Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 2. rész: az új befogadása

Borítókép: Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 2. rész: az új befogadása Forrás: Getty Images
A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Előfordul, hogy csak te tudsz vagy akarsz segíteni valakinek, akinek nem jó kedvében van szüksége az „újratervezésre”. Korábbi cikkünk folytatása.

#Erősítsd meg minden meghozott döntésében!

Most az a fontos, hogy minél magabiztosabban vegye kézbe az élete felett az irányítást. A rosszabbul sikerült döntéseket utólag még lehet korrigálni, de csak ülni a saját pocsolyánkban nem vezet sehova.

#Vidd társaságba, ha ő is készen áll rá!

Egyrészt szembe kell néznie a jelenlegi helyzetével, fel kell vállalja magát és minden lépését mindenki előtt. Másrészt pedig jó, ha olyanok veszik körül, akik ténylegesen támogatják és saját magáért szeretik. A felületes és érdekbarátságok nyugodtan kimaradhatnak a szórásból.

Forrás: GettyImages

#Maradj a háttérben, amikor az exével találkozik (már ha ez a felállás)!

A kapcsolatuk, házasságuk kizárólag kettejükre tartozik, nem kellenek eseményt befolyásoló mellékszereplők. Annak érdekében, hogy senki szemében ne válj barátból ellenséggé, tartsd távol magad.

#Fogadd el a következő választottját (ha aktuális lesz)!

Ne minősíts, ne véleményezz; akivel nem kerek valami, az viszonylag hamar kiderül majd magától is. Hidd el, egy csalódás vagy mélypont után az ember hamar tanul a korábbi hibáiból és nem akarja halmozni őket.

#Ne erőltesd rá magad!

Vagyis csak akkor ér valamit a segítséged, ha azt a másik fél szívesen fogadja. Azzal csak árthatsz a helyzetnek, ha állandóan nyomasztod a felajánlkozásaiddal. Ha szüksége lesz rád, szólni fog, akkor viszont érdemes ott lenned.

Légy türelemmel, ne aggodalmaskodj, sugározz nyugalmat – és persze ne feledkezz meg magadról sem!