Szépen is ki lehet rúgni valakit – 5 lépésben mutatjuk, hogyan

Szépen is ki lehet rúgni valakit – 5 lépésben mutatjuk, hogyan
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Néhány lépésben bemutatjuk, hogy nem minden munkahelyi búcsú végződik sírással. Tényleg nem, ehhez azonban szükséges, hogy teljesüljenek bizonyos feltételek. Lássuk, melyek ezek!

Biztosan rengeteg sztorit hallottatok már arról, hogy kivel milyen igazságtalan módon bánt a munkaadója, amikor megvált tőle. Sajnos a legtöbb munkahelyen még messze nem az a jellemző elbocsátások alkalmával, ami jó néhány nagyvállalatnál már a kötelező gyakorlat részét képezi. Függetlenül attól, hogy valakitől egy esetleges létszám leépítés okán, vagy a nem megfelelően végzett munkája miatt válnak meg, mindenkit megilletne egyfajta korrekt eljárás. Ennek egy lehetséges folyamatát szedtük össze most 5 lépésben.


1. Megfelelő tájékoztatás és a probléma vizsgálata

Vagyis konkrétumokkal, egzakt tényekkel, adatokkal alátámasztott informálásnak kell megtörténnie a munkáltató részéről. Ha az elválás oka a munkavállaló hibáján kívüli esemény, arról részletes ismertetést szokás adni, azután pedig demonstrálni a további lehetőségeket. Amennyiben nem a munkáltató elvárásainak megfelelően végzed a rád szabott feladatokat, úgy minden esetben szükséges egy erről folytatott kétoldalú kommunikáció. A közvetlen vezetőd, vagy humán területen dolgozó szakember veled közösen kell feltárja a helyes munkavégzés akadályait, korlátait, amelyek miatt nem a várt módon teljesítesz. Ez egyfajta visszacsatolás a munkáltató részéről, ami ugyanakkor szóbeli figyelmeztetésnek is minősülhet.


2. Segítségnyújtás

Létszámleépítéskor és rossz teljesítmény esetén is elsődleges, hogy a feltárt problémák után a felettesed partnerként tegyen kísérletet a megmentésedre, segítésedre, vagy teljesítményed fokozására. Lehetőségeihez mérten felajánlhat bizonyos fajta segítséget fejlesztések formájában, vagy akár külső segítség bevonásával.


3. Lehetőség a változásra és outplacement

Ha a főnököd nincs megelégedve veled és magad is úgy látod, van fejlesztendő terület a munkádban, a vezetőség biztosíthat számodra továbbképzési lehetőségeket (pl. kommunikációs vagy eladást serkentő tréningek, idegennyelv oktatás, szoftverkezelő tanfolyamok stb.) A fejlesztendő terület kijelölésekor és a közös megegyezésen alapuló képzések megkezdése előtt természetesen szükség van határidő kijelölésére is, amelyre neked, mint felzárkózási, a munkáltatódnak, pedig mint türelmi időszakként kell tekinteni. Létszám leépítés esetén a munkáltató érdeke, hogy a valóban jó munkaerőt magánál tartsa, ezért szétnézhet házon belül, hátha lát lehetőséget számodra egy más típusú pozíció betöltésére. Egyéb segítségként szóba jöhet munkaerő kölcsönző, vagy fejvadász cég felkérése az új munkahelyed megtalálásának támogatásaként, illetve egy nagy gonddal és odafigyeléssel elkészített referencia levél, vagy csomag elkészítése számodra. Ha a vezetődnek esetleg tudomása van más cégeknél betölthető nyitott pozíciókról, úgy közvetlenül is beajánlhat téged, vagy biztosíthat róla, hogy amennyiben a jelenlegi helyen a későbbiekben üresedés adódna, arról valamilyen formában értesíteni fog.


4. Írásos figyelmeztetés a határidő tükrében

Amennyiben a munkavállalóként lehetőséget kaptál készségeid, munkavégzéssel kapcsolatos képességeid fejlesztésére, úgy a munkavégzés az új ismeretekkel gazdagodva kell folytatódjon a részedről. Ha a vezetőség a kijelölt türelmi időszakon túl is úgy látja, hogy a képzés után sem megfelelő a teljesítményed, úgy írásos formában is köteles értesíteni erről. Így a munkáltatód teljes körűen, legjobb igyekezete szerint járt el, vagyis innentől kezdve nem rajta múlik a sorsod.


