Napi horoszkóp december 22.: az Oroszlánok a változást sürgetik, a Szüzek felelősségteljes feladattal küzdenek

Borítókép: Napi horoszkóp december 22.: az Oroszlánok a változást sürgetik, a Szüzek felelősségteljes feladattal küzdenek Forrás: europress
A nagy karácsonyi készülődésben se feledkezz meg a napi horoszkópodról, hisz a csillagok mára is üzentek!

Napi horoszkóp december 22.

KOS (március 21-április 20)

Olyasfajta döntés előtt állsz, amelyet ugyan régen meg kellett volna már hoznod, ám egészen idáig megpróbáltad a fejed a homokba dugva elodázni és figyelmen kívül hagyni pontosan azért, hogy ne kelljen szembenézned vele. Mivel azonban Te is tudod, hogy a végsőkig nem húzhatod, így még azelőtt érdemes a sarkadra állnod és egyszer, s mindenkorra kimondani, amit ki kell, amíg nem kell a negatív következményekkel számolnod! Igyekezz tehát a sarkadra állni és egy rövid időre megkeményíteni a szíved ahhoz, hogy az eszed felül tudja írni az érzelmeidet. Hidd el, tonnákkal könnyebb leszel utána és sokkal nyugodtabb lelkiismerettel adhatod át magad a karácsonyi hangulatnak is! Hajrá!

BIKA (április 21-május 21)

Kissé csalódottan veszed tudomásul, hogy az, amin régóta dolgoztál, bizony nem úgy sült el, ahogy azt tervezted. Emiatt rögtön behúznád a kéziféket és kiszállnál az egész dologból, pontosan tudod azonban, hogy azzal nem csak magadnak ártanál, de a környezeted sem ugrana ki a bőréből örömében. Épp ezért, mielőtt az ünnepek előtt magadra haragítanál másokat, vegyél egy mély levegőt és tisztességgel állj helyt úgy, hogy később ne kelljen emiatt szégyenkezned. Ne aggódj, semmi nem tart örökké, így ez is el fog egyszer múlni és most már pontosan tudod, hogy a jövőben mit és hogyan kell tenned ahhoz, hogy a dolgok pozitív irányba haladva végül célba érjenek. Ne feledd: a jó pap is holtig tanul!

IKREK (május 22-június 21)

Úgy tűnik, valamiben nem tudsz egyetérteni egyes családtagjaiddal egy bizonyos dolgot illetően, emiatt parázs vitába keveredsz és kezdenek közöttetek az indulatok elszabadulni. Mielőtt azonban a jelenlegi helyzet rányomná a bélyegét a karácsonyra, érdemes mérlegelned, hogy megéri-e tönkretennetek a saját hangulatotokon kívül azokét is, akik rengeteget dolgoztak, időt és energiát nem kímélve most is azon fáradoznak, hogy olyan ünnepet varázsoljanak, amely hosszú időre emlékezetes maradhat, vagy a közösség érdekében megpróbáltok zöldágra vergődni és valamiféle kompromisszumot kötni annak érdekében, hogy úgy sikerüljön minden, ahogy egész évben álmodtatok róla. Ennek érdekében érdemes tehát közös nevezőt találnotok és félretenni az indulatokat egy időre! Hidd el, sokkal élvezhetőbb lesz az ünnep!

RÁK (június 22-július 22)

Számodra fontos dolog foglalkoztat jelenleg, amely miatt kezd kissé a búra alá szorulni a fejed, épp ezért abszolút megfeledkezel arról is, hogy két nap múlva Karácsony, amely roham léptekkel közeledik. Nem baj az, ha küzdesz az álmaidért, de ügyelj arra, hogy mégse ragadj benne a szituációban. Nem kell feladnod, amennyiben kiemelt szerepet játszik, de engedj más impulzusokat is az életedbe, mert egy idő után arra leszel figyelmes, hogy kihagytál minden pozitív élményt az életedből, a Csendes éjt pedig úgy énekled Szenteste, hogy közben arra gondolsz majd, milyen jó lett volna részt venni az ünnepi készülődésben, vagy megfordulni a vásári forgatagban, forralt bort kortyolgatva. Ne feledd, a pozitív élmények töltik az akkumulátorod! Mindez csak akkor fordulhat elő, ha időben feleszmélsz abból az álomkórból, amelyben úgy tűnik, benneragadtál. Még nem késő, ébresztő!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Nehezen viseled az egy helyben álldogálást, szeretnéd felkavarni kicsit az állóvizet és ehhez most jött el a legmegfelelőbb pillanat. Mérlegeld, mik azok a dolgok, amiket magaddal viszel és melyek azok a hátráltató tényezők, amelyekre nem lesz a jövőben szükséged! Bár nem mindenki fog örülni a váltásnak, hisz a szeretteid féltenek a változástól, a testi és lelki sérülékenységtől, igyekezz értésükre adni, hogy pontosan tudod, mit csinálsz, ha elhasalsz, az is a Te bajod lesz! Ne késlekedj, cselekedj, egyszer élsz, miért ne használnád ki?! Amennyiben valóban szükségét érzed és biztos vagy a dolgodban, mondd ki, amit ki kell, ám arra figyelj azért, hogy ne hozz meggondolatlan döntéseket! Ha pontot tettél az ügy végére, add át magad az ünnepi készülődésnek, hisz az a lelkednek is jót tesz majd!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Komoly felelősséget tesznek a válladra, amire egyáltalán nem számítottál két nappal Karácsony előtt. Az emiatt érzett frusztráció teljesen rányomja a bélyegét hangulatodra és közérzetedre, elég feszültté válsz, ami a környezetednek is feltűnik. Hidd el, attól, mert minden szembe jövőn kitöltöd a benned lévő feszültséget, jobb nem lesz a helyzet, maximum magadra haragítasz számodra fontos embereket. Tekints úgy a problémára, hogy neked ezt most mindenképp meg kell oldanod, zárd ki a külvilágot és csak erre koncentrálj! Hidd el, ha nem puffogsz egyfolytában, rá fogsz jönni, hogy nincs is olyan megoldhatatlanul nagy teher a válladon. Igyekezz mihamarabb letudni a problémát, így felszabadultan, lelkiismeret furdalás nélkül indulhatsz neki az ünnepeknek! Hidd el, minden csak hozzáállás kérdése!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

