Nem akarok több gyereket, több időt szeretnék! – Őszinte beszélgetés egy barátnőmmel

Nem akarok több gyereket, több időt szeretnék! – Őszinte beszélgetés egy barátnőmmel
Forrás: getty images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

"

"Az arcán szinte szemmel látható a megkönnyebbülés jele, hogy mindezt teljesen őszintén elmondhatja valakinek, aki nem veti meg érte."

A legjobb barátnőmnek most 4 éves a kisfia. Emlékszem, mindig is ő volt az a lány a gimiben, akiről egytől-egyig mind azt gondoltuk, hogy biztosan fantasztikus édesanya lesz. És az is lett, mi több: a gyerekek iránti elkötelezettségét a pedagógusi pálya választásával is megmutatta nekünk. Mikor Zsombi még a pocakjában volt, arról faggattam, mit érez abban a boldog állapotban, vajon hány gyereket lát maga körül mondjuk 5 éven belül. Azt mondta, majd az idő és a sors eldönti, hogy hány gyerekük lesz, egyelőre csak arra fókuszál, hogy a hamarosan születendő csöppséggel kiegészülve igazi családdá váljanak.

Nos, ez mára nagyszerűen sikerült, hiszen öröm rájuk nézni, a szülők csak úgy sugároznak a kis büszkeségük mellett. Pár hete ismét találkoztunk, barátnőm most a kicsit az apukájára hagyva jött el velem kimozdulni a városba, ahol nagyokat sétálva és egy sütit elmajszolva kezdett neki a mondanivalójának. Meg kell mondjam, nagyon elgondolkodtam a hallottakon.

Kép
forrás: getty

Úgy érzem, nem akarok több gyereket, inkább csak több időt szeretnék!

- hangzik el a mondat egy nagy sóhajtás kíséretében.

Arra gondolsz, hogy nem jut elég időd magadra vagy egymásra a férjeddel? – csak erre tudtam hirtelen gondolni. Aztán megmagyarázza, miről is van szó valójában.

Sokat beszélgettünk Mikivel arról, hogy legyen-e második gyerek. Tudod, hogy van ez: amikor összejöttök, mindenki azzal jön: mikor lesz az esküvő? Aztán azzal, hogy mikor jön a kis trónörökös? Most pedig, hogy Zsombi már 4 éves lett, állandóan azt hallom magam körül, hogy „itt lenne az ideje egy kis tesónak, Timikém”. Sőt, volt már olyan is, hogy elhangzott az „úgyhogy húzzatok bele” kifejezés is.

Ezen a ponton megjegyzem, hogy milyen tapintatlanságnak tartom, ha valaki ilyen szövegekkel mászik bele egy nő képébe, hiszen fogalma sem lehet róla, mi zajlik éppen benne, esetleg min ment már keresztül eddig a gyerekvállalás kapcsán. Barátnőm helyesel, de aztán máshonnan közelíti meg a témát.

Kép
forrás: getty

Nem azért nem akarok több gyereket, mert szerintem egy is elég vagy mert önző vagyok, és nem is egészségi probléma van a háttérben. Pusztán arról van szó, hogy akárhányszor átrágjuk magunkat a témán, mindig ott lyukadunk ki, hogy fogalmunk sincs, mi lesz később, és hogy örülünk, ha Zsombinak képesek leszünk mindent megadni, ami tőlünk telik. Szeretnénk, ha még többet kaphatna belőlünk, ha még több időt tölthetne velünk úgy, hogy csak vele és egymással foglalkozunk. De vajon menne ez plusz egy gyerekkel is?

- szakad ki belőle a gondolat.

Hosszasan bámulok magam elé és észreveszem, hogy az arcán szinte szemmel látható a megkönnyebbülés jele, hogy mindezt teljesen őszintén elmondhatja valakinek, aki nem veti meg érte. Teljesen felfokozott állapotba kerül a témától és gyorsan ki is egészíti az előbb elhangzottakat:

Arról nem beszélve, hogy úgy érzem, neki adtuk minden szeretetünket, és mindketten tartunk attól, hogy egy második gyereknek már nem jutna ugyanennyi belőlünk, a figyelmünkből, a törődésünkből, nem utolsósorban az időnkből. Szerinted hülyék vagyunk?

