9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor

9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor
Forrás: youtube.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről.

Vagy közvetlenül karácsony előtt. Talán kicsit kegyetlennek hathat sokak számára épp az ünnepek alatt „kimenekülni” egy kapcsolatból, de szinte egészen biztos, hogyha valaki megteszi ezt a lépést, akkor jó oka van rá. Külső szemlélőként lehet ezen elmélkedni, csodálkozni, vagy akár ítélkezni is, mégsem fogjuk tudni soha átélni, hogy min megy keresztül az, aki a szakításon hezitál és épp ekkorra időzíti, ugyanúgy, ahogyan azt sem érezhetjük át, hogy milyen az otthagyott fél szerepében tetszelegni, hacsak nem voltunk már korábban ehhez hasonló helyzetben. Ha valakiben többszörösen felmerül a gondolat, hogy véget vetne egy kapcsolatnak, az már viszonylag elég erős jelzés kell legyen arra, hogy ott valami nincs rendjén, még ha ez szerencsétlen módon épp az év ezen időszakára esik is.

Olvasd el ezt is!

De mit tehet ilyenkor az ember, hogy ne kergessék őrületbe a saját gondolatai, a pro és kontrák, és hogy ne üsse fel a fejét az életében hirtelen a sajnálat démona, ami jócskán megnehezíti számára a döntés meghozatalát? A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről. Mert hát lássuk be, a szétválás, az elmúlás, és a változás mindig is az életünk része volt, és míg földi halandók vagyunk, az is kell legyen!

Kép
forrás: youtube.com

Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt.

1# Ne az előnyöket és hátrányokat sorold magadban, hanem tedd a szívedre a kezedet: tényleg úgy érzed, hogy vége van, nincs több benne? Ha igen a válasz a kérdésre, nincs min tovább hezitálni!

2# Nem szabad hagynod, hogy a sajnálat, vagy az előrevetített kellemetlen szituáció akár még csak ideiglenesen is húzza az idődet! Hogy miért? Mert a te időd a te időd, és épp ezért igen értékes, így nem szabadna olyan emberekre pazarolnod, akivel nem mutat előrébbjutást a kapcsolatotok!

3# Érdekel, hogy mit gondolnak mások? Óriási hiba! A saját életedet neked kell élned, a saját döntéseidet neked kell meghoznod, nem pedig azoknak, akik kérve vagy kéretlenül is véleményezik minden lépésedet!

Kép
forrás: youtube.com

4# Egyértelmű számodra, hogy több a nézeteltérés, az egyet nem értés, és a veszekedés, mint a jó pillanat? Lehet a másik embert csomó jó tulajdonságáért szeretni, kedvelni, de ha ezek eltörpülnek a rosszak, kellemetlenek, össze nem egyeztethetők mellett, akkor mégis mire vártok még? Mi tart vissza?

5# Tisztában vagy vele, hogy már csak a megszokás tart össze benneteket? Esetleg nem mered kimondani? Pedig jó lenne, mert lehet, hogy a másik is épp így érez, vagy nem, de azt érzi, hogy valami nem működik jól. Tiszta vizet a pohárba! Amíg nincs őszinteség, kommunikáció, nincs megoldás sem!

6# Félsz a biztosat a bizonytalanra cserélni? Ez már nem a kapcsolatotokról szól, hanem kizárólag rólad. Az van, hogy önző vagy. Mert félsz, hogy mi lesz veled ezután: hogyan lesz új partnered, mit kezdesz magaddal, mivel töltöd ki az űrt, merre visz az élet. Rossz hír: ha nem léped meg, ezekről továbbra is csak álmodozhatsz, elmélkedhetsz. Ne rettegj tovább a következményektől: terítsd ki a lapjaidat, szívd fel magad és lépj tovább!

Kép
forrás: youtube.com

7# Nem érdemes kerülgetni a forró kását, nyíltan, őszintén kell kommunikálni! Így nem lesznek félreértések, fölösleges körök, és csak annyi fájdalom jut, ami amúgy is mindig benne van a pakliban mindkét fél számára. Nincs olyan, hogy a „jó alkalom”, erre nem lehet felkészülni, ezt most kell csinálni!

