Szeretnél végre lefogyni? Akkor ne mondogasd magadnak többet ezt a 9 dolgot

Szeretnél végre lefogyni? Akkor ne mondogasd magadnak többet ezt a 9 dolgot

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Méregtelenítsd a pszichédet is, ne csak a szervezetedet!

Mindig alábecsüljük a szavak jelentőségét. Sőt, a gondolatokét is. Ha olyan mondatok cikáznak a fejünkben, hogy„úgysem tudok lefogyni”, az negatívabban befolyásolja a vállalkozásunk sikerét, mint gondolnánk. Úgyhogy az ég szerelmére: ha már a lelki egyensúlyunk érdekében képtelenek vagyunk lemondani a negatív gondolatok dédelgetéséről, legalább azért zárjuk ki őket, hogy könnyebben és tartósabban fogyjunk. Például ilyenekre gondoltam:

1. Valamit egész biztosan rosszul csinálok.

Veled is előfordult már, hogy hetek óta nem moccant a mérleg? Velem bizony volt ilyen. Ebben a helyzetben az ember kétségbe vonja a jól kitapasztalt módszereket, azt gondolja, hogy ő erre nem alkalmas, mehet az egész a levesbe.

Ugyanakkor az, hogy nem moccant a mérleg, azt jelentette, hogy valamit mégis jól csináltam – hiszen a másik irányba sem moccant, nem igaz? Egyértelmű volt, hogy küzdök, és hogy nem adom fel annak ellenére, hogy az erőfeszítéseim hosszú heteken keresztül nem hozták meg a kívánt eredményt. Ha közben azt kezdem el keresni, hogy miért vagyok alkalmatlan arra, hogy jól nézzek ki, azzal mennyit segítek magamon? Semennyit, sőt, ellenkezőleg.

2. Amíg le nem fogyok, addig nem tehetem meg, hogy...

...új ruhákat vásároljak, regisztráljak egy társkereső oldalra, szerepeljek a legjobb barátnőm esküvői fotóján a násznép összes többi tagjával együtt, kimenjek a strandra vagy akár csak egy falatot egyek a nagymama sütijéből. Ezek a lemezek mindenki agyában forogni kezdenek, amint fogyni próbál. Aválasz:de igen, megteheted. Az összeset a fentiek közül. Asúlyfölösleged nem tesz téged számkivetetté.

3. Sosem fogok úgy kinézni, mint...

Ha tényleg jól akarsz kinézni, még a saját sztenderdjeid szerint is (márpedig a te sztenderdjeidnél senkié sem magasabb, amikor az alakodról van szó), akkor tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy nem hasonlítgatod magad másokhoz. Ők sem hasonlítgatják magukat hozzád, vagy ha mégis, az az ő személyes problémájuk. És ami a legfontosabb, a saját ideális alakod lebegjen célként a szemed előtt, ne pedig valaki másé. Ne az legyen felírva a kéményedbe, hogy „addig nem nyugszom, amíg úgy nem nézek ki, mint Gwen Stefani”, hanem hogy „addig nem nyugszom, mint úgy nem nézek ki, mint az igazi önmagam.”

Forrás: Europress

4. Oké, most leadtam másfél kilót, de ez semmi, amikor még van hátra 13.

Ennél nagyobb tévedés nincs. Másfél kiló nagyon sok, és első pillantásra meglátszik. A másfél kilót is meg kell ünnepelni! Például bármivel, ami pontosan 0 kalóriát tartalmaz – itt van 25 ötlet.

5. Úgyis visszahízom.

Ez sajnos megtörténhet: a diétázók 80 százaléka a jojó-kategóriába tartozik. De attól, hogy ezt mondogatod magadnak, nem fog kisebb eséllyel megtörténni, sőt. Inkább cselekedj: tegyél óvintézkedéseket, hogy te a 20 százalékba tartozz – mert képes vagy rá!

6. Csak feleslegesen gyötröm magam.

Az ilyen gondolatok általában akkor szoktak eszembe jutni, amikor már 10 perce emelgetek egy pár négykilós súlyzót. Szerencsére többnyire az is eszembe jut, hogy milyen szuperül érzem magam minden egyes edzés után. És a „gyötrés” szó rögtön átváltozik „küzdelemmé”. A„felesleges” szó pedig köddé válik.

Forrás: Europress

7. A génjeim megakadályozzák, hogy tartósan fogyjak. Nyugodtan élhetek mostantól pizzán, úgy sincs értelme strapálnom magam.

Az aktuális kutatási eredmények szerint a géneknek viszonylag kevés szerepük van a tanult szokásokhoz képest – ha a gének lennének a hibásak, akkor az újszülöttek egy része már kövéren jönne világra, nem igaz? Szóval még 50 kiló túlsúllyal is megéri az egészséges hozzávalókat választani – minden ilyen erőfeszítés megtérül valahol, valamikor, én hiszek benne! Te is?

8. Megettem egy csokitortát. Reménytelen eset vagyok.

A csokitorta finom. A csokoládé (mármint a keserű, cukormentes része) még egészséges is. Aki szereti a csokitortát, nem reménytelen eset, hanem egészséges ember, aki szereti a finom dolgokat. Ahelyett, hogy mérgező kijelentésekkel ostoroznád magad, inkább tervezd be a következő csokitortát 4 nap múlvára. 4 napig bárki kibírja édesség nélkül. És ha letelt a 4 nap, válaszd a világ legeslegfinomabb csokitortáját, tedd a legszebb tányérra, ami csak van neked otthon és apró falatonként, lehunyt szemmel fogyaszd el. A következő 4 napban ismét lesz mire várnod.

(Amúgy: egy átlagos szelet csokitorta 300–500 kalóriát tartalmaz. Egy szelet nem a világ vége!)

Forrás: Europress

9. Te jóságos ég, hogy nézek ki?

Veled is előfordult már, hogy hirtelen megláttál magadról egy előnytelen fotót a Facebookon, amelyet egy jó szándékú ismerősöd tett fel (és jelölt be téged)? Először is: a fotók sokszor torzítanak, egyszerűen függőlegesen összenyomják a rajtuk szereplő alakokat. Ne merészelj ezek alapján következtetéseket levonni az alakodra nézve. A jól megszokott mérleged és tükreid (több is legyen, hogy különböző megvilágításban is láthasd magad), valamint a kényelmes farmerod és a centid legyenek a mércéid, nem pedig a különböző méretű objektívek, a ferde kameraszögek, a váratlanul felbukkanó kirakatüvegek vagy az instagram-szűrők.

5 jel, amiből észre kell venned, ha valamiben rossz döntést hoztál

Legyen szó akár a karrieredről vagy a párkapcsolatodról: az ösztöneid megsúgják majd, ha valami nem klappol.

Ezt a 3 dolgot add hozzá a salátádhoz, hogy estig már ne legyél éhes

Délben még nagyon fegyelmezetten egy adag salátát ebédelsz, de estére már annyira éhes vagy, hogy legszívesebben az egész hűtőszekrényt elnyelnéd – ismerős? Pedig csak három egyszerű hozzávalón múlik...

Napi horoszkóp szeptember 22.: az Oroszlánok mindenkinek megmutathatják a bennük rejlő tehetséget, a Mérlegek segítőkészségüknek köszönhetik a népszerűségüket

A hét utolsó munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft