10 időhúzó tevékenység, amikor semmi kedvünk dolgozni

10 időhúzó tevékenység, amikor semmi kedvünk dolgozni
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

P

Persze ezt mi sosem csinálnánk...csak úgy mondjuk, hogy amúgy vannak ám ilyenek! :-D

Ajaj, úgy hiszem bátran állíthatom, hogy mindannyian ismerjük az érzést! Mindegy, hogy egy irodában ülsz, esetleg otthonról dolgozol, tuti hogy képes vagy a legjobb időhúzó és idő elütő tényezők felderítésére. Mindezt pedig úgy produkálod, hogy közben szinte észre sem veszed... Na, kinek ismerős?

1# Bámulod, vagy görgeted a számítógéped képernyőjét – tök alap

Közben azt sem tudod mit csinálsz, a gondolataid messze-messze járnak, és azt sem veszed észre, ha 10 perc leforgása alatt vagy már háromszor „nézted végig” a Facebookodat.

2# Jól esne egy kávé (vagy tea...vagy bármi, ami munkán kívüli cselekvést jelent)

Ha összeszámolnád, hogy egy teljes munkaidő leforgása alatt hányszor látogattad meg a konyhát, kávézót, dohányzó helyiséget, vagy a teraszt, igencsak meglepődnél. Ilyenkor persze baromi jól jön, ha találsz egy-egy beszélgető partnert is a tevékenységed mellé, akik valószínűleg ugyanazon okok miatt vannak ott, ahol te. Csak akkor eszméltek föl, ha egy felettesetek elhalad mellettetek, ilyenkor jó esteben bekapcsol a vészreakció, és minden addigi témát félbeszakítva, valami munka szerűségről kezdtek el beszélgetni.


Azért tettünk kivételesen 3 másik cikkajánlót ebbe a cikkbe, hogy biztosan tudj még mire kattintani, ha esetleg érdekelt lennél a 4. pontban...:-P

- a szerk.

3# Vajon mitől kell ennyiszer pisilned?

Lehet, hogy épp vízhajtó, méregtelenítő folyadékkal, táplálékkal bombázod a szervezetedet, de az még valószínűbb, hogy pótcselekvésként használod a mosdó meglátogatását, és már-már fizikai tünetként jelentkezik nálad a munkaundor is.

Kép
forrás: europress

4# „Ezt az utolsó cikket még elolvasom, aztán folytatom a munkát...”

Húha, de elment az idő! De legalább jó sok érdekességet olvastam az evamagazin.hu-n, volt egy-két vicces cikk is. Nahát!

5# Pittyent a telefonod, gyorsan megnézed ki volt az!

Fél óra múlva már SMS-ek, Viber és Messenger üzenetek arzenáljánál tartasz, és az sem zavar különösebben, hogy a többiek furán néznek rád, amiért jó ideje magadban kuncogsz az asztalodnál. Különben is mi közük van hozzá, nem? :-D

Olvasd el ezt is!

6# Kér valaki valamit a sarki boltból?

Rögtönzött ebédszünetnek álcázva, és persze jófejségedet hangosan kinyilatkoztatva mindenkit végigkérdezel, hogy van-e valamire szüksége. Ezzel nem is adsz más lehetőséget nekik, minthogy tudomásul vegyék: te pár percre biztosan elhagyod az irodát. A boltban pedig szörnyen hosszú szokott lenni a sor.

7# Jött egy e-mail a kedvenc cipő webáruházadtól: 25 % kedvezmény, csak ma, ingyenes szállítással a teljes kollekcióra!

Mégis ki az a hülye, aki ne szánna erre legalább 15-20 percet, hogy végignézze a kínálatot, kikeresse, hogy van-e a méretében a legjobb darabból, és újabb 10-15 percig agyaljon rajta, hogy vajon megrendelje-e most, vagy megvárja a következő leárazást???

8# Jöttök ebédelni? – a kedvenc kérdésünk a kollegáktól

Naná, hogy jövünk, közben jókat dumcsizunk és vihogunk, és pletykálunk, és néha a hosszú beszélgetések miatt kihűlt ételt még egyszer megmikrózzuk, mert már tényleg ehetetlenül hideg.

Kép
forrás: europress

9# Úristen, de cukik ezek a cicák a Youtubeon!

És a cuki cicákat persze megmutatjuk a közvetlenül mellettünk ülőnek, aztán bejön még valaki, akinek muszáj látnia, és így tovább. A nettó 3 perces videót így már legalább ötször nézzük meg egymás után, kispórolva egy bő negyed órát a napból.

10# Bedugjuk a fülünket, megnyitunk egy táblázatot és úgy teszünk, mintha...

Ez már a végső megoldás, vagyis az az állapot, amikor tudatában vagyunk annak, hogy ma egyszerűen nem fog menni a munka. Még szerencse, hogy baromi jó playlistjeink vannak a Spotifyon, vagy Deezeren, vagy hogy még van vissza egy óra a hangoskönyvünkből. A táblázatban pedig úgyis annyi adat van, hogy a kutya sem venné észre, ha pár óra alatt nem nőne semmit.

Elegem van abból, hogy folyton ezt mondják: kövér vagy, a tested a halálodat fogja okozni

Egy fiatal anya története, akiről élete folyamán az egész világ azt feltételezte, hogy nem vigyáz magára.

Azok a nyári éjszakák – avagy 6 program, amit a magam részéről semmiképp se hagyok ki ezen a nyáron

Mire csápoljunk, andalogjunk és öngyújtózzunk 2017 nyarán? Hova utazzunk el, ha maradandó művészeti élmény a szívünk vágya? Jön a fesztiválszezon, de lesznek elandalodós koncertek, kortárs tánc és komolyzene: szubjektív programajánló kánikulai estékre.

Komolyan emiatt nem tudod elérni az álomalakot? 4 szó, ami szabotálja a fogyásodat

Bizony, nem a cukor és nem a mozgáshiány, hanem 4 szócska!

11 helyzet, amikor jól jöhet a nedves vécépapír

Valódi szülők igaz történetei következnek. Még szerencse, hogy volt náluk nedves toalettpapír! (Vagy ha mégsem, hát azt kívánták, bárcsak lett volna.)

Legjobb barátnőjét gyászolja Lady Gaga

Sonja Durham az énekesnő kreatív csapatának ügyvezetője is volt.

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Egyéves Éva-előfizetés és féléves Apa-előfizetés most több, mint 40% kedvezménnyel!

Csak 4990 Ft