Szeretnél végre lefogyni? Akkor ne mondogasd magadnak többet ezt a 9 dolgot

Szeretnél végre lefogyni? Akkor ne mondogasd magadnak többet ezt a 9 dolgot

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Méregtelenítsd a pszichédet is, ne csak a szervezetedet!

Mindig alábecsüljük a szavak jelentőségét. Sőt, a gondolatokét is. Ha olyan mondatok cikáznak a fejünkben, hogy„úgysem tudok lefogyni”, az negatívabban befolyásolja a vállalkozásunk sikerét, mint gondolnánk. Úgyhogy az ég szerelmére: ha már a lelki egyensúlyunk érdekében képtelenek vagyunk lemondani a negatív gondolatok dédelgetéséről, legalább azért zárjuk ki őket, hogy könnyebben és tartósabban fogyjunk. Például ilyenekre gondoltam:

1. Valamit egész biztosan rosszul csinálok.

Veled is előfordult már, hogy hetek óta nem moccant a mérleg? Velem bizony volt ilyen. Ebben a helyzetben az ember kétségbe vonja a jól kitapasztalt módszereket, azt gondolja, hogy ő erre nem alkalmas, mehet az egész a levesbe.

Ugyanakkor az, hogy nem moccant a mérleg, azt jelentette, hogy valamit mégis jól csináltam – hiszen a másik irányba sem moccant, nem igaz? Egyértelmű volt, hogy küzdök, és hogy nem adom fel annak ellenére, hogy az erőfeszítéseim hosszú heteken keresztül nem hozták meg a kívánt eredményt. Ha közben azt kezdem el keresni, hogy miért vagyok alkalmatlan arra, hogy jól nézzek ki, azzal mennyit segítek magamon? Semennyit, sőt, ellenkezőleg.

2. Amíg le nem fogyok, addig nem tehetem meg, hogy...

...új ruhákat vásároljak, regisztráljak egy társkereső oldalra, szerepeljek a legjobb barátnőm esküvői fotóján a násznép összes többi tagjával együtt, kimenjek a strandra vagy akár csak egy falatot egyek a nagymama sütijéből. Ezek a lemezek mindenki agyában forogni kezdenek, amint fogyni próbál. Aválasz:de igen, megteheted. Az összeset a fentiek közül. Asúlyfölösleged nem tesz téged számkivetetté.

3. Sosem fogok úgy kinézni, mint...

Ha tényleg jól akarsz kinézni, még a saját sztenderdjeid szerint is (márpedig a te sztenderdjeidnél senkié sem magasabb, amikor az alakodról van szó), akkor tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy nem hasonlítgatod magad másokhoz. Ők sem hasonlítgatják magukat hozzád, vagy ha mégis, az az ő személyes problémájuk. És ami a legfontosabb, a saját ideális alakod lebegjen célként a szemed előtt, ne pedig valaki másé. Ne az legyen felírva a kéményedbe, hogy „addig nem nyugszom, amíg úgy nem nézek ki, mint Gwen Stefani”, hanem hogy „addig nem nyugszom, mint úgy nem nézek ki, mint az igazi önmagam.”

Forrás: Europress

4. Oké, most leadtam másfél kilót, de ez semmi, amikor még van hátra 13.

Ennél nagyobb tévedés nincs. Másfél kiló nagyon sok, és első pillantásra meglátszik. A másfél kilót is meg kell ünnepelni! Például bármivel, ami pontosan 0 kalóriát tartalmaz – itt van 25 ötlet.

5. Úgyis visszahízom.

Ez sajnos megtörténhet: a diétázók 80 százaléka a jojó-kategóriába tartozik. De attól, hogy ezt mondogatod magadnak, nem fog kisebb eséllyel megtörténni, sőt. Inkább cselekedj: tegyél óvintézkedéseket, hogy te a 20 százalékba tartozz – mert képes vagy rá!

6. Csak feleslegesen gyötröm magam.

Az ilyen gondolatok általában akkor szoktak eszembe jutni, amikor már 10 perce emelgetek egy pár négykilós súlyzót. Szerencsére többnyire az is eszembe jut, hogy milyen szuperül érzem magam minden egyes edzés után. És a „gyötrés” szó rögtön átváltozik „küzdelemmé”. A„felesleges” szó pedig köddé válik.

Forrás: Europress

7. A génjeim megakadályozzák, hogy tartósan fogyjak. Nyugodtan élhetek mostantól pizzán, úgy sincs értelme strapálnom magam.

Az aktuális kutatási eredmények szerint a géneknek viszonylag kevés szerepük van a tanult szokásokhoz képest – ha a gének lennének a hibásak, akkor az újszülöttek egy része már kövéren jönne világra, nem igaz? Szóval még 50 kiló túlsúllyal is megéri az egészséges hozzávalókat választani – minden ilyen erőfeszítés megtérül valahol, valamikor, én hiszek benne! Te is?

