A legbosszantóbb dolgok, amikkel a párok szabotálhatják egymás nyugodt alvását

A legbosszantóbb dolgok, amikkel a párok szabotálhatják egymás nyugodt alvását
Forrás: gettyimages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Lehet, hogy nem is gondolnátok rá, hogy bizonyos alvási szokásotokkal a másiknak álmatlan éjszakákat okoztok!

Mielőtt azt hinnétek, hogy a horkolás az egyetlen durva zavaró tényező a közös alvásban, most megmutatjuk, hogy mik még a leggyakoribb éjjeli szokások, amelyek bizony képesek szabotálni a mellettünk pihenni akaró ember nyugalmát. Magatokra ismertek valamelyikben? Akkor érdemes róla elbeszélgetni, és valamilyen egyezményes megoldást találni!

Olvasd el ezt is!

# Amikor nincs szinkronban a "menetrend"

Ha mondjuk eltérő, vagy nagyon eltérő időpontban mentek el aludni. Ezt okozhatja akár egy éjszakai műszak; vagy valamelyik fél éjszakai "játékszenvedélye" is, aminek eredményeképp bőven éjfél után érkezik meg a hálószobába.

# Az éjszakai kijárkálás

Ha menni kell, hát menni kell... De a mosdólátogatási gondokat lehet, hogy orvosi segítséggel viszonylag egyszerűen meg lehetne oldani.

Kép
forrás: getty

# Ha valaki állandóan mocorog, dobálja magát

Rosszabb esetben annyira kapálódzik álmában, hogy akaratlanul még talán le is kever egyet-kettőt a mellette aludni próbálónak. Ilyenkor érdemes elmenni akár egy alvásterapeutához, aki segít leásni a probléma gyökeréhez. Ha nem megy a változás, még mindig ott a két szimpla ágy, vagy a külön szoba megoldása. De inkább menjen, nem?!

# A hőmérséklet problémája

Ha nem közelítenek a hőérzettel kapcsolatos álláspontok, az bizony elég nagy gebaszt tud okozni. Mondjuk valaki nyáron sem szeret teljesen nyitott ablaknál aludni, míg a társa legszívesebben full kapacitáson magára engedné a légkondit. Érdemes odafigyelni magunkra és a másikra is, hiszen akár meg is betegíthetjük a szervezetünket egy-egy rosszul beidegződött hűtési, vagy fűtési szokással!

Kép
forrás: getty

# Eltérő igények

Már azon elcsúszhat a dolog, hogy a két személy teljesen más fényviszonyok közt szeret aludni. Van, akinek kell egy minimális fény a pihentető alváshoz, megint más pedig csak korom sötétben képes ellazulni. És akkor még nem is említettük a TV jelenlétét a hálószobában! Az ellmúlt években már igen sok kutatás rávilágított, hogy nem kimondottan egészséges bármilyen elektromos kütyüt is bevinni a pihenésre szánt helyiségbe, de nagyon sokan még mindig képtelenek elszakadni az esti műsoroktól. A legnagyobb gondról talán akkor beszélhetünk, ha valaki kizárólag a duruzsoló és villódzó televízió mellett képes elaludni. Ebben az esetben feltétlenül érdemes felkeresni egy szakértőt!

Itt az Éva magazin szeptemberi száma Kölyök melléklettel és kedvezményes kuponokkal

Keresd az újságárusoknál az Éva magazin szeptemberi számát – Kölyök melléklettel és az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen kedvezményes kuponokkal!

Elborított a stressz? Itt egy 5 perces légzéstechnikai gyakorlat, amitől azonnal helyükre kerülnek a dolgok

Lélegezni mindenki tud, de természetesen ezt a képességünket is lehet tökéletesíteni. Most éppen a relaxált létállapot a cél.

Találd ki ezt a 7 hírességet a háziállatukról!

Na, vajon melyik kis szőrgombóc kié?

Jessica Biel úgy néz ki az új tévésorozatában, mint a mosott kaki

Egy fiatal anyát játszik benne, aki erőszakos cselekményre vetemedik. Eléggé sokkoló fotók készültek róla, nézd meg őket te is!

Ezért döntött rekordot Obama tweetje a nemrégi amerikai erőszakcselekményekről

A volt amerikai elnök egy egyszerű Nelson Mandela-idézettel reagált, nem is említette a charlottesville-i incidenst és mégis mindenki értette.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Éva 1 éves előfizetés (10 lapszám) - Sulinap akció

Csak 3475 Ft