5 önsegítő könyv, amit tényleg érdemes elolvasni

5 önsegítő könyv, amit tényleg érdemes elolvasni
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A múltkor arról írtam, miért nincs szükségünk önsegítő könyvekre. Most pedig mindjárt ellentmondok magamnak és ajánlok néhányat. :) Az alábbi könyvek segítségével garantáltan feltöltődhetünk a téli időszakra.

Előző cikkemben arról írtam, hogy miért nem érdemes önsegítő könyvre költened, ha amúgy is megvan benned mindaz, amire szükséged lehet a problémáddal való boldoguláshoz. Most azonban a segítő könyvek egy olyan kategóriájáról szeretnék említést tenni, ami nem csak lélektápláló olvasmányt, hanem jó kikapcsolódási lehetőséget is kínál számodra. Összegyűjtöttem 5 különböző témát körüljáró könyvet, amiket ha elolvasol, valószínűleg hamar górcső alá veszed magad, elgondolkodsz a számodra fontos értékeken, vagy rögtön elkezdesz aktívabban élni. De az egészen biztos, hogy segítségükkel garantáltan feltöltődsz majd az elkövetkező téli időszakra.


Judith Sills – Szállj le a döglött lóról! A kényelem csapdája

,önsegítő könyv,a legjobb önsegítő könyvek,önsegítő könyvek amelyeket érdemes elolvasni,önsegítő könyvek lélekgyógyászat,

Ez a könyv nagy kedvencem, mert teljesen egyértelműen ébreszt rá arra, hogy bizony kimondottan szeretünk elkényelmesedni és tehetségünk, képességeink tudatában is hajlamosak vagyunk várni arra a sült galambra, ami csak nem jön. A szerző saját és mások történetein, remek példákon keresztül mutatja be azokat a zsákutcákat, amelyekbe sokadszorra is „imádunk” belefutni. Segít felismerni a hibáinkat, a félelmeinket és megmutatja, hogyan kászálódhatunk ki a saját magunk felállított csapdáinkból. Ha úgy érzed, már jó ideje állóvízben ücsörögsz, érdemes elolvasni, hogy tudatosítani tudd a helyzeted és képes legyél önerőből elindulni a változtatás felé.

(Park Könyvkiadó, 2900 Ft)


Popper Péter – Lélekrágcsálók

,önsegítő könyv,a legjobb önsegítő könyvek,önsegítő könyvek amelyeket érdemes elolvasni,önsegítő könyvek lélekgyógyászat,

Popper Pétert talán már senkinek nem kell bemutatnom. A könyv, amit tőle ajánlok egy válogatáskötet, amely tíz előadásának lényegi részeit, szellemes történeteit szedi csokorba. A tőle megszokott stílusban; sok régi történeten, nagy gondolkodók örök igazságain és a saját emlékeiből komponált úton vezeti végig az olvasót, aki egy idő után úgy érezheti: mintha ő maga is jó ideje ezt az utat járná be. Az érzés ezúttal nem csak érzéki csalódás, hiszen a könyv olyan hétköznapi témákat dolgoz fel, amelyeknek nap, mint nap mi magunk is szereplői vagyunk. Életvágy, bánat, boldogság, hazugságok, őszinteség, család, pánik. A létünkben minden mindennel összefügg, de ha szerencsénk van, képesek leszünk felismerni és megszelídíteni lelkünk rágcsálóit.

(Kulcslyuk Kiadó, 3490 Ft)


Kádár Annamária – Mesepszichológia 2. Útravaló kényes nevelési helyzetekhez

,önsegítő könyv,a legjobb önsegítő könyvek,önsegítő könyvek amelyeket érdemes elolvasni,önsegítő könyvek lélekgyógyászat,

Ahogy a címből is kiderül, ez már egy folytatás. Mégis azért mutatom be a második részt, mert amíg az elsőben a mese szerepe volt középpontban, így ebben a részben a saját életünk története, meséje kapja a főszerepet. Első ránézésre tipikusan azoknak íródott, akik már szülői feladatokkal büszkélkedhetnek, de ha közelebbről is megismerkedünk vele, rá kell jönnünk: ez a könyv bizony első sorban nekünk, a nagy gyerekeknek szól. Minket kalauzol végig és ismertet meg azzal az eszköztárral, amit előbb-utóbb nekünk is elő kell tudnunk venni, ha gyerekeket sodor felénk a szél. Olyan témákat dolgoz fel többek között, mint a testvérkapcsolat, dackorszak, hiszti, barátság, félelem, születés, halál. Olvasás közben pedig az is igen könnyen előfordulhat, hogy rájövünk, mi magunk hogyan kapcsolódtunk gyerekként ezekhez a dolgokhoz és most, felnőttkorban miért is olyan a viszonyunk velük, amilyen. Bónuszként remekül összeszedett, témák és életkor szerint rendszerezett mesekönyv ajánlót is találunk benne; valamint a szerző saját, a gyerekek érzelmi intelligenciáját fejlesztő meséit is megismerhetjük, melyek bájos szereplői Lilla és Tündérbogyó.

