Instagram vs. valóság: ezek a fotók bizonyítják, hogy a megtévesztő beállítások előbb-utóbb visszaütnek

Borítókép: Instagram vs. valóság: ezek a fotók bizonyítják, hogy a megtévesztő beállítások előbb-utóbb visszaütnek
Felbecsülhetetlen értéke van ezeknek az egymás mellé állított fotóknak. #testpozitív

Igen, persze, tudjuk: a közösségi médiában semmi sem az, aminek látszik. Ami végül is érthető: mindenki szeret a lehető legjobban kinézni. Leginkább tökéletesen. Éppen ezért egy jól eltalált fitnesz-szelfit 138 exponálás és másfél órán keresztül történő állítgatás előz meg. Általában.

Úgyhogy azt kell mondanunk: felbecsülhetetlen értéke van az #InstagramVsReality és az #InstagramVsReallife hashtageknek. A felhasználók, akik ezeket a címkéket használják, általában két (esetleg több) egymás mellé állított fotót posztolnak, s ezek első ránézésre úgy festenek, mint ha a két felvétel között több hét vagy hónap telt volna el, amely időszak során a képen szereplő személy kőkeményen edzett és diétázott. De erről szó sincs! Egyszerűen ennyire különbözőképpen nézhet ki ugyanaz a test: egyik másodpercben így, a másikban úgy, az egyik képen pucsít a modell, a másikon görnyedten ül, az egyiken megfeszíti az izmait, a másikon úgy esik a napfény a combjára, hogy látszik a narancsbőr. Ennyi.

Ezek a fotók remek emlékeztetők arra, hogy soha nem szabad a közösségi médiában megjelenő képekhez hasonlítani magad – és hogy teljesen normális, hogy bizonyos szögekből esetleg előnytelenül nézel ki (vagy annak látod magad). Az is normális, hogy hurkáid vannak vagy szétlapul a combod, ha leülsz. Soha nem szabad szégyenkezned vagy kövérnek tartanod magad ilyen dolgok miatt!

Tehát: valahányszor felbukkan rólad egy nem túl előnyös kép a Facebookon, vagy úgy érzed, neked soha, soha nem fog megadatni a fitt alkat, lapozd fel ezt a galériát!