Így vezesd le a dühödet, ha úgy érzed, mindjárt szétrobban a fejed!

Így vezesd le a dühödet, ha úgy érzed, mindjárt szétrobban a fejed!
Forrás: lifeandstylemag.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A düh nem párolog el magától, igenis meg kell tanulnunk levezetni! De lehetőleg nem úgy, hogy ráborítjuk valakire az asztalt! Tényleg nem úgy!

Dühösnek lenni annyi minden miatt lehet! De most komolyan: mindegy, hogy egy kollegádra vagy mérges; a gyerekedre, mert ezredszerre is meg kell kérned valamire; magadra, mert nem haladsz a munkával; vagy az húzott fel, hogy már megint ki kell dobnod a spájzból az összes gondosan elrakott müzlit, csonthéjast és társait, mert a tripla vákuumcsomagolás ellenére is telement molylepkével. Hát nem őrület? A vérnyomásod az egekben, a jókedved a padlón – mit a padlón, a föld alatt – és másodpercekre vagy egy robbanásszerű dühkitöréstől, de legalábbis úgy érzed mindjárt detonálsz.


Persze nem érdemes bárhol, bármikor elveszteni az önkontrollt, mert annak később csúnya következményei lehetnek. Ezért azt javaslom, ha nagyobb társaság vesz körül a mérged felgyülemlésekor, próbáld meg legalább addig magadban tartani, amíg már csak egymagad tudod „élvezni a premiert”! Arról nem beszélve, hogy utólag te is megbánhatod, ha a pillanat hevében olyasvalakin töltöd le a mérged, aki nem szolgált rá a viselkedésedre. Bár remélem nem sokszor lesz szükséged ezekre az ötletekre, de összegyűjtöttem néhány vicces, ám de annál hasznosabb módját a dühünk lehetséges levezetésének. Ha túl vagy a nehezén, azért ne felejtsd el kezelni a kiváltó okot sem, már a magad lenyugodott, összeszedett módján!

Olvasd el ezt is!


1. Fejszellőztetés!
Ez az a jelenet, amit sokat láthatsz a filmekben, ha valaki besokall és azt mondja: „elnézést, nem érzem jól magam, talán egy kis friss levegő jót tenne”. Talán elsőre gyenge leplezésnek tűnhet, de az eredmény magáért beszél: hiszen te mindent megteszel annak érdekében, hogy megelőzd a mérged elszabadulását. Sétálj egyet a friss levegőn, ha van rá lehetőséged, tisztítsd ki a fejed, puffogj egyet magadban, aztán térj vissza a feladataidhoz, mintha misem történt volna! A nem tetszésedet pedig nyilvánítsd ki vállalható formában!


2. Nyugi-boogie!
Találd meg a saját „nyugi zenédet”! Bármi jöhet, amire gyorsan kitombolod magad, üvöltve énekelsz és ugrálsz, vagy ami eltünteti az ábrázatodra kiült vérszomjas tekintetet és pár perc alatt megnyugvást hoz. A zene tényleg mindenre gyógyír, hiszen jobb a kedvenc számodat üvölteni, mint valakinek a fejét leüvölteni!


3. Szegény pár(n)a!
A düh egy elfojtott vágy – mondja Billy Crystal a pánikbeteg maffiózó Robert Denironak a „Csak egy kis pánik” című filmben, majd azt javasolja neki, hogy töltse le a dühét egy párnán, az neki is mindig beválik. Ugye emlékeztek a gengszter reakciójára? Ha nem, megmutatjuk ebben a gifben. Azért ha lehet, ti inkább maradjatok a párna püffölése, vagy földhöz vágása mellett! Köszönjük!


4. Mozogd ki a mérgedet!
Ugye milyen sok mindenre jó, ha sportolsz? Dühösen is kapd fel a futócipődet és vezesd le a felgyülemlett rossz energiát egy jókora sprinttel! Ha nem szeretsz futni, vedd fel a bokszkesztyűt és nyugodtan sózz oda párat a homokzsáknak! Csak vigyázz, nehogy a nagy lendületben visszaüssön!

