Ezért vállaljon nyári munkát a gyerek – 13+5 érv és tipp

Ezért vállaljon nyári munkát a gyerek – 13+5 érv és tipp
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha a gyermekünk életkora lehetővé teszi, egyáltalán nem árt, ha nyaranta elküldjük egy kis nyári munkát végezni. Lássuk, mit nyerhetnek vele a fiatalok, ha a nyarat nem csak a felhőtlen szórakozásnak szentelik, hanem belekóstolnak egy kicsit a felnőttesebb létbe is.

1. Megismerik a pénz valódi értékét – megtanulják, mennyit kell dolgozni azért, hogy egy kevés pénz is összejöjjön .

gif

2. Új, addig ismeretlen emberekkel találkoznak – új kapcsolatokat köthetnek, barátokra tehetnek szert.

gif

3. Megtanulnak csapatban dolgozni. Igen, olyanokkal is, akik nem tűnnek szimpatikusnak, vagy akikkel nehéznek tűnik együttműködni.

gif

4. Ha fizikai munkát végeznek, még az is lehet, hogy utána jobban megbecsülik az iskola padban töltött ücsörgős, elmélkedős órákat.

gif


5. Átérzik, hogy milyen felelősnek lenni valamiért. Megkapják az első pozitív, és/vagy negatív visszajelzéseket a munkájuk minőségével kapcsolatban.

gif


6. Rákényszerülnek a másokkal való folyamatos kommunikációra. Introvertáltaknak kész főnyeremény!

gif


7. Megtanulhatnak gyorsan és hatékonyan problémát megoldani. Talán ezután már otthon is egyre kevesebbszer kell átvedd az irányítást.

gif


8. Sikerélményük lehet egy olyan dologban, amit addig el sem tudtak képzelni magukról. Ez pedig óriási pozitív önmegerősítést, önbizalmat adhat nekik.

gif


9. Megtanulhatják milyen is a munkahelyi alázat. Milyen alárendelni magukat egy célnak, feladatnak, főnöknek, munkának.

gif


10. Ráébrednek, hogy milyen az, amikor nem minden úgy van, ahogy ők akarják.

gif


11. Szabadabbnak, felnőttebbnek érzik magukat: kinyílik előttük a világ, és ezzel együtt elkezdik meghozni az első önállóbb döntéseiket.

gif

12. Sokkal önállóbbak lesznek: már nem tőled várják mindenre a megoldást, hanem azt mondják: „hagyd csak anya/apa, én már csináltam ilyet, megmutatom…!”

gif


13. Gyakorolhatják az idegen nyelveket. Akár külföldön, akár itthon talál nyári munkára gyermekünk, valószínűleg szüksége lesz egy idegen nyelv ismeretére. Még ha kezdetben akadozva is, de előbb-utóbb megtanulja megértetni magát. Lehet, hogy még jobban meg is kedveli őket; de persze nyelvvizsga előtt sem hasztalan a gyakorlás!

gif


5 tipp, hogy mivel segítheted a kis „munkásodat”:
1. Mindig hallgasd meg, mi történt vele egy átdolgozott nap után. Ha véleményt, vagy javaslatot kér valamire, add meg neki!
2. Engedd meg, hogy a megkeresett pénzt arra költse, amire igazán szeretné! Ha ezt még az elején megbeszélitek, sokkal lelkesebb lesz! (pl. Meg kell keresnie a fesztivál jegyekre szükséges pénzt.)
3. Ha külön kéri, hogy munka közben látogasd meg, vagy pont azt, hogy ne: tegyél ennek eleget! Lehet, hogy szeretné megmutatni, hol dolgozik; és az is lehet, hogy még ciki neki, ha anya vagy apa beugrik egy kávéra pont oda, ahol ő fel-alá futkos egész nap.
4. Beszélgess vele felnőttként arról, hogy milyennek látja a helyet, ahol dolgozik. Milyenek az emberek; ki dolgozik jól és ki nem; mi az, ami tetszik neki; van-e ötlete, hogy min lehetne változtatni; hogyan csinálná a dolgokat, ha ő lehetne a főnök? Ezek mind hozzájárulnak majd a saját, belső értékrendje kifejlődéséhez.
5. Dicsérd meg; mondd el neki, mennyire büszke vagy rá, hogy ilyen jól megállja a helyét! Erősítsd meg benne, hogy a munka hasznos és jó dolog, lehet azt szeretni is.

Az édesítők dzsungelében, avagy mi árt jobban, a cukor vagy a szacharin?

Az Éva magazin 2017/őszi Egészség különszámában olvashatsz a készételekhez használt 61 féle cukorról. Ám a többi édesítővel kapcsolatban is érdemes bővíteni az ismereteket.

Ezeket kéne máshogyan takarítanod a fürdőszobában, hogy egészséges maradj!

Az ember azt hinné, hogy bizonyos dolgokra ritkábban is ráfér a takarítás. Pedig nem.

Tudod, melyik romantikus filmből valók ezek a vicces jelentek? – Töltsd ki a KVÍZT!

Töltsd ki a kvízt és írd meg, hányat tudtál helyesen a válaszok közül!

Mihez kezdj, ha transznemű vagy? És ha a gyerek az?

Hova fordulhat, milyen lehetőségei vannak itthon annak, aki úgy érzi, rossz testbe született? Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent összeállításból.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft