Mert kőkeményen meg kell dolgozni érte: 11 tipp, hogy a házasságod tényleg örökké tartson

Borítókép: Mert kőkeményen meg kell dolgozni érte: 11 tipp, hogy a házasságod tényleg örökké tartson
Most őszintén: te mit teszel azért, hogy tényleg jó kapcsolatban élj? A Joy.hu összeszedte, mi az a 11 dolog, amit nem árt betartani a siker érdekében.

Amikor egy pár házasságot köt, többnyire a legjobbakban reménykednek: sírig tartó szerelemben, örökké tartó vonzalomban, soha el nem múló szenvedélyben. Aztán sokszor bizony valami megváltozik, és már nem lesz minden olyan könnyű és egyértelmű. Épp olyan ez, mint minden más az életben: keményen meg kell dolgozni azért, hogy tényleg tökéletes legyen.

Lassan 5 éve élek házasságban, 7 éve vagyok a férjemmel, és ki merem jelenteni, hogy a házasságom fantasztikus még egy gyermek után is, de ehhez elég sok mindenre szükség van. Sok együtt töltött időre, közös programokra, gyerekmentes estékre és toleranciára, hiszen például egy-egy alvásmentes éjszaka alaposan próbára teszi a kapcsolatot.

De sajnos azt látom, nagyon sok pár egy idő után elfelejti, mire is van igazán szüksége neki, a párjának és a kapcsolatuknak. Természetesnek veszik, hogy már csak havonta egyszer szexelnek, hogy nem járnak együtt sehova, és hogy a napi rutinba szinte már teljesen belesavanyodtak.

Én köszönöm, nem szeretnék sem elvált, sem megcsalt nő lenni, így minden nap teszek a kapcsolatomért, és mindenkinek csak ezt tudom javasolni: a Popsugar.com 11 tippje elég jó kiindulópontnak tűnik!

1. Mókázzatok együtt!

Akik együtt játszanak, együtt is maradnak! Egyetek, igyatok, legyenek közös programjaitok és tuti, hogy minden rendben lesz!

2. Szex, szex, szex...

Egyértelmű a dolog, ugye? Hiszen a szex az, amitől más a kettőtök között lévő kapcsolat, így fontos, hogy ne maradjon ki az életetekből. Ezen pedig pláne dolgozni kell, de megéri: ennél jobb közös prgram tuti, hogy nincs!

3. Táncoljatok együtt!

Emlékszel, milyen volt az első alkalom, amikor te és a férjed először együtt táncoltatok? Tuti, hogy varázslatos pillanat volt, ám lehet, hogy az évek múlásával ezt valahogy elfelejtettétek. Pedig egy tánccal eltöltött éjszaka még most is csodákra képes – hidd csak el!

4. Nevessetek!

Ha tudtok nevetni együtt, egymáson, és az sem zavar, ha rajtad nevettek, akkor nyert ügyed van!

5. Támogassátok egymás döntéseit!

Egyikőtök változtatni akar az életmódján? Fontos, hogy ezt a másik is támogassa, buzdítsa, hiszen önálló emberek vagytok, viszont ha segítitek a másikat, ketten még erősebbek lehettek!

6. Mindkettőtöknek akarnotok kell, minden nap

Mindegy, hogy kiruccantok a hétvégén, vagy egy egzotikus vakációt terveztek, netán csak otthon töltitek a szombat estét, a lényeg az, hogy ezt egyetértésben tegyétek.

7. Mindig bocsáss meg!

Nyilván ezt nem arra értjük, hogy mindig mindent nézzetek el egymásnak, de egy kapcsolatban nagyon fontos a megbocsátás. Felesleges az apróságok miatt veszekedni, haragot tartani – ez mérgezi a legjobb házasságokat is.

8. Néha kell a különlét

Akármekkora is a szerelem, néha bizony mindenkinek szüksége van egy kis térre, egy kis szabadságra ahhoz, hogy még értékesebb legyen az együtt töltött idő. És persze attól még, hogy kapcsolatban élsz, nem hátrány, ha tudsz egyedül is lenni!

9. Mindig legyen időd a párodra!

Az egyik legfontosabb trükk egyszerűbb, mint gondolnád: fontos, hogy mindig, minden helyzetben legyen időd a kedvesedre, és kérd te is ezt tőle!

10. Egyetek együtt, és ne hagyjátok, hogy ezt bármi megzavarja!

Telefonok kikapcsolva, a munka elfelejtve – csak ti ketten számítotok. Néha egyetek együtt nap közben, este vagy reggel: legyen egymásra egy kis időtök, ami csak és kizárólag a tiétek!

11. Gondolkozz, mielőtt beszélsz!

Ez egy igen fontos tanács egy párkapcsolatban, sokszor ugyanis feleslegesen képesek vagyunk megbántani azt, akit nagyon nem szeretnénk. Az őszinteség is lényeges, de sokszor nagyon nem mindegy, hogyan tálalod a dolgokat!

Sajnos van az úgy, hogy egy kapcsolat már nem helyrehozható: ennek is megvannak a jelei!