10 kellemetlen dolog, ami kikészít, mióta társasházban lakunk! - Ismerős?

10 kellemetlen dolog, ami kikészít, mióta társasházban lakunk! - Ismerős?
Forrás: gettyimages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

T

Társasházban lakni mindig hatalmas kompromisszumokkal jár. De ekkorákkal?

Közel 6-7 éve lakunk társasházban, méghozzá bérház féleségben, aminek közös gangja, kertszerű dzsungelje, és retró, kétszemélyes liftje van. Szeretjük a kis kuckónkat, de ami vele együtt jár, azt már kevésbé...

Légyszi mondjátok, hogy magatokra, - pontosabban a helyzetre, - ismertek!

gif

1)) Mindegy, hogy a harmadikon lakunk, és hogy merre nyílik az ablakunk, az tuti biztos, hogy az összes cigifüst beáramlik hozzánk: vagy a szomszédból, vagy az utcáról.

2)) A közös költségben állítólag benne van a közös terek takarítása, de én még eddig egyszer nem láttam takarítót az épületben, sőt: mintha 20 éves por ülne az egész lépcsőházon.

gif

3)) Mivel túl sok lakásos a társasházunk, ezért a postás rendre úgy gondolja, hogy inkább nem csönget be mindenkihez az ajánlott küldeménnyel, hanem csak bedobja a postaládába az értesítést. Miután ez sokadszorra is megtörtént, és elkaptam a ládáknál, képes volt azt kamuzni, hogy ő mindig csönget. (Ez felettébb érdekes, mert én itthonról dolgozom, és elvileg süket sem vagyok.)

...Azt nem értem, hogy van az, hogy mindig mindenki dinsztelt hagymás kaját eszik?!

4)) Egyesek képtelenek ép ésszel felfogni, hogy a ’60-as években készült, ma már igencsak retró felvonó, nem teherlift. Így a felszólítások ellenére, szinte minden második héten ki kell hívni a felvonó szerelőt, mert meg sem mozdul szegény pára.

gif

5)) Ha kérjük, ha nem, a lichthofon rendszerint beszűrődik mások reggelijének, vagy épp ebédjének „bukéja”. Csak azt nem értem, hogy van az, hogy mindig mindenki dinsztelt hagymás kaját eszik?!

6)) A lakógyűléseken mindig azt várjuk, hogy mikor alakul át a megbeszélés pankrációvá...

gif

„...Imába foglaltuk” annak az önjelölt DJ-nek a nevét, aki hétköznaponként, éjjel 3-kor ébred rá, hogy mennyire szereti a lakossági house-t. A mélynyomó legyen vele!

7)) A közvetlen szomszédunk, - miután fél évig újította fel a mellettünk lévő lakást-, megesküdött rá, hogy állandóra akarja kiadni az apartmant. Majd pár héttel később megjelentek az első igencsak „halk”, Airbnb-s vendégek...

8)) Ha az itt lakók valósan kívánnának eljárni, akkor legalább minden harmadik postaládára a Mekk Elek nevet illene felragasztaniuk, annyi az egy évre eső fúrás-faragások száma a házban.

gif

9)) Már többször „imába foglaltuk” annak az önjelölt DJ-nek a nevét, aki hétköznaponként, éjjel 3-kor ébred rá, hogy mennyire szereti a lakossági house-t. A mélynyomó legyen vele!

gif

10)) Belvárosi lakás lévén, nekünk még bulizni sem kell eljárnunk, hiszen a buli jön el hozzánk! Tavasztól őszig minden éjjel meghallgathatjuk az üvöltő (zömével angol) turisták teljes zenei repertoárját.

Nálatok is ez a társasházban? Esetleg még rosszabb? Írjátok meg kommentben! (Ha pedig ennél kategóriákkal jobb a lakóközösség, és a helyzet, akkor utca nevet és házszámot is kérünk! :-P )

Ettől tüsszögsz ősztől tavaszig a szakértő szerint

Ősszel sem lélegzünk be jobb levegőt, mint például a pollenidőszak kellős közepén. Hogy miért?

Már most kivagdostam mindet: ezek lesznek a leghasznosabb háztartásitermék-kuponok a Joy-napokon

Minden alkalommal összeválogatom a füzetből az általam kedvelt háztartásicikk-kuponokat és feltankolom a szekrényt tisztítószerekkel, mosáshoz szükséges holmikkal. És ti?

Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről

Avagy itt tartunk a transz emberek elfogadottsága tekintetében 2017-ben.

Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete

A kétszeres paralimpiai bajnok most arról beszél, hogy azon a kézen fontos csak igazán a manikűr, amelyen nincs meg feltétlenül mind az öt ujj. Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent írásból.

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft