmak
Szeretném, ha tudnátok, hogy nem vagyok erre büszke. Deha mindent el kellene titkolnom, amire nem vagyok büszke,akkor… te jó isten, őrült titokzatos nő lennék, az egyszer biztos.

Amikor terhes lettem, megfogadtam, hogy vége. Az én számattöbbet csúnya szó el nem hagyja. Elvégre ki látott márolyan anyukát, aki egyik percben a kiságy fölé hajolva azicipiciházikót énekli plüssrugis utódjának, a következőbenmeg vadul bazmegol? Talán nem kell mondanom, hogy szüléselőtt ilyen fogadalmat tenni több mint botorság, hiszen a szüléseléggé fáj, és nem tudom, ki hogy van vele, de ha nekemvalami fáj, nem az „ejj, hogy a macska rúgja meg” kifejezés
ugrik be elsőre.

Bár belógattam nektek, hogy szülés közbentrágárkodtam, valójában nem. Én ugyanis olyan nő vagyok,aki méltósággal szül… ezért még szülési fájdalmak között isroppant illedelmes voltam. Aminek persze egyetlen oka van,mégpedig hogy az eszméletvesztés határán cserbenhagyotta nyelvi virtuozitásom, és mivel minden figyelmemet lekötötteaz életben maradás, egyetlen árva szót sem tudtam kinyögni.

Tehát a fogadalmamat nem ekkor szegtem meg.

Hanem négy nappal később, otthon.

A lányom a kiságyában szundikált, én pedig lábadoztam,amikor valami vadul sípolni kezdett. Még sosem hallottamezt a hangot, így jó néhány másodpercig eltartott, míg összeraktam,hogy ha nem a mikró, akkor csak a légzésfigyelőlehet. Amikor viszont leesett, hogy a lányom valószínűlegépp haldoklik, behoztam az elvesztegetett másodperceket, éssajgó gátmetszés ide vagy oda, széles léptekkel szökelltema kiságyhoz, közben pedig hevesen bazmegolva próbáltama tudatalattimból előhívni újraélesztési ismereteimet. Mikorrájöttem, hogy az angyalkának nevezett légzésfigyelő valójábanegy rosszindulatú kurva, aki megszívatott, újabb csecsemőfülneknem való kifejezések szöktek a számra. És akkorrájöttem, hogy függő vagyok. Olyan függő, aki biztosan le tudszokni a csúnya szavak használatáról, és le is fog szokni, csaka mostot nem érzi a leszokásra alkalmas időpontnak.


A rossz példa ragadós?
Persze hogy féltem, hogy a gyerekeim, majd látva a rossz példát,csúnyán fognak beszélni. De tévedtem. És tudom, miregondoltok, hogy ami késik, nem múlik. Csakhogy nem vagyokmeggyőződve annak az elméletnek a helytállóságáról, hogya gyerekek mindent utánzás során tanulnak meg. Kisebbik lányompéldául simán maga mögé hajítja a banánhéjat, miutánkiette belőle a banánt, pedig nem tőlem látta, esküszöm. Ésa ropit se szoktam az orromba dugni, és a megrágott rágót seragasztom a lepedőre a párna alá. Tehát ha nem a férjemtőllátja ezeket (házasságom zavartalansága érdekében tegyükfel, hogy nem), akkor a gyerekeknek saját ötleteik is vannak.Nyilván sok mindent kopíroznak. De a rossz példa talán éppolyan tanulságos lehet, mint a jó. Ezt se kell persze alapigazságnaktekinteni, hiszen ebben az esetben kénytelen lennékdrogozni és piálni is, hogy őket biztosan megóvjam ezektől.

A lányaim, azt hiszem, nem szeretik, amikor csúnyán beszélek.Rám szólnak, hogy anya, csúnyát mondtál. De mivelilyenkor többnyire nem vagyok fegyelmezhető lelkiállapotban,általában még egy csúnya szó kíséretében nyugtázom, hogytudom. Az is felmerült, hogy ki és miért mond csúnya szavakat.Én pedig elmagyaráztam, hogy csúnyán beszélni nemszép dolog, és általában a butaemberek beszélnek csúnyán.(Ez persze oktató célú ferdítés,hiszen az intelligencia ésa verbális obszcenitás éppúgynem állnak egyenes aránybanegymással, mint az intelligenciaés az, hogy egy gyerekhány évesen lesz szobatiszta.)Ezzel persze közel sincs letudvaa kérdés, a gyermeki kíváncsiságkútja feneketlen.

Olvasd el ezt is!


– De hát te is csúnyát mondtál,akkor te buta vagy?
– Nem. Azt mondtam, általában a buta emberek beszélnekcsúnyán. Meg anya, ha mérges.
– Akkor mi is beszélhetünk csúnyán, amikor mérgesek vagyunk?
Beszélhettek. De én nem szeretném, mert egy kislánynaknagyon nem áll jól, ha csúnya szavakat mond. Sőt, senkineknem áll jól.


Valószínűleg nekem se. Valószínűleg annyira nem, hogy a lányaimbannem támadt kísértés, hogy utánozzanak ebben.
Így ha haragszanak egymásra, olyanokat mondanak, hogy teolyan, de olyan buta vagy, mint egy párna, vagy hogy utállak,mint a sajtos kiflit, vagy hogy sötét vagy, mint a reggel.


És ha már ilyen őszinte hangulatban vagyok, hogy bevallottamnektek azt, amit nemhogy csinálni, még bevallani sem illik, elárulokmég valamit…

Na jó, nem. Nem feszítem tovább a húrt.

10 kellemetlen dolog, ami kikészít, mióta társasházban lakunk! - Ismerős?

Társasházban lakni mindig hatalmas kompromisszumokkal jár. De ekkorákkal?

8 trükk, hogy olyan magabiztossá válhass, mint Meryl Streep

A színésznő sok mindenben mutat példát nekünk: ezek közül az egyik a mindig töretlen magabiztossága!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Apa csak egy van, de ha most megrendeled az Éva magazint, négyet adunk hozzá! Élj a rendkívüli lehetőséggel: 10 Éva és 4 Apa magazin most 10 930 Ft helyett csak 5990 Ft!

Csak 5990 Ft