5 "szörnyűség", amit tudok tolerálni a barátnőimben...

5 "szörnyűség", amit tudok tolerálni a barátnőimben...

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

.

...és három "apróság", amit viszont csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem!

Szeretem azt gondolni magamról, hogy az az embertípus vagyok, akivel könnyű kijönni, és aki lazán kijön bárkivel. A legelképesztőbb és – mások szerint – legelviselhetetlenebb lakótársakkal tudtam együtt élni hosszasan, békében, és türelemmel viselem a barátaim hülyeségeit, még azokat is, amiket sokan megbocsáthatatlannak tartanak. De van néhány dolog, amire ugrok, és amitől gurul a gyógyszer.

Simán, szemrebbenés nélkül elviselem, ha a barátnőim...

1. ...csak magukról beszélnek

Talán azért, mert én csak nagyon-nagyon ritkán érzem szükségét annak, hogy önmagamról, saját problémáiról, bánatomról, stb. folytassak hosszabb eszmecserét. Ha valami nyomaszt, sokkal nagyobb felüdülést jelent nekem elszórakozni mások történetein, mint kivesézni a saját érzelmeimet. És gyakran – míg másokat hallgatok – megjön az isteni sugallat, ami segít lerendezni magamban azt, ami bánt. Talán ezért van az, hogy a barátaim nagyrésze nagyon nagy dumás, kissé egocentrikus és rettentően szórakoztató. Ezzel együtt, néha előfordul, hogy mégis azt kérem, fogják be, és pár percig hallgassanak engem – teszem ezt pont így, ezekkel a szavakkal. És működik.

2. ...folyton pénzt kérnek kölcsön

Mindnyájan ismerjük őt: a csajt/srácot a baráti körből, akinél sosincs pénztárca, akinél épp nincs kápé csak bankkártya, aki folyton kölcsönkér egy ezrest, amit persze sosem ad vissza. Lehet, hogy azért csinálja, mert valóban nagyon rosszul áll anyagilag csak nem akarja kimondani, lehet, hogy kényszeres és komolyan kezelésre szorulna, és lehet, hogy ez egyszerűen csak súlyos jellemhiba nála. Bárhogyan is legyen, ha amúgy jófej és szeretem őt, könnyen elnézem ezt neki. Ha épp hó vége van, előre szólok, hogy nincs nálam csak egy ötszázas, ha pedig épp – valami csoda folytán – megengedhetem magamnak, odaadom neki azt az ezrest úgy, hogy nem várom vissza.


3. ...ha hosszú időre eltűnnek

Na igen, ezt könnyű elviselni, mert erre én is hajlamos vagyok. Magamból kiindulva tudom, hogy a másik nem azért nem jelentkezik, mert haragszik rám, lesz*rja a fejem vagy mert már nem szeret, és azt is tudom, hogy aztán, amikor végre újra összekerülünk, ugyanott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk.

4. ...ha ugyanazt a pasit nézik ki maguknak, mint én

Félreértés ne essék: olyan "barátnőm" nincs, és remélhetőleg soha nem is lesz, aki összeszűrné a levet a barátommal, vőlegényemmel, pasimmal, férjemmel, stb. Erre valóban nem lenne mentség. De, ha – tegyük fel – én kinézek magamnak valakit, akire aztán a barátnőm is felfigyel, no problem! Győzzön a jobbik! Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a három legjobb barátnőm annyira más karakter, mint én, hogy ha a srác őket választja, én valószínűleg amúgy sem rúghattam volna nála labdába és fordítva.

5. ...ha nyilvánvalóan kamuznak valamiről

Nem tudom, minek csinálják, hiszen úgy ismerem már őket, mint a tenyeremet, arról nem beszélve, hogy előbb, utóbb úgyis bevallják vagy elszólják magukat. Szóval csak nyugodtan, én közben jót mosolygok rajtuk.

Teljesen kiborít viszont, ha a barátnőim...

1. ...összevissza szervezik, tologatják a találkákat

Mégpedig azért, mert tudom, hogy közülünk én vagyok a legelfoglaltabb – ez sajnos nem nagyképűség, ez tény. És nekem nagyon fontos, hogy tervezni tudjak, mert okosan kell gazdálkodnom a szabadidőmmel. Épp ezért végtelenül kiborít, amikor néhány órával a randink előtt a barátnőm lemondja, mert figyelmetlenségből rászervezett mondjuk egy finom manikűrt vagy fodrászt.

2. ...folyton elvesztik a dolgaikat

Pedig ugyan mi közöm nekem ehhez? Vagy mi közöm nekem ahhoz, hogy a legjobb barátnőm folyton elveszti a csekkeket, és már vagy háromszor eljutott addig a pontig, hogy kikapcsolták a telefonját/villanyt/gázt, puszta nemtörődömség miatt? És mégis, engem, aki alapvetően gondos, jól szervezett és enyhén kontrollmániás, halálra idegel ez a fajta hozzáállás az élethez és a komoly, felnőtt dolgokhoz.

Olvasd el ezt is!

3. ...alattomosan magukkal rángatnak vásárolgatni/kozmetikushoz/céges buliba

"Így jössz? – Miért, hova megyünk? – Jaj, nem szóltam? Beugrunk csak öt percre egy koccintásra a kollégáimmal, jó? Max. fél óra, aztán mehetünk is vacsizni." Nem, rohadtul nem szóltál és rohadtul nincs ez rendben! Még ha ismerem és kedvelem is a kollégákat, még ha szeretek jómagam is vásárolgatni, stb. – utálom a váratlan meglepetéseket, amikre nincs lehetőségem felkészülni. Utálom és kész!

Valaki képes volt magas művészetet csinálni a tükörtojásból

Fogalmunk sincs, hogy a fenébe faragja ki ezeket az alakzatokat a fehérjéből meg a sárgájából. Kivéve persze, ha Photoshoppal.

Íme, a tökéletes megoldás arra, hogyan válassz babakocsit!

Ehhez fogható módszerrel még nem találkoztunk.

A fehérbor jótékony hatásai

Biztosan számtalanszor hallottad már, hogy milyen jó hatással van az emberre a minőségi bor mértéktartó fogyasztása, azonban érdemes tudnod, hogy egészen pontosan melyek is ezek a pozitív hatások.

6 viselkedés, amivel eltaszítasz magadtól másokat

Lehet, hogy a viselkedésed miatt távolodnak el tőled a számodra fontos emberek?

Jé, ezt nem is tudtam: egészen pontosan ezért korog a gyomrunk, amikor éhesek vagyunk

Már órák óta nem ettél és a gyomrod jól hallható jelekkel adja tudtodra, hogy ez tarthatatlan állapot? Most kiderül, mi okozza a furcsa és néha kellemetlen zörejeket.

Sokféle korú, bőrszínű és testalkatú női főszereplőkkel dolgozik a Disney a legújabb filmjében – nézd meg az új előzetest!

Az Időcsavar című fantasy 2018 tavaszán érkezik az amerikai mozikba Oprah Winfrey, Reese Witherspoon és Mindy Kaling főszereplésével.

5 hazugság, amit soha többé ne mondj magadnak

Te is nap mint nap elmondod magadnak ezeket a hazugságokat?

Mit szólnál, ha a 10 éves gyereked netes újságot alapítana?

És nem, egyáltalán nem babázásról szólnának ezek a hírek...

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 2. rész: az új befogadása

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Van egy látványos japán módszer, amellyel sokkal egyszerűbb megérteni a szorzást az iskolában – vagy mégsem japán és mégsem olyan egyszerű?

Két-, sőt háromjegyű számokat is könnyedén (és helyesen) összeszorozhatunk ezzel az eljárással. Egy matektanár ki is próbálta kérésünkre a tanítványaival, és aztán megkérdezte tőlük, milyen volt.

Borozási hibák, amiket biztosan te is elkövettél már

Akár szenvedélyes borgyűjtő vagy, akár csak egy-egy kósza palackot bontasz fel a barátaid társaságában, egész biztosan követtél el már néhányat az alábbi hibákból. Azért, hogy legközelebb ne ess hasonló csapdába – és a következő pohár bor még élvezetesebb lehessen –, összegyűjtöttünk pár tipikus esetet, amit jobb, ha elkerülsz!

Így készíthetsz cuki papírkoszorút fillérekből – VIDEÓ!

Egyszerű és mutatós adventi papírkoszorú! Sokszínű, mintás dekorpapírokat találsz hozzá az Éva Advent különszámban.

Így adhatsz olyan ajándékot egy férfinak, aminek tényleg örülni fog

Vesd be ezeket a technikákat, és így talán könnyebb lesz neki ajándékot választani!

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 1. rész: a múlt elengedése

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most

Bizonyos városokat már el sem tudnánk képzelni modern épületek, felhőkarcolók nélkül. Pedig egykor minden a földúttal kezdődött.

Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemreméltó fényképet posztolt kettőjükről.

A férjem és én már nem szexelünk – viszont közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha

A szerelem és a szex nem mindig jár kéz a kézben – meséli a 37 éves Nancy. Úgy sejtjük, sok hasonló példa lehet körülöttünk is, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk ezt a történetet.

10 alkalom, amikor gyerekek túl sokat kotyogtak ki a szüleikről

Persze a legtöbb ártatlan kis félreszólás – vagy őszinteség.

Kövess minket

Előfizetés