(Kulcslyuk Kiadó, 3360 Ft)


Bagdy Emőke – Hogyan lehetnénk boldogabbak?

,önsegítő könyv,a legjobb önsegítő könyvek,önsegítő könyvek amelyeket érdemes elolvasni,önsegítő könyvek lélekgyógyászat,

Ha valaki járt már a pszichológusnő bármely előadásán, vagy látott vele készített interjút, akkor az tudja, miről beszélek, amikor azt mondom: természetes bölcsesség. Szerencsére nem csak élőben, hanem olvasmány formájában is szinte inni lehet Bagdy Emőke szavait, mintha csak egy óriás levegővétellel szippantanánk fel egy egész pohár, frissítő limonádét. Ebben a kötetben a boldogság témakörét járja körbe, ahol olyan fogalmak kerülnek előtérbe, mint a hála vagy az optimizmus. A könyv telis-tele van jó irányba elkalandozó történetekkel, életszagú példákkal; és ugyan sok helyütt bővelkedik idegen szavakban, de épp csak, annyira, hogy kedvünk legyen utána járni egyik-másik pontos jelentésének. Mindenképp ajánlom azoknak, akik szeretnének minél jobban örülni az életnek, akiknek fontos, hogy jót tegyenek másokkal, vagy akiket érdekel, hogy mi a boldogságnövelés tízparancsolata.

(Kulcslyuk Kiadó, 3150 Ft)


Roy F. Baumeister – John Tierney – Akaraterő – A legnagyobb belső erő újrafelfedezése

,önsegítő könyv,a legjobb önsegítő könyvek,önsegítő könyvek amelyeket érdemes elolvasni,önsegítő könyvek lélekgyógyászat,

Miért nem visszük végig, miért nem fejezzük be az elkezdett, eltervezett dolgainkat? Egyszerű a válasz: sokszor elfogy az akaraterőnk. De mi is az az akaraterő? Komolyan, valaha is belegondoltál? Honnan nyerjük, mivé lesz, mire tudjuk felhasználni? Sok-sok kérdés, amelyet ez a könyv garantáltan megválaszol számunkra. Minthogy igen mélyre megyünk tudatunk megismerésében, így a könyv is némileg több fókuszt és időt igényel tőlünk, hogy jobban megérthessük: mi is zajlik odabenn. A néhol tudományos, másutt könnyen alkalmazható tartalmat, ismert emberek történeteivel is fűszerezik a szerzők. A kellemes humorral átitatott oldalakon segítséget kaphatunk akaraterőnk tényleges fejlesztésére és fenntartására, sőt még azt is megtanulhatjuk, „hogyan járjunk túl a saját eszünkön”.

(Ursus Libris, 3500 Ft)


TIPP: Ha nincs időd egyszerre a teljes könyvet elolvasni, nyugodtan hagyatkozhatsz a tartalomjegyzékre. Nagyszerű útmutató lehet egy-egy érdekesebb fejezet megtalálásához, sőt így gyorsabban kaphatsz válaszokat a téged aktuálisan foglalkoztató kérdésekre. Minden más pedig ráér később.

Ezeket a könyveket a november 12-14-én esedékes Joy Napokon is megvásárolhatod!

20 etikett szabály, amit minden gyereknek meg kéne tanítani

Mi illik és mi nem? Ha ez kimarad egy gyerek tanulási folyamatából, abból később nagyobb gond is lehet.

A borosüveg utóélete - Így szépítsd vele otthonodat!

Te is rendszerint fájó szívvel dobod ki a szebbnél szebb borosüvegeket, a sok helyet foglaló borosdobozokat, de még a helyes kis parafadugókat is, mert nem tudod, mit kezdj velük? Mi most adunk néhány szuper DIY tippet!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft