Hamarosan jön a szoptatós emoji! - Mit szólsz hozzá?

Borítókép: Hamarosan jön a szoptatós emoji! - Mit szólsz hozzá? Forrás: womansday.com
A hidzsábot viselő női fej után most jöhet a szoptatós emoji.

A szoptatós emoji iránti kérelmet még 2016-ban nyújtotta be egy nővér, - bizonyos Rachel Lee-, a Unicode Consortium felé. Arról a nonprofit szervezetről van szó, akik felügyelik a hangulatjelek iránti kérelmeket. (Igen, tényleg létezik ilyen.)

Egyszerre tűnhet természetesnek és furcsának is a kérés, de annak tükrében, hogy az utóbbi időben rengeteg társadalmi interakció zajlott a nyilvános helyeken való szoptatás létjogosultságáról, már nem annyira meglepő a dolog.

Forrás: getty
A megszokott hangulatjeleink egy jó nagy része...

A kérelmező indoklásában egyébként az szerepelt, hogy a Unicode Standard által elfogadott hangulatjelek között egyértelműen hiánypótló lenne a szoptatást ábrázoló karakter, hiszen a szoptatás jelensége kultúra szerte jelen volt mindig is a történelmünk folyamán. Továbbá így igyekezett életszerű példával is alátámasztani a hangulatjel hasznosságát: a szoptató anyáknak sokszor jól jönne, ha etetés közben írni tudnának a párjuknak, vagy ismerősüknek néhány sort, hogy jelenleg nem érnek rá, mert táplálják a csemetéjüket; az üzenet végére pedig egy említett emojit biggyeszthetnének.

Ha a hölgy kérelme átmegy a szitán, akkor az Apple készülékek emoji listája jó eséllyel június 30.-tól már tartalmazhatja is az új női karaktert.

Forrás: womansday.com

Az új karakter egyébként csak egy a sok újdonság közül, hiszen az Emojipedia számos új hangulatjelet iktatott be nemrég a használatba vehető figurák közé. Így került be újonnan a kínálatba például curling kő, zsiráf, emberi agy, és egy hidzsábot viselő nő is. (A választék a fenti képen látható.)

Mit gondolsz, tényleg szükség van a szoptatós emojira?
Persze, mint az élet természetes velejárója, ez a tevékenység is kapjon helyet a listában!
Nem, ez nem való a hangulatjelek közé.
Tök mindegy! Minek így felfújni ezt az egészet?