Napi horoszkóp, január 16.: a Rákok a helyes irányba haladnak, a Bakok hatalmas lendületet kapnak a továbblépéshez

Borítókép: Napi horoszkóp, január 16.: a Rákok a helyes irányba haladnak, a Bakok hatalmas lendületet kapnak a továbblépéshez
Hétindító horoszkóp!

Napi horoszkóp, január 16.

KOS (március 21-április 20)

Elhamarkodott és meggondolatlan ítéletet mondasz ki valaki felett anélkül, hogy a helyzet minden részletével tisztában lennél. Emiatt kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, ám ha be tudod ismerni azt, hogy tévedtél, még nem lesz minden veszve. Legközelebb érdemes a dolgoknak alaposabban utánajárnod, mielőtt szóra nyílik a szád és hangosan nyílvánítasz véleményt, mivel azonban te sem vagy tévedhetetlen, ezért ez a lépés bocsánatos bűnnek számít. Kérj elnézést az illetőtől és legközelebb légy alaposabb!

BIKA (április 21-május 21)

Rendkívül nehezedre esik elkezdeni a hetet, fél lábbal ugyanis még a hétvégi pihenésed éled, épp ezért nem is olyan lendülettel futsz neki a rád bízott feladatoknak, mint amilyet elvárnak tőled, illetve Te, magad is érzed, hogy ebből bizony sok jó nem fog kisülni. Próbáld összeszedni magad, rendezd a gondolataid és arra összpontosíts, hogy fáradtságod a legvégén a legkevésbé sem fogja érdekelni a körülötted tevékenykedőket, épp ezért nem lesz nekik elegendő magyarázat, hogy a lelkedben még mindig szünnap van. Meg tudod csinálni, csupán csak némi akaratot kell magadra erőltetned hozzá! Hajrá!

IKREK (május 22-június 21)

Végre sikerül pontot tenni egy eddig bizonytalan helyzet végére, úgy érzed, kialakult egy olyan szituáció, amikor neked kell felállni és dönteni, ellenkező esetben a végtelenségig tengődhetsz a két tűz között, amely előbb-utóbb végleg le fogsz fárasztani. Ne legyen lelkiismeret furdalásod amiatt, hogy így döntöttél, hisz nem volt más választásod. Ha legközelebb nem hagyod utolsó pillanatra a döntést, talán több időd lesz logikailag levezetni magadban az ok-okozati összefüggéseket, amely hozzá segíthet a higgadt, objektív, racionális határozathozatalhoz. Büszkén viseld tehát a döntés következményeit, vállald fel, hogy ez is te vagy!

RÁK (június 22-július 22)

Hosszú ideje dolgozol valamin, amely most végre pozitív irányt vesz és meglátod a fényt az alagút végén. Mivel számodra fontos dologról van szó, ne kapkodj el semmit, az eddig megszokott tempót diktálva próbálj eljutni arra a szintre, amelyet régóta szeretnél elérni. Fontos, hogy minden apró részletet vegyél figyelembe, hisz sokszor minden azon múlik, hogy észreveszed-e azokat a rejtett dolgokat, amelyek, ha elkerülik a figyelmed, akár el is úszhat a siker. Mivel azonban számodra fontos ügyről van szó, igyekezz úgy teljesíteni a táv maradék részét, hogy elmondhasd magadról, mindent megtettél annak érdekében, hogy elérd a hegy csúcsát!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Azonos időben túl sok mindenen próbálod rajta tartani a szemed, amely előbb-utóbb meg is bosszulja magát, porszem kerül ugyanis a gépezetbe, ami megakasztja a működést. Ne csodálkozz azonban ezen, hisz te is pontosan tudod, hogy nem lehet egy fenékkel egyszerre több lovat megülni, mert nagyot eshetsz. Amíg nem késő, addig próbáld a tennivalókat megosztani egy olyan személlyel, akinek ismered a munkásságát, így csukott szemmel is rábíznád magad! A jövőben igyekezz egy határvonalat húzni magadban, amelynek elérésével, a meglévő feladatokon túl már nem vállalsz többet. Ez nem csak a te érdeked, hanem azoké is, akik túlbuzgásod következményeit viselik!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Akad valaki a környezetedben, akivel kapcsolatosan azt érzed, folyamatosan a tűréshatáraid feszegeti, egyszerűen észre sem veszi, hogy egyre messzebbre merészkedik és te előbb-utóbb meg fogod elégelni azt a fajta viselkedést, amit veled szemben tanúsít. Ne hagyd magad egyetlen másodpercig sem, ülj le és beszélj vele, kérdezz rá, hogy vajon mit szeretne tőled, csikarj ki belőle egy egyenes választ, tudasd vele, hogy nem vagy az effajta macska-egér játék híve. Határozottan és magabiztosan mondd el neki, hogy amennyiben nem tudtok egy csapatban működni, inkább ne is húzzátok egymás idejét, mert az általa kialakított helyzet semmi jóra nem vezet, nálad pedig egész közel van már ahhoz a határhoz, amelyet a saját érdekében nem érdemes túllépnie.

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Ma különösen nagy szükséged lesz a problémamegoldó képességedre, olyan helyzet adódik ugyanis, ami hatékony és gyors, mégis átgondolt beavatkozást igényel tőled. Ezzel olyan katasztrófát előzhetsz meg, aminek komoly következményei lehetnek rád és a környezetedre nézve is. Épp ezért szedd össze minden tudásod, illetve tapasztalatod és magabiztos, határozott hozzáállással oldd meg a problémát. Bízz magadban és abban, hogy meg tudod csinálni, ne ess kétségbe az első akadályoknál, mert most nincs erre időd! Majd utána ráérsz végigzongorázni, hogy tulajdonképp mit is kockáztattál!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Nagyon nehéz helyzetben érzed magad, mert valami, ami nagyon kedves a számodra és szívesen csinálod, véget érni látszik. Bármennyire is vagy azonban elkeseredett jelen pillanatban, be kell látnod, hogy a maximumot, a lehető legjobbat hoztad ki a dologból, innen már nincs feljebb. Próbáld elengedni, gondolj arra, hogy mennyi pozitív élménnyel gazdagodtál, amelyek hosszú időn keresztül kísérnek majd az utadon és nagy lendületet adnak. Ha sikerült mindent lezongoráznod, keress új kihívásokat, ahol ismét kiteljesedhetsz! Az Élet nem áll meg!

NYILAS (november 23-december 21)

Nem igazán találod a helyed egy új helyzetben, abszolút idegennek és amatőrnek érzed magad, emiatt egy kis frusztrációt és motiválatlanságot érzel. Semmi baj nincs ezekkel a szituációkkal, igyekezz megtalálni benne azokat a kockákat, amelyekből építkezni tudsz és amelyek segítségével valami maradandót alkothatsz. Ne add fel a legelején csak azért, mert nem megy elsőre úgy, mint a karikacsapás, ha van benned egy kis kitartás, nagyon hamar jönni fognak az eredmények, amelyek lendületet tudnak adni a továbblépéshez! Fel ne add az első utáni pillanatban, mert örökké bánni fogod!

BAK (december 22-január 20)

Mikor már kezded feladni a reményt, hogy sikerülhet elérni valamit, amire olyan régóta vágytál olyan váratlan fordulat következik be, amely abszolút felvillanyoz, hitet és lendületet ad a továbblépéshez, ennek köszönhetően most már biztos vagy benne, hogy nem létezik lehetetlen. Most nem állhatsz meg, húzd magadra a mezt és indulj a pályára, mert bomba formában vagy ahhoz, hogy egyedülálló eredményt produkálj és a végén nagyon büszke lehess magadra! Ragadd meg az alkalmat, nem minden nap jön ugyanis ilyen lehetőség! Szerencsés csillagzat alatt születtél, az egyszer biztos!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Az életednek egy olyan szakaszához érkeztél, amikor meg kell húznod egy bizonyos határvonalat ahhoz, hogy sikereket érhess el és maradéktalanul boldog lehess. Eleinte félelemmel tölt el a változás, a bizonytalanság érzése frusztrál, de próbálj úgy tekinteni a helyzetre, hogy ha soha nem lépsz előre, nem fogsz tudni új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodni! Az lebegjen a szemed előtt, hogy minden régi ajtó bezárásával olyan lehetőségek nyílhatnak meg előtted, amelyekről azelőtt álmodozni sem mertél volna! Ne félj az újtól, a változásoktól, időnként muszáj ilyesmiket eszközölnöd ahhoz, hogy végül tényleg boldog lehess!

HALAK (február 20-március 20)

Valaki olyasfajta ígéretet tesz, amitől sokat vársz, bizonytalan helyzetedben úgy kapaszkodsz belé, mint egy mentőövbe a nyílt tenger kellős közepén. Hamar rá kell azonban jönnöd, hogy hamis illúziókból építettél várat, aki ugyanis ezt a bizonyos ígéretet tette, nem rossz szándékkal ugyan, de mégis bevitt az erdőbe, hisz a megoldás nemhogy nem jön, de teljesen téves útra vitt. Most, hogy rájöttél, addig fordulj vissza, amíg nem késő és Te, magad gondold végig, hogy egyedül merre tudsz menni. Ne szavazz ilyen gyorsan bizalmat, mert annál nagyobbat csalódhatsz!