Ezért nem szimpi valaki a gyerekeknek egy kutatás szerint

Ezért nem szimpi valaki a gyerekeknek egy kutatás szerint
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Ne ijedj meg, ha a gyerek nem kedvel valakit. Megvan rá az oka...

Emlékszem, amikor kislány voltam, szinte rettegtem a keresztanyám mackós testű, mélyhangú, nagy szakállú bátyjától. Szegény sosem értette, hogy miért fakadok sírva, amikor elkezd hozzám beszélni kedves szándékkal, ahogyan az egy gyerekkel szokás. Arra is emlékszem, amikor rájöttem, hogy nem kell tőle félnem. Ez valamikor 12 éves korom táján történt, egyszerűen mintha valaki felnyitotta volna a szememet vele kapcsolatban.

Nos, az szinte biztos, hogy minden kisgyerek fél valamitől, és ez a valami sokszor inkább valaki, aki nem szimpatikus neki annyira. Egy kutatási eredmény nemrég arra világított rá, hogy kevésbé kedvelik azokat az embereket, akiket nem találnak elsőre számukra attraktívnak.

Ezzel egyidejűleg a bizalmuk is ingatag lábakon áll az adott személlyel kapcsolatban, aki tehet bármit is, nem túl sok változást fog elérni a gyereknél.

A Wenzhou Medical University kutatói egy érdekes vizsgálatnak vetettek alá 138 embert, köztük 8-12 éves gyerekeket is. Az alanyokat két csoportra, felnőttekre és gyerekekre osztották, majd megkérték őket, hogy értékeljenek 200 férfiarcot annak tükrében, hogy mennyire találják őket vonzónak és szavahihetőnek. Az arcokat amúgy egy számítógépes program generálta. A kutatás két lépcsős volt, először vizsgálták a szavahihetőség kérdését, majd egy hónappal később az attraktivitást.

Kép
forrás: mummypages

A tudósok szoros kapcsolódást találtak a két tulajdonság között, ugyanis mint a gyerekek, mint pedig a felnőttek esetében rendkívül nagy szerepet játszottak az előítéletek. A tanulmány bizonyította, hogy az emberek többsége automatikusan pozitívabb fényben tünteti fel a kellemes külsejű embereket, és különböző jó tulajdonságokat is társít rögtön hozzájuk, mint például a magabiztosságot, az intelligenciát vagy a tehetségességet. Ne csodálkozzunk hát, ha gyermekünk tart bizonyos, számára nem kellemes fizimiskájú emberektől, beszélgessünk el vele a jó tulajdonságairól, törjük meg a jeget a problémával kapcsolatos kérdéseinkkel.


Nézd meg, milyen gyerekruhákat készít ez az anyuka a férje ruháiból!

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
A férje ruháiból készít szuper gyerekruhákat

mummypages

Az édesítők dzsungelében, avagy mi árt jobban, a cukor vagy a szacharin?

Az Éva magazin 2017/őszi Egészség különszámában olvashatsz a készételekhez használt 61 féle cukorról. Ám a többi édesítővel kapcsolatban is érdemes bővíteni az ismereteket.

Ezeket kéne máshogyan takarítanod a fürdőszobában, hogy egészséges maradj!

Az ember azt hinné, hogy bizonyos dolgokra ritkábban is ráfér a takarítás. Pedig nem.

Tudod, melyik romantikus filmből valók ezek a vicces jelentek? – Töltsd ki a KVÍZT!

Töltsd ki a kvízt és írd meg, hányat tudtál helyesen a válaszok közül!

Mihez kezdj, ha transznemű vagy? És ha a gyerek az?

Hova fordulhat, milyen lehetőségei vannak itthon annak, aki úgy érzi, rossz testbe született? Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent összeállításból.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft