Amy Schumer frappáns válasza mindazoknak, akik kételkednek abban, hogy hitelesen el tudná játszani Barbie-t

Borítókép: Amy Schumer frappáns válasza mindazoknak, akik kételkednek abban, hogy hitelesen el tudná játszani Barbie-t
Pár napja röppent fel a hír, hogy Amy Schumer játssza majd a főszerepet a Barbie babáról szóló játékfilmben.

Mint nemrég a Joy is megírta, Amy Schumer kapta meg a főszerepet egy Barbie babákat felvonultató, Barbielandben játszódó filmben, amelyet 2017-ben kezdenek majd el forgatni.

Amy nagyszerű humorista, a Kész katasztrófa című filmje pedig a legtöbb kritikust meggyőzte arról, hogy nagyszerű forgatókönyvíró és színész is. Ugyanakkor a csontsovány hollywoodi színésznők mellett vaskosnak látszik az egyébként teljesen normális testalkatú sztár; stand up fellépéseiben gyakran poénkodik is ezzel, például hogy valahányszor Los Angelesbe megy, a karját rendszerint lábként regisztrálják.

Szóval már nem is igen csodálkozunk azon, hogy csak úgy özönlöttek a "body shaming", test-megszégyenítő kritikák Amy felé, amikor kiderült, hogy Barbie-t fog játszani. Amy erre egy laza Instagram-posztban válaszolt, amelyen ezt írja egy bikinis paparazzi-fotó mellett:

„Óriási megtiszteltetés, hogy 2 Grammy-díjra jelöltek és hogy talán egy fontos, fejlődésben levő kulturális ikont játszhatok. Kicsúfolom a kövérséget, ha azt mondom: tudom, hogy nem vagyok kövér és nulla szégyenérzetem van emiatt? Nem hiszem. Erős vagyok és büszke arra, ahogy élem az életem, és azt mondom, amit gondolok és küzdök azért, amiben hiszek és csodálatosan érzem magam attól, hogy mindezt olyan emberekkel csinálhatom, akiket szeretek. Hol van ebben a szégyen? Sehol. Az egy illúzió. Amikor a tükörbe nézek, tudom, ki vagyok. Remek barátja a barátaimnak, nővére a húgomnak, lánya a szüleimnek és barátnője a barátomnak. Vagány komika vagyok, aki minden termet megtölt világszerte, tévéműsort készítek, filmeket, könyveket írok és mindent beleteszek, amim van, olyan vakmerően, ahogy csak lehet. Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat és támogatást és a legmélyebb együttérzésemet szeretném kifejezni a trolloknak, akik jobban szenvednek, mint azt valaha meg fogjuk érteni. Szeretném megköszönni nekik, hogy nyilvánvalóvá tették, milyen nagyszerű választás vagyok. Olyan reakció volt ez a részükről, amely tudatja az emberrel, hogy valami baj van a kultúránkkal és közösen kell dolgoznunk, hogy változtassunk rajta. Ha valaha bullying áldozata voltál vagy rosszul érezted magad a bőrödben – itt vagyok és küzdök érted, magunkért. Azt akarom, hogy te is küzdj magadért! Muszáj nevetnünk a gyűlölködőkön és együttéreznünk velük. Olyan hangosan kiabálhatnak, ahogy csak akarnak. Nem halljuk meg őket, mert mi vagyunk azok, akik elvégezzük a munkánkat. Büszke vagyok rá, hogy példát mutathatok. 'Én mondom meg, hogy szép vagyok-e. Én mondom meg, hogy erős vagyok-e. Nem ti fogjátok meghatározni a történetemet, hanem én.'”