A legbosszantóbb dolgok, amikkel a párok szabotálhatják egymás nyugodt alvását

A legbosszantóbb dolgok, amikkel a párok szabotálhatják egymás nyugodt alvását
Forrás: gettyimages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Lehet, hogy nem is gondolnátok rá, hogy bizonyos alvási szokásotokkal a másiknak álmatlan éjszakákat okoztok!

Mielőtt azt hinnétek, hogy a horkolás az egyetlen durva zavaró tényező a közös alvásban, most megmutatjuk, hogy mik még a leggyakoribb éjjeli szokások, amelyek bizony képesek szabotálni a mellettünk pihenni akaró ember nyugalmát. Magatokra ismertek valamelyikben? Akkor érdemes róla elbeszélgetni, és valamilyen egyezményes megoldást találni!

Olvasd el ezt is!

# Amikor nincs szinkronban a "menetrend"

Ha mondjuk eltérő, vagy nagyon eltérő időpontban mentek el aludni. Ezt okozhatja akár egy éjszakai műszak; vagy valamelyik fél éjszakai "játékszenvedélye" is, aminek eredményeképp bőven éjfél után érkezik meg a hálószobába.

# Az éjszakai kijárkálás

Ha menni kell, hát menni kell... De a mosdólátogatási gondokat lehet, hogy orvosi segítséggel viszonylag egyszerűen meg lehetne oldani.

Kép
forrás: getty

# Ha valaki állandóan mocorog, dobálja magát

Rosszabb esetben annyira kapálódzik álmában, hogy akaratlanul még talán le is kever egyet-kettőt a mellette aludni próbálónak. Ilyenkor érdemes elmenni akár egy alvásterapeutához, aki segít leásni a probléma gyökeréhez. Ha nem megy a változás, még mindig ott a két szimpla ágy, vagy a külön szoba megoldása. De inkább menjen, nem?!

# A hőmérséklet problémája

Ha nem közelítenek a hőérzettel kapcsolatos álláspontok, az bizony elég nagy gebaszt tud okozni. Mondjuk valaki nyáron sem szeret teljesen nyitott ablaknál aludni, míg a társa legszívesebben full kapacitáson magára engedné a légkondit. Érdemes odafigyelni magunkra és a másikra is, hiszen akár meg is betegíthetjük a szervezetünket egy-egy rosszul beidegződött hűtési, vagy fűtési szokással!

Kép
forrás: getty

# Eltérő igények

Már azon elcsúszhat a dolog, hogy a két személy teljesen más fényviszonyok közt szeret aludni. Van, akinek kell egy minimális fény a pihentető alváshoz, megint más pedig csak korom sötétben képes ellazulni. És akkor még nem is említettük a TV jelenlétét a hálószobában! Az ellmúlt években már igen sok kutatás rávilágított, hogy nem kimondottan egészséges bármilyen elektromos kütyüt is bevinni a pihenésre szánt helyiségbe, de nagyon sokan még mindig képtelenek elszakadni az esti műsoroktól. A legnagyobb gondról talán akkor beszélhetünk, ha valaki kizárólag a duruzsoló és villódzó televízió mellett képes elaludni. Ebben az esetben feltétlenül érdemes felkeresni egy szakértőt!

Ettől tüsszögsz ősztől tavaszig a szakértő szerint

Ősszel sem lélegzünk be jobb levegőt, mint például a pollenidőszak kellős közepén. Hogy miért?

Már most kivagdostam mindet: ezek lesznek a leghasznosabb háztartásitermék-kuponok a Joy-napokon

Minden alkalommal összeválogatom a füzetből az általam kedvelt háztartásicikk-kuponokat és feltankolom a szekrényt tisztítószerekkel, mosáshoz szükséges holmikkal. És ti?

Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről

Avagy itt tartunk a transz emberek elfogadottsága tekintetében 2017-ben.

Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete

A kétszeres paralimpiai bajnok most arról beszél, hogy azon a kézen fontos csak igazán a manikűr, amelyen nincs meg feltétlenül mind az öt ujj. Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent írásból.

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft