Mit szólnál, ha a 10 éves gyereked netes újságot alapítana?

Borítókép: Mit szólnál, ha a 10 éves gyereked netes újságot alapítana? Forrás: mummypages.ie
És nem, egyáltalán nem babázásról szólnának ezek a hírek...

Ez történt ugyanis az akkor még csak 7! éves Hilde Lysiak szüleivel, a kislányuk ugyanis egy napon úgy döntött, ő mindekit tudósítani szeretne – de nemcsak a saját életéről, hanem a környékükön zajló legfrissebb eseményekről is. Nos, úgy tűnik, szülőknek nem volt más választása, így az újságíró édesapa és felesége engedett Hilde kérésének, így természetesen az ő jóváhagyásuk mellett készíthet az ambíciózus fiatal újságíró különböző riportokat a saját internetes oldalára.

Forrás: https://orangestreetnews.com

Az internetes újság az "Orange Street News" nevet viseli, mivel a kislány ebben az utcában lakik a szüleivel. Még mielőtt azt képzelnétek, hogy babázásról, egy-két sulis történetről és hasonlókról szólna az oldal, ki kell józanítsunk benneteket: Hilde nagyon komoly nyomozásba kezd egy-egy sztorihoz, így amellett, hogy hírt adott kistestvére születéséről is, olyan vezető hírek szerepelnek a repertoárban a kislány szemszögéből, mint a környékükön történt halálesetek, betöréses lopások, állatokkal történt esetek.

A kislány újságja és Youtube-csatornája hihetetlenül sikeres a helyiek körében, tevékenységét pedig már a Guardian is elismerte, íme egy náluk is lehozott anyag Hildétől.

Íme, egy az OSN (Orange Street News) oknyomozó riportjából!