5. A házimunka felszabadít!
Legalább ilyenkor legyen hasznunkra a sok kötelezően elvégzendő feladat! Higgyétek el, sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet például mosogatni, polcot törölni vagy porszívózni, ha az ember fel van paprikázva! Arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés ilyenkor zöldséget aprítani. Utóbbival azért óvatosan, nehogy a sütőtök helyett véletlenül a kezedbe vágd bele a kést, vagy a bárdot!


6. A jó öreg darts-módszer!
Őszintén, van valaki, aki még ne játszott volna el a gondolattal, hogy darts táblára tűzi az őt dühítő személy képét és szédületes pontossággal törli le a vigyort a célszemély képéről? Na jó, ne legyünk ennyire gonoszak! Minden bizonnyal úgysem csak egyetlen ember az életünk megrontója, hanem jóval több dolog húzódik meg egyszerre a háttérben. Ha van rá erőnk, kegyelmezzünk meg hát a kiszemelt áldozatunknak és inkább csak önmagában dobáljuk a táblába a nyilakat! Azon felül, hogy levezetjük vele a feszültséget és a játékra fókuszálunk, még észrevétlenül át is mozgattuk vele a nyak -, hát -, és karizmokat.

+1 Állati megnyugvás!

És ezt most szó szerint értettem. Vedd körül magad állatokkal, sétálj, vagy fuss egyet a kutyával, játsz a hörcsöggel, vagy teknőssel – kinek milyen lehetőségei vannak! Ha nincs házikedvenced, és az állatkert sincs elérehtő közelségben, találj valami más alternatívát, mint például ezt: klikk!


Ha sikerült kellően lehiggadnod, gondold át a mérgedhez vezető utat, az azt befolyásoló tényezőket, vizsgáld meg, milyen dolgokon kell változtatnod annak érdekében, hogy a problémádat hátra tudd hagyni és képes legyél visszazökkenni a normál kerékvágásba! Ha konkrét személy okozta a dühödet, nyugodt körülmények között kommunikáld felé a gondodat és igyekezz hatásos érvelés útján kompromisszumra jutni vele!

5 nagyon fontos kérdés a gyerekeddel kapcsolatban, amit mindenképp fel kell tenned egy fogadóórán

Egy fogadóórán rengeteg kérdésre választ kaphatsz. Fontos azonban, hogy a jó kérdéseket tedd fel!

7 jel, hogy a szerelmed egyben a lelki társad is

Talán nem is olyan véletlen, hogy úgy érzed, a jó ember van melletted...

6 panoráma medence Ausztriában, ami a hegyekre néz

A hideg időben is szeretünk kirándulni, felfedezni, csodás tájakat látni, és persze wellnessezni is. Utóbbit nem is akármilyen panoráma mellett tehetjük meg, ha ellátogatunk az osztrák Alpokba.

Ettől lesz igazán jó egy anya-lánya utazás! – 10 életszagú tipp

Imádok anyuval utazni! Tulajdonképpen az egész egy nagy buli. Hogy miért...?

Kapcsolj ki, engedd ki a gőzt ezekkel a pihentető jóga mozdulatokkal!

Tudjuk, hogy a jógával nem csak a szellemet, hanem a fizikumunkat is kiválóan tudjuk erősíteni, most mégis pihentető mozdulatsort válogattunk össze nektek...

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Dupla ajándék magadnak: Éva Advent különszám kedvezményes Éva-előfizetéshez! Fizess elő egy évre az Éva magazinra, és mi megajándékozunk egy ÉVA ADVENT különszámmal! Most mindez 40 százalék kedvezménnyel 7645 Ft helyett csak 4590 FT!

Csak 4590 Ft