Emma Thompson inspiráló fogyása: 6 hét alatt mínusz két ruhaméret

Borítókép: Emma Thompson inspiráló fogyása: 6 hét alatt mínusz két ruhaméret Forrás: Europress
A színésznő, aki amúgy mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy ne csak a külsejük alapján ítéljék meg a nőket, Katalin hercegné korábbi dietetikusának étrendjére esküszik.

Jó alaposan lefogyott Emma Thompson; az 57 éves színésznő 8 kilótól szabadult meg hat hét alatt, egy speciális „antidiétának” köszönhetően. Mindez abból derült ki, hogy ő írta a dietetikusa, Louise Parker új könyvének előszavát. A The Lean Method címet könyv egy hathetes programot ajánl, amelynek során átalakíthatjuk az étkezési és edzési szokásainkat, a későbbiekben is fenntarthatóvá és élvezetessé téve azokat. Emma Thompson a korábbi 14-es (nálunk 42-es) helyett most már 10-es (nálunk 38-as) ruhaméretet visel.

Hogy miért antidiéta? Azért, mert a "The Lean Method" nem gluténmentes, paleo vagy más, ételcsoportok kizárására vagy "szuperkaják" (például chia mag, káposzta vagy kakaóbab) fogyasztására épül, hanem nagy mennyiségben tartalmaz „tiszta” ételeket, mint a baconös szendvics, a sajt, a steakburger, sőt, egy-egy pohár borral is kiegészül az étrend.

Imádom a módszerét, mert ez NEM diéta, hanem valóban fenntartható és simán megihatok egy pohár bort, miközben meg tudom állni, hogy a hét hátralevő részét sajtos pufi majszolásával töltsem
írja az előszavában Emma Thompson.

A hathetes program heti hat, egyenként 90 perces edzést is tartalmazott, Emma naponta konzultált Louise-szal és mindezért 4500 fontot (több mint másfél millió forint) fizetett. Szerencsére aki nem engedheti meg magának ezt az összeget, annak elegendő szert tennie a könyvre, amely 37 dollárba (kb 10 ezer forint) kerül.

Emma Thompson a Bridget Jones babát vár forgatásán, 2016 őszén

Ms Parkernek más híres ügyfelekkel is dolgozott korábban, például Katalin hercegnét ő hozta formába 2013-ban, György herceg születése után.

Katalin hercegné három hónappal György herceg születése után, 2013 októberében

A módszerének legfontosabb elemei a clean eating alapelveken nyugvó táplálkozáson és a rendszeres, ellenállóképességet növelő mozgáson túl a pozitív életszemlélet kialakítása és a legalább 7-8 órás alvás. Legalább ugyanilyen fontos Lean módszerben a digitális detox esténként; a mobilokat, sőt a kindle olvasókat is ki kell kapcsolni és igazi könyveket olvasni az ágyban. „Olyan egyszerű, hogy már unalmas, viszont könnyen kivitelezhető” – mondja a dietetikus.

Emma Thompson, aki amúgy filigrán alkat – az Igazából szerelem című filmben például kövérítő ruhát kellett viselnie – korábban azt nyilatkozta, hogy „orbitálisan nagy feneke” van, pedig „majdnem minden nap futok, elsősorban azért, hogy megengedhessem magamnak a bor és a kedvenc ételeim fogyasztását, de 40 fölött már minden másképp van”.

A színésznő amúgy többször nyíltan felszólalt a testpozitív szemlélet mellett. „Ha egy nő azt mondja, utálom a fenekem, utálom a testem, valójában egyfajta nőgyűlöletet fejez ki – mondta. – Ezért óvatosan kell fogalmaznunk. Még nekem is figyelnem kell erre!”