9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor

9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor
Forrás: youtube.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről.

Vagy közvetlenül karácsony előtt. Talán kicsit kegyetlennek hathat sokak számára épp az ünnepek alatt „kimenekülni” egy kapcsolatból, de szinte egészen biztos, hogyha valaki megteszi ezt a lépést, akkor jó oka van rá. Külső szemlélőként lehet ezen elmélkedni, csodálkozni, vagy akár ítélkezni is, mégsem fogjuk tudni soha átélni, hogy min megy keresztül az, aki a szakításon hezitál és épp ekkorra időzíti, ugyanúgy, ahogyan azt sem érezhetjük át, hogy milyen az otthagyott fél szerepében tetszelegni, hacsak nem voltunk már korábban ehhez hasonló helyzetben. Ha valakiben többszörösen felmerül a gondolat, hogy véget vetne egy kapcsolatnak, az már viszonylag elég erős jelzés kell legyen arra, hogy ott valami nincs rendjén, még ha ez szerencsétlen módon épp az év ezen időszakára esik is.

Olvasd el ezt is!

De mit tehet ilyenkor az ember, hogy ne kergessék őrületbe a saját gondolatai, a pro és kontrák, és hogy ne üsse fel a fejét az életében hirtelen a sajnálat démona, ami jócskán megnehezíti számára a döntés meghozatalát? A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről. Mert hát lássuk be, a szétválás, az elmúlás, és a változás mindig is az életünk része volt, és míg földi halandók vagyunk, az is kell legyen!

Kép
forrás: youtube.com

Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt.

1# Ne az előnyöket és hátrányokat sorold magadban, hanem tedd a szívedre a kezedet: tényleg úgy érzed, hogy vége van, nincs több benne? Ha igen a válasz a kérdésre, nincs min tovább hezitálni!

2# Nem szabad hagynod, hogy a sajnálat, vagy az előrevetített kellemetlen szituáció akár még csak ideiglenesen is húzza az idődet! Hogy miért? Mert a te időd a te időd, és épp ezért igen értékes, így nem szabadna olyan emberekre pazarolnod, akivel nem mutat előrébbjutást a kapcsolatotok!

3# Érdekel, hogy mit gondolnak mások? Óriási hiba! A saját életedet neked kell élned, a saját döntéseidet neked kell meghoznod, nem pedig azoknak, akik kérve vagy kéretlenül is véleményezik minden lépésedet!

Kép
forrás: youtube.com

4# Egyértelmű számodra, hogy több a nézeteltérés, az egyet nem értés, és a veszekedés, mint a jó pillanat? Lehet a másik embert csomó jó tulajdonságáért szeretni, kedvelni, de ha ezek eltörpülnek a rosszak, kellemetlenek, össze nem egyeztethetők mellett, akkor mégis mire vártok még? Mi tart vissza?

5# Tisztában vagy vele, hogy már csak a megszokás tart össze benneteket? Esetleg nem mered kimondani? Pedig jó lenne, mert lehet, hogy a másik is épp így érez, vagy nem, de azt érzi, hogy valami nem működik jól. Tiszta vizet a pohárba! Amíg nincs őszinteség, kommunikáció, nincs megoldás sem!

6# Félsz a biztosat a bizonytalanra cserélni? Ez már nem a kapcsolatotokról szól, hanem kizárólag rólad. Az van, hogy önző vagy. Mert félsz, hogy mi lesz veled ezután: hogyan lesz új partnered, mit kezdesz magaddal, mivel töltöd ki az űrt, merre visz az élet. Rossz hír: ha nem léped meg, ezekről továbbra is csak álmodozhatsz, elmélkedhetsz. Ne rettegj tovább a következményektől: terítsd ki a lapjaidat, szívd fel magad és lépj tovább!

Kép
forrás: youtube.com

7# Nem érdemes kerülgetni a forró kását, nyíltan, őszintén kell kommunikálni! Így nem lesznek félreértések, fölösleges körök, és csak annyi fájdalom jut, ami amúgy is mindig benne van a pakliban mindkét fél számára. Nincs olyan, hogy a „jó alkalom”, erre nem lehet felkészülni, ezt most kell csinálni!

8# Érdemes a békére törekedned! Ha már megtetted a lépést, tartanod kell minden közösen hozott megállapodást. Ne kergess hiú ábrándokat: azzal, hogy kimondtad a végét, még kell idő a lecsengéshez! Költözés, elszakadás (telefonálások, találkozások berekesztése), utórengésként érkező viták (esetleg felhánytorgatások – ez utóbbit végképp próbáld meg elkerülni) még hónapokkal később is jöhetnek. Azonban egy jó hír: minél előbb utat tör magának a szakítás hullám, annál hamarabb fognak körülötted elcsendesülni a dolgok.

9# Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt. Az igazság az, hogy mindig nehéz lenne kimondani, hogy vége, ezért nem lehet különféle alkalmakra hivatkozva halogatunk minden fontos döntés meghozatalát. A jó hír: minden bizonnyal még baromi sok csodás karácsonyod lesz az életben, ami seperc alatt kitörli majd ennek az egy keserédes ünnepnek az emlékét!

Napi horoszkóp december 10.: a Bikák új kihívás előtt állnak, az Oroszlánok régóta dédelgetett álmukat valósíthatják meg

Hétvégén is érdemes néhány percet szánnod a napi horoszkópodra, mert ismét izgalmas részleteket tudhatsz meg a csillagok állásából!

8 instant technika: így tekerj magadra egy óriás sálat!

Most végre láthatjuk, hogy milyen gyorsan és egyszerűen készülnek a bonyolultnak tűnő sál viseletek!

Brutálisan vicces képregények a karácsony szellemében

Ezek a képregények jobban rávilágítanak az ünnep valódi szépségeire, és árnyaltabb oldalaira, mint egy karácsonyi fényfüzér!

Zenei csemege a karácsonyi dalok megszállottjainak

Figyelem! Ha nem vagy egy kimondott "karácsonyi manó", és nem tapasztalod magadon a karácsonyi dalok iránti megszállottság jegyeit, ne indítsd el ezt a playlistet!

Gluténmentes ropogós csoki-csoda

Akkor sem kell lemondanod az édességről, ha gluténérzékeny vagy! Íme egy isteni finom, gluténmentes csokis desszert!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Ajándékozz egész évre szóló élményt! Most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő kiadónk összes lapjára, így az Éva magazinra is. A részletekért látogass ide: elofizetesem.hu/karacsony

Csak 3475 Ft