Az első és legfontosabb tanács a kidolgozott fenékhez

Borítókép: Az első és legfontosabb tanács a kidolgozott fenékhez Forrás: Europress
Egy sztár-fitneszedző szerint ezt kell tudnia mindenkinek, aki izmos, tónusos hátsót szeretne.

Guggolás? Térdemelgetés? Zumba? Ezek is hatékonyan edzik a fenékizmokat, bizony. Ám van egy fontos titok, amit mindezek előtt tudnia kell bárkinek, aki izmos, tónusos feneket szeretne.

A titkot Leandro Carvalho sztár-személyiedző árulta el a popsugar.com-nak, aki hollywoodi színészek és Victoria's Secret modellek egész sorával dolgozott már, például Alessandra Ambrosio vagy Doutzen Kroes is az „ügyfelei” közé tartoznak. A brazil születésű Carvalho kidolgozott New York-i fitnesztermében egy Brazilian Butt Factory nevű programot. Mint állítja, „a brazilok odavannak a popsikért”, és az Egyesült Államok „kicsi, lapos fenék” mániája nagy mértékben csillapult, mióta egyre több latin-amerikai (származású) színésznő látható a képernyőkön. Tehát a cél nem az, hogy minél kisebb legyen a fenekünk, hanem hogy minél arányosabb, kerekebb, izmosabb, nőiesebb.

És hogy ezt miképp érhetjük el Carvalho szerint? Hát így:

„Mindenekelőtt meg kell ismerned a fenekedet. Milyen típusú a feneked? Elemezd ki. Lapos? Lógó? Minden fenékhez külön fitneszterv tartozik. Ha körtealkatú vagy, végezz oldalvást irányuló mozdulatokat, mert ez esetben körkörösen kell mozgatnod a lábadat. Ha lapos a feneked, használj nehezebb súlyzókat. Ha túl nagynak találod a hátsód, a diétádat gondold újra és vezess be kardioedzéseket.”

Leandrónak persze fitnesz krédója is van: „Minél kidolgozottabbak a mozdulataid, annál kidolgozottabb lesz a tested.”