10 időhúzó tevékenység, amikor semmi kedvünk dolgozni

10 időhúzó tevékenység, amikor semmi kedvünk dolgozni
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

P

Persze ezt mi sosem csinálnánk...csak úgy mondjuk, hogy amúgy vannak ám ilyenek! :-D

Ajaj, úgy hiszem bátran állíthatom, hogy mindannyian ismerjük az érzést! Mindegy, hogy egy irodában ülsz, esetleg otthonról dolgozol, tuti hogy képes vagy a legjobb időhúzó és idő elütő tényezők felderítésére. Mindezt pedig úgy produkálod, hogy közben szinte észre sem veszed... Na, kinek ismerős?

1# Bámulod, vagy görgeted a számítógéped képernyőjét – tök alap

Közben azt sem tudod mit csinálsz, a gondolataid messze-messze járnak, és azt sem veszed észre, ha 10 perc leforgása alatt vagy már háromszor „nézted végig” a Facebookodat.

2# Jól esne egy kávé (vagy tea...vagy bármi, ami munkán kívüli cselekvést jelent)

Ha összeszámolnád, hogy egy teljes munkaidő leforgása alatt hányszor látogattad meg a konyhát, kávézót, dohányzó helyiséget, vagy a teraszt, igencsak meglepődnél. Ilyenkor persze baromi jól jön, ha találsz egy-egy beszélgető partnert is a tevékenységed mellé, akik valószínűleg ugyanazon okok miatt vannak ott, ahol te. Csak akkor eszméltek föl, ha egy felettesetek elhalad mellettetek, ilyenkor jó esteben bekapcsol a vészreakció, és minden addigi témát félbeszakítva, valami munka szerűségről kezdtek el beszélgetni.


Azért tettünk kivételesen 3 másik cikkajánlót ebbe a cikkbe, hogy biztosan tudj még mire kattintani, ha esetleg érdekelt lennél a 4. pontban...:-P

- a szerk.

3# Vajon mitől kell ennyiszer pisilned?

Lehet, hogy épp vízhajtó, méregtelenítő folyadékkal, táplálékkal bombázod a szervezetedet, de az még valószínűbb, hogy pótcselekvésként használod a mosdó meglátogatását, és már-már fizikai tünetként jelentkezik nálad a munkaundor is.

Kép
forrás: europress

4# „Ezt az utolsó cikket még elolvasom, aztán folytatom a munkát...”

Húha, de elment az idő! De legalább jó sok érdekességet olvastam az evamagazin.hu-n, volt egy-két vicces cikk is. Nahát!

5# Pittyent a telefonod, gyorsan megnézed ki volt az!

Fél óra múlva már SMS-ek, Viber és Messenger üzenetek arzenáljánál tartasz, és az sem zavar különösebben, hogy a többiek furán néznek rád, amiért jó ideje magadban kuncogsz az asztalodnál. Különben is mi közük van hozzá, nem? :-D

Olvasd el ezt is!

6# Kér valaki valamit a sarki boltból?

Rögtönzött ebédszünetnek álcázva, és persze jófejségedet hangosan kinyilatkoztatva mindenkit végigkérdezel, hogy van-e valamire szüksége. Ezzel nem is adsz más lehetőséget nekik, minthogy tudomásul vegyék: te pár percre biztosan elhagyod az irodát. A boltban pedig szörnyen hosszú szokott lenni a sor.

7# Jött egy e-mail a kedvenc cipő webáruházadtól: 25 % kedvezmény, csak ma, ingyenes szállítással a teljes kollekcióra!

Mégis ki az a hülye, aki ne szánna erre legalább 15-20 percet, hogy végignézze a kínálatot, kikeresse, hogy van-e a méretében a legjobb darabból, és újabb 10-15 percig agyaljon rajta, hogy vajon megrendelje-e most, vagy megvárja a következő leárazást???

8# Jöttök ebédelni? – a kedvenc kérdésünk a kollegáktól

Naná, hogy jövünk, közben jókat dumcsizunk és vihogunk, és pletykálunk, és néha a hosszú beszélgetések miatt kihűlt ételt még egyszer megmikrózzuk, mert már tényleg ehetetlenül hideg.

Kép
forrás: europress

9# Úristen, de cukik ezek a cicák a Youtubeon!

És a cuki cicákat persze megmutatjuk a közvetlenül mellettünk ülőnek, aztán bejön még valaki, akinek muszáj látnia, és így tovább. A nettó 3 perces videót így már legalább ötször nézzük meg egymás után, kispórolva egy bő negyed órát a napból.

10# Bedugjuk a fülünket, megnyitunk egy táblázatot és úgy teszünk, mintha...

Ez már a végső megoldás, vagyis az az állapot, amikor tudatában vagyunk annak, hogy ma egyszerűen nem fog menni a munka. Még szerencse, hogy baromi jó playlistjeink vannak a Spotifyon, vagy Deezeren, vagy hogy még van vissza egy óra a hangoskönyvünkből. A táblázatban pedig úgyis annyi adat van, hogy a kutya sem venné észre, ha pár óra alatt nem nőne semmit.

Vízesések a Föld körül: 7 szédületes fotó

Esőkabát kötelező! Következzenek a világ legpazarabb vízesései egyetlen képgalériában.

Ezeknek a gyerekeknek nem volt annyira fontos az esküvőd, mint neked... És ez enyhe kifejezés

Bizony, néhányan csont nélkül ellopják a show-t az ifjú pár elől...

Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

A kutya/macska és az ember együttélése jótékony hatással van mindkét fél egészségére. Hát még ha az életmódjukra is figyelnek.

5 jel, amiből észre kell venned, ha valamiben rossz döntést hoztál

Legyen szó akár a karrieredről vagy a párkapcsolatodról: az ösztöneid megsúgják majd, ha valami nem klappol.

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft