Száműzi a kínálatából a vékonyabbra photoshopolt nőket a világ legnagyobb képügynöksége

Száműzi a kínálatából a vékonyabbra photoshopolt nőket a világ legnagyobb képügynöksége

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mindezzel egy új francia törvénynek mennek elébe, amely előírja, hogy hozzák nyilvánosságra, amennyiben a modell testalkatán változtattak a fotó utómunkálatai során.

Amikor olvastok egy cikket online például, a hozzá kapcsolódó illusztráció jó eséllyel a Getty Images-től származik. Ez nálunk, az evamagazin.hu oldalon is így van; a legtöbb illusztratív képanyagunkat tőlük szerezzük be, mert nekik van a legnagyobb és legváltozatosabb fotógyűjteményük. Úgyhogy érdemesnek találtuk, hogy hírt adjunk arról, október 1-jétől a Getty változtat a policy-ján: ezentúl nem fogad be olyan képeket, amelyeket utólag olyan módon retusáltak, hogy a rajtuk szereplő modell „vékonyabbnak vagy magasabbnak látsszon”.

A képügynökség döntése egy francia törvény hatására született és annak hatályba lépése előtt vezették be; Franciaországban október 7-től 37 500 euró pénzbírsággal büntetik azt a fotóst vagy fotóügynökséget, aki vagy amely nem tünteti fel a képei mellett, ha a rajtuk szereplő modellek testalkatát utólag retusálták. Természetesen az alapvető kiigazításokra nem sújt le vasököllel a törvény, vagyis a „haj színét, az orr alakját, a bőrt és a bőrhibákat” meg lehet változtatni.

Divatshow, 2008
forrás: Getty Images
Divatshow, 2008

Franciaországban eddig is tettek lépéseket az irracionális szépségeszmény felszámolására, amely mindannyiunk életét megkeseríti. A francia székhelyű divatcégek, például a Dior vagy a Gucci már évekkel ezelőtt leálltak a 0-s méretű modellek foglalkoztatásával és azzal is, hogy felnőtteknek készült kollekciókat 16 évnél fiatalabb modellek mutassanak be.

Mi eddig is ügyeltünk arra, hogy változatos testalkatú nők szerepeljenek az illusztrációinkon és kerültük azokat a fotókat, amelyekről tudtuk, hogy utólag módosították a rajtuk szereplő modellek testalkatát (kivéve, ha konkrétan ezzel a témával foglalkoztunk). Szóval csak örülni tudunk, hogy mostantól még kisebb eséllyel nyúlunk mellé!


Amikor a Photoshop varázspálcája visszafelé sül el – nézegess még elképesztő bakikat, amiket fényképészeti utómunkálatok közben követtek el!

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
Híres Photoshop bakik
Az édesítők dzsungelében, avagy mi árt jobban, a cukor vagy a szacharin?

Az Éva magazin 2017/őszi Egészség különszámában olvashatsz a készételekhez használt 61 féle cukorról. Ám a többi édesítővel kapcsolatban is érdemes bővíteni az ismereteket.

Ezeket kéne máshogyan takarítanod a fürdőszobában, hogy egészséges maradj!

Az ember azt hinné, hogy bizonyos dolgokra ritkábban is ráfér a takarítás. Pedig nem.

Tudod, melyik romantikus filmből valók ezek a vicces jelentek? – Töltsd ki a KVÍZT!

Töltsd ki a kvízt és írd meg, hányat tudtál helyesen a válaszok közül!

Mihez kezdj, ha transznemű vagy? És ha a gyerek az?

Hova fordulhat, milyen lehetőségei vannak itthon annak, aki úgy érzi, rossz testbe született? Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent összeállításból.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft