6 rossz beidegződés, ami a boldogulásod útjában áll

6 rossz beidegződés, ami a boldogulásod útjában áll

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Neked soha semmi nem jön össze? Bármibe fogsz, eleve kudarcra van ítélve? Csak a túlélésre játszol? Ha helyre teszed a fejedben az alábbiakat, legalább te magad nem fogsz többé a saját sikered, boldogságod útjában állni!

Biztosan számtalanszor hallottad már, talán unod is, sőt, irritál, mégis, mint minden közhelyben, ebben is ott rejtőzik az igazság: Fejben dől el! A te fejedben. Ahhoz, hogy jobbra forduljanak a dolgaid, a hozzáállásodon, viselkedéseden, gondolkodásmódodon kell változtatni. Persze, van, hogy minden, de tényleg minden és mindenki ellened van, balszerencse balszerencsét követ, de még akkor is... a megfelelő attitűddel a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni. Ugye te is ismersz olyanokat, akiknek sikerült? Na ugye! Olvass tovább, nézz magadba, döntsd el, hajlamos vagy-e az alábbiakra, és ha igen, mostantól tudatosan próbáld kerülni ezeket a rejtett csapdákat a gondolkodásodban. És figyelj a pozitív változás jeleire!

1. Mindenáron arra törekszel, hogy másoknak megfelelj
Ha tudod magadról, hogy érdemes vagy mások szeretetére, megbecsülésére, tiszteletére, döntéseidet és tetteidet nem a megfelelési vágy fogja irányítani. A kényszeres megfelelni akarás gyakran még a legmagasabb pozíciókat betöltő embereknél is gondot okoz: mindenki azt akarja, hogy szeressék, hisz csak úgy érzi magát biztonságban a világban. Építsd fel, támogasd meg és erősítsd saját önértékelésed – ha az rendben van, akkor tudsz igazán adni a közösségnek úgy, hogy azt te sem áldozatként éled meg.

2. Túl sok negatív gondolatod van
Gyakran hajlamosak vagyonk túlanalizálni dolgokat, egészen addig, amíg aztán már olyanokat is beleátunk, amiknek semmi közük nincs hozzá. Például ha a főnökünk elutasítja a javaslatunkat vagy visszaküldi az ötletünket átgondolásra, mi rögtön arra gyanakszunk, hogy haragszik ránk, hogy valamilyen személyes sérelem miatt utasított el bennünket. Ettől negatív gondolatspirálba keveredünk, amiből nehéz kievéckélni, és amitől megint csak az önbizalmunk, önbecsülésünk szenved csorbát. Ezeken a rossz beidegződéseken muszáj változtatnunk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Vedd a dolgokat annak, amik – ne tulajdoníts se több se kevesebb jelentőséget nekik.

Olvasd el ezt is!


3. A félelmeid irányítanak
A félelem természetes érzelem, velejárója mindannyiunk életének. Van, aki viszonylag jól megtanulja kezelni, és van, aki sosem fog tudni felülkerekedni rajta. Ahhoz, hogy a lehető legjobban irányítani tudjuk az életünket, tudatosítanunk kell magunkban a félelmeinket, meg kell küzdenünk, le kell tudnunk számolni velük. Legyen az bármi: kudarctól, magánytól, stb. való félelem – amint átengeded ennek a kontrollt, máris a bukás felé vezető útra léptél.

4. Telezsúfolod a napjaidat
Sajnos sokunkra jellemző, hogy akkor érezzük magunkat fontosnak és sikeresnek, ha a határidőnaplónk tele van teendőkkel, találkozókkal, programokkal. Ha sok dolgunk van, nincs időnk befele figyelni, így nem is kell foglalkoznunk azokkal a problémáinkkal, amikkel kellemetlen szembenézni. Ám így önmagunkkal szúrunk ki a legjobban, saját hatékonyságunkat szabotáljuk, rossz esetben addig feszítjük a húrt, amíg el nem érünk tűrőképességünk határáig. Sokszor csak akkor vagyunk hajlandók visszavenni vagy leállni, ha valami nagyon rossz történik velünk: komoly betegség, súlyos gondok a gyerekkel vagy ha elhagy a kedvesünk, stb.
Nem győzzük hangsúlyozni: a leghatékonyabbak, legsikeresebbek akkor lehetsz, ha harmóniában vagy önmagaddal, van időd feltöltődni és nem akkor, ha mérgezett egérként szaladgálsz egyik mítingről a másikra.

Olvasd el ezt is!

5. Összemosod a határokat
Ne feledd: ha nemet mondasz valakinek, valamire, az tulajdonképpen azt jelenti, önmagadnak mondasz igent. Alakíts ki és tarts fenn jól láthatóan kirajzolt határokat a munkahelyeden – de a magánéletedben is. Ne légy elutasító, ne légy önző, de ne légy áldozat sem, az örök lúzer, akit bármikor, bármire lehet ugrasztani. Ugyanígy az is fontos, hogy ne mosd össze a barátságot a munkaviszonnyal – és ha egy mód van rá, a szerelmet se nagyon.

6. Nem mondod ki azt, amire gondolsz
Ha ezen múlik a haladás, az egyről a kettőre jutás, egy projekt sikeressége, minden esetben mondd ki, amire gondolsz, még akkor is, ha ezzel esetleg megbánthatsz másokat. A körülírás nem elég, és az sem megoldás, hogy másoktól várod, hogy megmondják helyetted a frankót. Ne félj a hibázástól, tévedéstől se – ez mindig benne van a pakliban, és minden mellényúlással tanulsz is valamit!

A családom különféle okokra hivatkozva kihagyta az esküvőmet, mert transznemű vagyok

Egy amerikai transznemű férfi őszinte története arról, hogyan élte meg az esküvőjét a családja jelenléte nélkül.

Ha a 3 évesek Facebookoznának…

...akkor vajon milyen státuszokat posztolnának? Egy blogger megpróbálta elképzelni, hogyan adnának hírt a nap fénypontjairól a kisgyerekek, íme az eredmény.

A legfinomabb csokis keksz receptje TÜCSÖKLISZTTEL. Igen, ez az, aminek látszik, és most már te is elkészítheted!

Borítékoljuk, hogy néhány éven belül elképesztően menő lesz ez a fontos fehérjeforrás!

Sárosdi Lilla megnevezte a zaklatóját

A színésznő azt is elmondja ebben a videóban, hogy a korábbi elhatározásával ellentétben miért döntött így.

Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya!

Hurrá! Már télen is mártózhatunk a Balatonban a szigligeti strandon.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft