Mit gondolsz, miért érzi ez a nő szexibbnek a jobb oldali fotóját?

Borítókép: Mit gondolsz, miért érzi ez a nő szexibbnek a jobb oldali fotóját? Forrás: Instagram
Elég alaposan megmagyarázza Megan az Instagramján, úgyhogy nem kell sokáig találgatnod.

A 'szexi' szó általában erősebbé, bátrabbá és magabiztosabbá teszi azt, akit ezzel illettek, de sokszor veszélyes is lehet. Megan Jayne Crabbe éppen a veszélyeket demonstrálja ezzel a két egymás mellé állított fotóval az Instagramján; a bal oldalin klassizkus csipke fehérneműt visel, a jobb oldalin pedig sportmelltartót hozzá nem illő, nagy méretű bugyival. A képaláírásban pedig kimerítő bizonyítékát adja annak, hogy a magabiztosság mennyivel fontosabb, mint külső stílusjegyek:

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

„Az utóbbi időben rájöttem, hogy nem szeretem a szexi szót. Életem nagy részében azt hittem, hogy egy szexi nőnek egy bizonyos módon kell kinéznie. Aki szexi, egy vékony. Az szexi, aki előnyösen öltözködik. Az szexi, aki kihangsúlyozza a 'megfelelő' helyeket a testén és elrejti a 'rosszakat'. Az szexi, aki kiszolgálja a férfiak tekintetét. És főképp az szexi, aki szexuálisan vonzó, aki jól el tudja adni magát.

Úgyhogy amikor kommentelők szexinek neveznek, összerándulok. Ugyanis nem azért vagyok itt. Már nem. Hosszú éveket töltöttem abban a meggyőződésben, hogy a szexi valaki által meghatározott definíciójának próbáljak megfelelni annak érdekében, hogy érjek valamit, és keményen küzdöttem annak érdekében, hogy a tekintetükben azt lássam: díjazzák az erőfeszítéseimet. Árucikként láttam magam és mindent elkövettem, hogy jól el tudjam adni magam. Többé nem teszek ilyet.

Elegem van abból, hogy olyan szabályok szerint játsszam, amelyek elhitetik velem, hogy csak akkor lehetek értékes, ha vonzónak bizonyulok mások szemében, beteljesítve valaki másnak az elképzelését arról, hogy milyennek látsszam őértük... Mostantól, amikor a szexi szóra gondolok, nem fogom magam eltorzítani és beleszorítani egy olyan imidzsbe, amilyen a bal oldali képen látható. A szexi érzésnek az örömről kellene szólnia, a szabadságról, a magabiztosságról pontosan akként, aki vagy. Arról kellene szólnia, hogy senki másnak nem akarsz megfelelni, csak magadnak.

Érezheted magad persze szexinek csipkés fehérneműben. De ugyanígy óriási bugyiban és elnyűtt sportmelltartóban is lehetsz szexi. Vagy mondhatod, hogy pokolba a szexiséggel és megtalálhatod magad más területen. Bármit csinálsz, győződj meg róla, hogy magadért teszed. A p...ba azzal, hogy az egész életedet azzal töltsd, hogy megpróbálsz olyanná válni, aminek valaki más szerint lenned kéne. 💜💙💚🌈🌞”