8# Érdemes a békére törekedned! Ha már megtetted a lépést, tartanod kell minden közösen hozott megállapodást. Ne kergess hiú ábrándokat: azzal, hogy kimondtad a végét, még kell idő a lecsengéshez! Költözés, elszakadás (telefonálások, találkozások berekesztése), utórengésként érkező viták (esetleg felhánytorgatások – ez utóbbit végképp próbáld meg elkerülni) még hónapokkal később is jöhetnek. Azonban egy jó hír: minél előbb utat tör magának a szakítás hullám, annál hamarabb fognak körülötted elcsendesülni a dolgok.

9# Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt. Az igazság az, hogy mindig nehéz lenne kimondani, hogy vége, ezért nem lehet különféle alkalmakra hivatkozva halogatunk minden fontos döntés meghozatalát. A jó hír: minden bizonnyal még baromi sok csodás karácsonyod lesz az életben, ami seperc alatt kitörli majd ennek az egy keserédes ünnepnek az emlékét!

Te képes lennél rá? 8 sztár, aki minden nap ugyanazt eszi

Mert egészségesen élnek. Vagy épp ellenkezőleg.

Ezért ne egyél bele a nyers süteménytésztába

A tésztakóstolgatás a sütési folyamat természetes része, nem igaz? Na, csak óvatosan…

10 szemtelenül nyomós érv, hogy ne mozdulj ki a hétvégén

Nem kell folyton a hétvégén is rohangálni, mint pók a falon. Arra ott van az egész hét. Most pihenj!

Mi visz rá egy 18 éves csajt, hogy újra és újra összeöltözzön az édesanyjával? Még akkor is, ha az illető anyuka Reese Witherspoon

Mi tiniként aligha megyünk bele, még ha ilyen stílusos anyukánk is lett volna, mint Reese, akkor sem. És ti?

Segítség! A barátnőm szinte eggyé vált a gyerekével!

Ha én lennék az ő helyében és ezt olvasnám, engem ez erősen elgondolkodtatna...

Napi horoszkóp november 24.: a Rákok a legváratlanabb helyzetekre is fel vannak készülve, az Oroszlánok lenyűgözik a környezetüket

A hét utolsó munkanapján is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

Emberkísérlet: mire elég heti 3x30 perc mozgás?

Megéri-e heti 3 alkalommal 30 percet mozogni? Kolleganőnk kipróbálta.

Elképesztően vicces tweetek a gyereknevelésről – 2017-es kiadás

„Egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött nap végén jóleső érzés tudni, hogy egy hosszú, nehéz, gyerekkel töltött éjszaka áll előtted.”

Karácsony az oviban: mi van, ha egy kisgyerek nem ünnepel?

A ti ovitokban mindenki karácsonyozik?

"Mi lenne, ha mostantól nem ajándékoznánk?" – majd a szobában hirtelen megfagyott a hangulat

Szinte biztos, hogy olvasónkon, Tündén kívül mások is kerültek már hasonló helyzetbe...

Fogadalom: ezen a télen NEM leszek beteg! – 8 óvintézkedés, hogy sikerüljön

Kell a fenének a napokig tartó orrfolyás! Idén harcolunk.

Napi horoszkóp november 23.: az Ikrek pontot tehetnek egy lezáratlan ügy végére, a Rákok a tökéletességre törekszenek

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

5 dolog, amit a második gyereknél már sokkal lazábban kezelsz

Legalábbis annyira, hogy nem mész azonnal a falnak. Hihi!

Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Meghan Markle heteken belül beköltözik a Kensington-palotába és állítólag már el is jegyezték egymást Harry herceggel

Bennfentes források szerint nem az a kérdés, hogy Meghan és Harry összeköltöznek-e, hanem hogy mikor.

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Egy áruházlánc heti egy „csendes órát” vezetett be az autista vásárlók kedvéért

Ebből a világ minden nyilvános helyiségében rendszert kellene csinálni, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az autizmussal élőknek lenne szükségük rá!

Kövess minket

Előfizetés