5. Szép és/vagy engedményes elbocsátás

Bár az elválás egyik fél számára sem a legkellemesebb időszak, mégis gyakran előfordul, hogy ez a lehető legjobban meghozható döntés részükről. Amennyiben mindketten közös megegyezéssel kívántok elbúcsúzni egymástól, úgy a munkáltató felajánlat bizonyos személyre szabott, enyhítő körülményeket. Így például a hátralevő munkaidőd részleges, vagy otthonról végezhető letöltését, a szabadságok javadra történő megadását. Ezek természetesen minden esetben meg kell feleljenek a munka törvénykönyvében írottaknak és a szerződés felbontását, valamint annak részleteit is írásban kell rögzítsétek.


Bízunk benne, hogy veletek kevés esetben fordul elő ilyesmi, azonban ha mégis, reméljük segítségetekre voltunk ezzel az összeállítással a nehéz időszak átvészeléséhez! Jó munkát, és folyamatos sikereket kívánunk!

Mit szólnál, ha a 10 éves gyereked netes újságot alapítana?

És nem, egyáltalán nem babázásról szólnának ezek a hírek...

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 2. rész: az új befogadása

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Van egy látványos japán módszer, amellyel sokkal egyszerűbb megérteni a szorzást az iskolában – vagy mégsem japán és mégsem olyan egyszerű?

Két-, sőt háromjegyű számokat is könnyedén (és helyesen) összeszorozhatunk ezzel az eljárással. Egy matektanár ki is próbálta kérésünkre a tanítványaival, és aztán megkérdezte tőlük, milyen volt.

Borozási hibák, amiket biztosan te is elkövettél már

Akár szenvedélyes borgyűjtő vagy, akár csak egy-egy kósza palackot bontasz fel a barátaid társaságában, egész biztosan követtél el már néhányat az alábbi hibákból. Azért, hogy legközelebb ne ess hasonló csapdába – és a következő pohár bor még élvezetesebb lehessen –, összegyűjtöttünk pár tipikus esetet, amit jobb, ha elkerülsz!

Így készíthetsz cuki papírkoszorút fillérekből – VIDEÓ!

Egyszerű és mutatós adventi papírkoszorú! Sokszínű, mintás dekorpapírokat találsz hozzá az Éva Advent különszámban.

Így adhatsz olyan ajándékot egy férfinak, aminek tényleg örülni fog

Vesd be ezeket a technikákat, és így talán könnyebb lesz neki ajándékot választani!

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 1. rész: a múlt elengedése

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most

Bizonyos városokat már el sem tudnánk képzelni modern épületek, felhőkarcolók nélkül. Pedig egykor minden a földúttal kezdődött.

Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemreméltó fényképet posztolt kettőjükről.

A férjem és én már nem szexelünk – viszont közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha

A szerelem és a szex nem mindig jár kéz a kézben – meséli a 37 éves Nancy. Úgy sejtjük, sok hasonló példa lehet körülöttünk is, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk ezt a történetet.

10 alkalom, amikor gyerekek túl sokat kotyogtak ki a szüleikről

Persze a legtöbb ártatlan kis félreszólás – vagy őszinteség.

4 szokás, ami meggátol benne, hogy többet tudj spórolni

Sok kicsi sokra megy, és ez sajnos a kiadásokkal is így van.

Két remek állásajánlatot is kaptál? Így dönts közöttük!

Választani is tudni kell, ha épp akad két vagy több jó ajánlat.

Ugye, milyen cukik ezek a teljesen egyforma klónozott kiskutyák?

Dél-Koreában "hozták létre" az afgán agarakat.

Gondold újra a fényfüzért! – 12 alternatív dekoráció

Nem csak a karácsonyfán mutat jól az égősor. De nem ám!

Így lehet könnyen, gyorsan, nagyon szépen ajándékot csomagolni – VIDEÓ!

Nézd meg videónkat, hogy te is ilyen szépen csomagolhasd be az ajándékodat!

Kövess minket

Előfizetés