Kép
forrás: getty

Nem tudom a választ, és a „mi lenne, ha” kérdéssel kapcsolatban sem látok a jövőbe. Megnyugtatom, hogy szerintem nem őrültek meg, és hogy hiszi vagy sem, számtalan szülő küzd ilyen dilemmával. Még talán azt is hozzáteszem, hogy csak az érzéseikre és egymásra hallgassanak, abból baj nem lehet. Aztán rendelek magunknak még egy szelet sütit.

Érezted már úgy valaha, hogy
Előfordult már igen. Még nem tudom lesz-e folytatás.
Soha! Mindig is több gyereket akartam.
Ezt csak addig érzik így a szülők, amíg a második baba meg nem érkezik.
Megosztom az eredményt
Fogadalom: ezen a télen NEM leszek beteg! – 8 óvintézkedés, hogy sikerüljön

Kell a fenének a napokig tartó orrfolyás! Idén harcolunk.

Napi horoszkóp november 23.: az Ikrek pontot tehetnek egy lezáratlan ügy végére, a Rákok a tökéletességre törekszenek

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

5 dolog, amit a második gyereknél már sokkal lazábban kezelsz

Legalábbis annyira, hogy nem mész azonnal a falnak. Hihi!

Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Meghan Markle heteken belül beköltözik a Kensington-palotába és állítólag már el is jegyezték egymást Harry herceggel

Bennfentes források szerint nem az a kérdés, hogy Meghan és Harry összeköltöznek-e, hanem hogy mikor.

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Egy áruházlánc heti egy „csendes órát” vezetett be az autista vásárlók kedvéért

Ebből a világ minden nyilvános helyiségében rendszert kellene csinálni, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az autizmussal élőknek lenne szükségük rá!

6 beszélgetésindító téma, amiben nem esik szó az időjárásról

Az ünnepi asztal körül néha jól jöhet egy ezekhez hasonló semleges, ám érdekes témaötlet!

Ez a legfontosabb készség, amivel egy 21. századi tanulónak rendelkeznie kell

Programozni? Három nyelven beszélni? Kapcsolathálózatot építeni? Ezek mind nagyon fontos feltételek a sikerhez, de a CNN újságírója szerint van egy készség, ami mindegyiknél alapvetőbb a mai diákok számára.

Napi horoszkóp november 22.: a Szüzek magabiztosan haladnak előre, a Vízöntők kiállnak magukért

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

Minimalista karácsony, avagy 5 tipp, hogy élvezd is az ünnepet

A karácsony a te ünneped is, tehát ha van olyan eleme (legyen az főzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatsz rajta, hogyan szabadulhatnál meg tőle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatod.

Jennifer Lawrence: Amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” – ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Így szervírozz, hogy minden ünnepibb legyen! – 8 ötlet

Szinte biztos, hogy így nem kell sok maradékot elcsomagolnod másnapra...

15 másodperc alatt boldoggá tesz ez a website pusztán azzal, hogy kiszámolja, hányadik leggazdagabb ember vagy a világon

Épp most próbálod kitalálni, hogyan jöjjetek ki a hó végéig? Vacillálsz, hogy felvegyél-e egy újabb hitelt? Jó hírünk van.

Minél korábban aggatod fel az ünnepi égőfüzéreket az otthonodban, annál boldogabb ember vagy – állítja egy pszichológus

Te is úgy érzed, évről évre egyre korábban kezdődik a karácsonyi időszak? Nos, ez nem biztos, hogy baj – jelentette ki egy pszichológus szakértő.

4 mindennapos dolog, amitől még rosszabb lesz a gyulladt, pattanásos arcodnak

Talán észre sem veszed, hogy ezeket csinálod, pedig jó lenne felhagyni velük.

Valaki képes volt magas művészetet csinálni a tükörtojásból

Fogalmunk sincs, hogy a fenébe faragja ki ezeket az alakzatokat a fehérjéből meg a sárgájából. Kivéve persze, ha Photoshoppal.

Íme, a tökéletes megoldás arra, hogyan válassz babakocsit!

Ehhez fogható módszerrel még nem találkoztunk.

Kövess minket

Előfizetés