8. Megettem egy csokitortát. Reménytelen eset vagyok.

A csokitorta finom. A csokoládé (mármint a keserű, cukormentes része) még egészséges is. Aki szereti a csokitortát, nem reménytelen eset, hanem egészséges ember, aki szereti a finom dolgokat. Ahelyett, hogy mérgező kijelentésekkel ostoroznád magad, inkább tervezd be a következő csokitortát 4 nap múlvára. 4 napig bárki kibírja édesség nélkül. És ha letelt a 4 nap, válaszd a világ legeslegfinomabb csokitortáját, tedd a legszebb tányérra, ami csak van neked otthon és apró falatonként, lehunyt szemmel fogyaszd el. A következő 4 napban ismét lesz mire várnod.

(Amúgy: egy átlagos szelet csokitorta 300–500 kalóriát tartalmaz. Egy szelet nem a világ vége!)

Forrás: Europress

9. Te jóságos ég, hogy nézek ki?

Veled is előfordult már, hogy hirtelen megláttál magadról egy előnytelen fotót a Facebookon, amelyet egy jó szándékú ismerősöd tett fel (és jelölt be téged)? Először is: a fotók sokszor torzítanak, egyszerűen függőlegesen összenyomják a rajtuk szereplő alakokat. Ne merészelj ezek alapján következtetéseket levonni az alakodra nézve. A jól megszokott mérleged és tükreid (több is legyen, hogy különböző megvilágításban is láthasd magad), valamint a kényelmes farmerod és a centid legyenek a mércéid, nem pedig a különböző méretű objektívek, a ferde kameraszögek, a váratlanul felbukkanó kirakatüvegek vagy az instagram-szűrők.

Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemre méltó fényképet posztolt kettőjükről.

A férjem és én már nem szexelünk – viszont közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha

A szerelem és a szex nem mindig jár kéz a kézben – meséli a 37 éves Nancy. Úgy sejtjük, sok hasonló példa lehet körülöttünk is, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk ezt a történetet.

Van egy látványos japán módszer, amellyel sokkal egyszerűbb megérteni a szorzást az iskolában – vagy mégsem japán és mégsem olyan egyszerű?

Két-, sőt háromjegyű számokat is könnyedén (és helyesen) összeszorozhatunk ezzel az eljárással. Egy matektanár ki is próbálta kérésünkre a tanítványaival, és aztán megkérdezte tőlük, milyen volt.

10 alkalom, amikor gyerekek túl sokat kotyogtak ki a szüleikről

Persze a legtöbb ártatlan kis félreszólás – vagy őszinteség.

4 szokás, ami meggátol benne, hogy többet tudj spórolni

Sok kicsi sokra megy, és ez sajnos a kiadásokkal is így van.

Két remek állásajánlatot is kaptál? Így dönts közöttük!

Választani is tudni kell, ha épp akad két vagy több jó ajánlat.

Ugye, milyen cukik ezek a teljesen egyforma klónozott kiskutyák?

Dél-Koreában "hozták létre" az afgán agarakat.

Így lehet könnyen, gyorsan, nagyon szépen ajándékot csomagolni – VIDEÓ!

Nézd meg videónkat, hogy te is ilyen szépen csomagolhasd be az ajándékodat!

Folyton elalszol a kanapén? Ezért változtass rajta! – 5 érv és 6 tipp

Hiretelen kidőlsz, aztán nyugtalanul alszol? Ez bizony nem túl jó!

Egy ausztrál házaspár elválik, ha bevezetik az országban a melegházasságot

Márpedig ez minden bizonnyal meg fog történni, miután egy felmérés során az ausztrálok többsége melegházasság-pártinak bizonyult.

10 idézet, ami még a legszűkebb látókörűeket is nyitottságra inspirálja

Addig érzem jó helyen magam, amíg képes vagyok egy dolgot több szemszögből is meglátni.

DIY gyerekkel: készüljön együtt a karácsonyfadísz!

Ezek lesznek a legkedvesebb és legegyedibb díszek a fán!

Olyan részletet vett észre egy rajongó a Reszkessetek betörőkben, ami az egész filmet megváltoztathatta volna

Gyerekkorunk óta nézzük a filmet, és ezt a részletet még sosem vettük észre!

Gamervilág: szülő vs. gyerek – ezért jobb, ha nem tiltod a játékot, hanem tudatosan beépíted a mindennapokba

A videojátékozással akár szorosabbra is fűzheted a szülő-gyerek kapcsolatot.

Sokszor kapod magad azon, hogy elkalandoztak a gondolataid? Íme, a tudományos magyarázat, hogy az álmodozás miért az intelligencia jele

Veled is előfordult már, hogy rád szólt a középiskolai magyartanárod, ne adjisten a meetingen a főnököd, hogy „az ábrándozás az élet megrontója!”? Nos, jó hírünk van: ez nem csak hogy nem igaz, hanem magas fokú intelligencia jele is, és mint ilyen, hasznunkra fordítható – már ha ügyesen csatornázzuk be a merengéssel töltött időt.

Megjelent az Éva decemberi száma! Főszerkesztőnk ajánlja:

Te szereted az életedet? Azt hozta, amit vártál? Ha nem, hogyan hozod ki belőle a legjobbat, legtöbbet? Decemberi számunk készítése közben többek között ezek a kérdések jártak a fejünkben.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft