Napi horoszkóp, január 18.: a Bikák nagy kihívással néznek szembe, az Ikrek fontos ügyért harcolnak

Borítókép: Napi horoszkóp, január 18.: a Bikák nagy kihívással néznek szembe, az Ikrek fontos ügyért harcolnak Forrás: Europress
A csillagok mára is üzentek.

Napi horoszkóp, január 18.

KOS (március 21-április 20)

Olyasmiről szerzel tudomást, amely előrelendítheti az eseményeket, ám minden még egyáltalán nem garantált, így nem is érdemes beleélned magad. Továbbra is állj készenlétben, hogy váratlan helyzetben tettre készen cselekedni tudj, ne vedd készpénznek azt, ami még nem garantált. Hisz az, hogy valahonnan hallasz valamit, még nem garancia arra, hogy úgy is fog történni. Járj éberen és vedd észre azokat a lehetőségeket, amelyeket érdemes lesz kihasználnod a siker érdekében!

BIKA (április 21-május 21)

Olyasfajta dologgal kell szembenézned, amelyről az elején korántsem hitted, hogy meg tudod oldani. Épp ezért, amikor szembesülsz a helyzettel, félelmedben azonnal nyúlcipőt húznál és a kijárat felé rohannál. Mivel azonban a nyitott mondatok elől nem tudsz elmenekülni, hisz mind megoldásra várakozva akkor is itt lesznek, amikor visszaosonsz, ezért sokkal jobb, ha a sarkadra állsz, összeszeded magad és megoldás centrikusan, lépésről lépésre haladva kreativitásod felhasználva megkeresed a megoldó kulcsot. Ne ijedj meg, ha az első képlet nem oldja meg a problémát, akkor majd lesz egy következő és egy utána következő is! Higgy magadban!

IKREK (május 22-június 21)

Teljes mellbedobással dolgozol valamiért, ami különösen fontos számodra, eddig azonban nem nagyon láttad eredményét, sőt, a legnagyobb csalódottságodra úgy érzed, inkább hátrafelé haladsz, mintsem előre, a cél felé. Nem érdemes ezen bosszankodnod, érdemes belátnod, hogy nem tehetsz jelen pillanatban többet az ügy előremeneteléért, egyszerűen fogadd el, hogy időnként a sorsod sokkal erősebb nálad. Pontosan tudja, hogy ott kell tartanod, ahol most vagy, te pedig akármennyire is tolod két kézzel előre a dolgokat, mindig ellenállásba fogsz ütközni. Lassíts le, ne görcsölj semmit, csak tedd a dolgod továbbra is alázattal és szorgalommal, meglátod, jönni fog az eredmény is! Légy kitartóbb!

RÁK (június 22-július 22)

Kissé túlzsúfolt mostanában az életed, azt sem tudod, mit és hogyan kellene rendszerezned ahhoz, hogy végre minden sínen legyen és egy kicsit hátradőlhess te is. Kezdesz kimerülni, úgy érzed, teljesen feleslegesen futsz a mókuskerékben, emiatt legszívesebben ki is szállnál, mert nem nagyon látod értelmét az egésznek. Ne hagyd azonban, hogy a pillanatnyi depresszív hangulatod irányítson és olyasmit adj fel, amin régóta dolgozol és bizony nagyon hittél benne. Ha túlságosan megterhelőnek érzed ezt a sokféle feladatot, tedd félre a halaszthatóbbakat és koncentrálj azokra, amelyektől gyorsabb és eredményes befejezést vársz! Meglátod, ha kézzel fogható számodra is az eredmény, sokkal motiváltabb leszel!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Komoly terveid vannak, melyet nagyon logikusan fel is építettél, a legapróbb részletekig kiszámítottál mindent és készen állsz arra, hogy nekiindulj és valóra váltsd a nagy álmod. Lesznek azonban olyan személyek a közvetlen környezetedben, akik abban a pillanatban, amikor tudomást szereznek arról, mit is tervezel, minden másodpercet kihasználnak majd arra, hogy megváltoztassák a gondolkodásod, hogy lebeszéljenek a kitűzött célodról. Ne engedj a befolyásuknak, légy kemény és határozott. Ha valóban fontos számodra ez az ügy, tarts ki a végsőkig mellette! Bízz magadban, hisz most nem arra van szükséged, hogy mások higgyenek benned, itt a saját hitedre van szükség!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Bár nem biztos, hogy jut rá időd, mégis elvállalsz minden rád bízott feladatot, hisz senkinek nem akarsz csalódást okozni. Ennek köszönhetően azonban kissé túlvállalod magad, mert nemhogy a saját feladataiddal nem tudsz végezni, még a mások által rád bízottakkal is meggyűlhet a bajod. Ügyelj arra, hogy a minőség és a színvonal megőrzése érdekében legközelebb csak annyi felelősséget vállalj magadra, amivel még felmutatható eredményt tudsz produkálni, hisz nem az a cél, hogy magadnak, vagy akár a környezetednek csalódást okozz, kudarcélmények sorozatát átélve ezzel! Okosan gazdálkodj az időddel, az energiáddal és a képességeiddel, ez esetben meglátod, tudni fogod, mi az, ami még belefér!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Anyagilag elég jól jövedelmező dologgal foglalkozol, amelyet csupán azért csinálsz, mert megéri, hisz sok pénzt keresel vele. Semmi más nem szól mellette, közben egyáltalán nem érzed jól magad benne, emiatt egykedvűen, gépiesen csinálod, mialatt folyamatosan azon hezitálsz, érdemes-e vajon csupán az anyagi jólét miatt foglalkoznod vele, hisz ez az egyetlen mellette szóló érv. Ülj le és gondold végig egy pillanatra, hogy mit is szeretnél valójában: könnyen jött, ám elég sok pénzt, avagy egy olyan tevékenységet, amely boldoggá tesz annak ellenére, hogy ugyanazért az összegért jóval többet kell tenned. Ha sikerült eldöntened, most érdemes a megfelelő lépéseket megtenned!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Mindent megteszel azért, hogy tökéletes legyél, hogy senki ne találjon semmiféle kifogásolni valót az életeden, folyton azon jár az agyad, hogy lehetnél még jobb. Így azonban rendkívül fárasztó életet élsz, mindig topformában kell lenned, mert az emberek ezt szokták meg tőled és azt gondolod, hogy csalódást okoznál neki, ha csak megbotlanál, vagy valami nem úgy sikerülne, ahogy azt eltervezted, vagy elvárják tőled. Éppen ezért eljött az idő, hogy feltedd magadnak a kérdést, jól érzed-e magad valójában a bőrödben, jó-e ez így neked? Amennyiben változtatnál a jelenlegi helyzeten, ne késlekedj! Nem kell mindenki elvárása szerint élned, hisz ez a saját életed és nem másoké!

NYILAS (november 23-december 21)

Egy bizonyos szituációban valaki rád hárít minden felelősséget, hisz ő kényelmetlenül érzi magát, emiatt inkább menekül, még mielőtt valaki kérdőre vonhatná az általa kreált helyzetben. Mivel azonban neked a legkevésbé sincs közöd a dologhoz, így már az első pillanatban, csírájában fojtsd el ez irányú próbálkozását, világosan és határozottan hozd a tudtára, hogy bizony átlátsz a szitán és nem vagy hajlandó elvinni a balhét helyette, sőt! Sokkal inkább azon leszel, hogy kiderüljön az igazság, hisz a saját magad védelme érdekében mindenkinek meg kell tudnia, mi zajlik valójában a háttérben. Ne hagyd magad, te is ugyanolyan jogokkal rendelkező személy vagy, mint bárki más, teljes joggal állsz tehát ki magadért!

BAK (december 22-január 20)

Össze-visszajárnak a gondolataid, ide-oda cikáznak, miközben te nem tudsz megfelelően koncentrálni arra, ami most a kötelességed. Mivel hosszútávon ez semmi jót nem terem majd neked, igyekezz elvonulni egy rövid időre a világ elől és próbáld meg rendezni a gondolataid, mert ez a fajta dekoncentráltság nagy bajba is sodorhat: így sokkal könnyebb a hibázás lehetősége. Ne add meg ezt az esélyt, menj elébe és előzd meg a bajt! Meglátod, sokkal hatékonyabban fogsz tudni működni, ha sikerült mindent helyre tenned magadban! Ne aggódj, meg fogja érteni mindenki, hogy egy kis időre van szükséged!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Parázs vitába kerülsz valakivel, aki semmiképp nem akarja megérteni az álláspontod, téged pedig rendkívüli módon feldühít az a hozzáállás, amelyet ő képvisel. Mielőtt azonban a kelleténél jobban feldühíted magad, érdemes mérlegelned, hogy mennyire fontos számodra ez a bizonyos személy, hogy látod-e valójában értelmét annak, hogy ráülj a lóra és meglovagold azt. Amennyiben úgy találod, hogy nem olyan nagyon mérvadó számodra a véleménye, ne szállj vele vitába, mert nincs értelmes felesleges energiákat elégetni azért, hogy mindenképp rábeszéld valamire, ha azonban elég fontos számodra, adj lejjebb te is az elveidből és igyekezz a közös nevezőt megtalálni vele!

HALAK (február 20-március 20)

Hosszú ideje dolgozol valamin, amely most végre pozitív irányt vesz és meglátod a fényt az alagút végén. Mivel számodra fontos dologról van szó, ne kapkodj el semmit, az eddig megszokott tempót diktálva próbálj eljutni arra a szintre, amelyet régóta szeretnél elérni. Fontos, hogy minden apró részletet vegyél figyelembe, hisz sokszor minden azon múlik, hogy észreveszed-e azokat a rejtett dolgokat, amelyek, ha elkerülik a figyelmed, akár el is úszhat a siker. Mivel azonban számodra fontos ügyről van szó, igyekezz úgy teljesíteni a táv maradék részét, hogy elmondhasd magadról, mindent megtettél annak érdekében, hogy elérd a hegy csúcsát!