A teljesítményed tekintve örökké elégedetlen vagy, épp ezért hajlamos vagy az önvádra, ha valami nem sikerül, rendszerint elsőként lendíted magasba a karod, ha felelősség vállalásról van szó. Ez egyfelől nagyon nemes dolog, ám egy idő után hatalmas görcs lesz az életed, folyton arra koncentrálsz majd, nehogy hibázz. Hidd el azonban, földi halandóként Te sem vagy tökéletes, neked is megengedett a hibázás lehetősége! Ha valami nem úgy sül el, ahogy szeretted volna, rá se ránts, igyekezz kijavítani, de nem kell a kétségbeesett bűntudatba menekülnöd, hisz bármilyen hihetetlen, ez másokkal is ugyanúgy előfordulhat! Élvezd az Életet, add át magad az ünnepi hangulatnak, díszítsd fel az otthonod és gyönyörködj a karácsonyi fényekben! Hidd el, az életed tele van apró csodákkal, csak észre kell venned őket!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Végre a végére érsz egy elég kimerítő és felelősségteljes dolognak, amely rengeteg energiát kivett belőled. Épp ezért alig várod, hogy átadhasd magad a karácsonyi készülődésnek, hisz kezdtél már nagyon belefáradni a vesszőfutásba, mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Most azonban nincs több kötelezettség, eljött az idő, hogy lazíts, hogy kikapcsolj, felejtsd el a munkát egy időre, üsd fel a szakácskönyvet, hisz jöhet a sütés-főzés, ajándék csomagolás! Olyan elfoglaltsággal töltődj, amelyhez kedved van, mostmár csak a saját boldogságodra koncentrálj! A megmaradt, nem sürgős feladatok megvárnak, életmentő ügyet ugyanis nem hagytál hátra, ráérsz tehát az ünnepek után visszaállni a mókuskerékbe!

NYILAS (november 23-december 21)

Egy számodra közeli ember rendkívülien ad a véleményedre és ezúttal is a tanácsodra van szüksége. Te nagyon szívesen elmondod az álláspontod, légy azonban diplomatikus, mert nem vagy részese az általa megélt szituációnak, így nincs semmiféle jogod beleavatkozni a tényállásba. Majd a másik fél meghozza a döntést, nem kell magadra vállalnod ezt a terhet. Csupán szubjektív véleményt tudsz tehát alkotni, de minek is okoznál magadnak álmatlan éjszakákat emiatt?! Mondd el, mit gondolsz, de azt is tedd hozzá, hogy nem jársz a cipőjében, épp ezért biztonsággal nem tudsz és nem is szeretnél állást foglalni!

BAK (december 22-január 20)

Mindig az volt az életedben az elsődleges és legfontosabb szempont, hogy a környezetedben élők elégedettek legyenek veled, hogy ne okozz senkinek csalódást és ne hagyj semmiféle űrt magad után. Mindeközben lemaradtál számtalan élményről, amely tálcán kínálkozott, ám mivel Te attól tartva, mit gondolnak majd rólad, nem ragadtad meg ezeket a lehetőségeket. Most már ne bánd a dolgot, de ébredj fel, nyisd ki a szemed és kezd el a saját életed úgy élni, ahogy neked jó, helyezd önmagad mások fölé és Te legyél a hab a tortád tetején! Elvégre úgy nem lehet egy egész életet leélni, hogy attól tartasz, ki és mit fog szólni ehhez, vagy ahhoz a tettedhez! Légy önazonos és valósítsd meg az álmaid!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Mostanában eléggé túlvállaltad magad, amely az egészségi állapoton is nyomot hagy, kezded ugyanis a végkimerülés határát súrolni. Ennek elkerülése érdekében a Karácsony előtti utolsó napokat szenteld azoknak a tevékenységeknek, amelyek kikapcsolnak, amelyek mind lelkileg, mind pedig mentálisan építő hatással vannak rád. Bárki bármivel próbál megbízni, nagyon határozottan, ám szofisztikált hangnemben igyekezz hárítani a feladatot, ez most ugyanis nem az a szituáció, ahol magadra vállalod mindenki terhét és rendelkezésre állsz. Helyezd magad minden kötelezettség fölé, mert ha elfogy az energia, nem fogsz tudni tisztességgel helyt állni! Most csak magadra koncentrálj!

HALAK (február 20-március 20)

Nagyon nincs ínyedre egy bizonyos feladat, legszívesebben nem is foglalkoznál vele, hisz megítélésed szerint sok más dolog van, amire koncentrálhatnál ehelyett. Mivel azonban valaki megbízott vele, Te pedig elvállaltad, jobb, ha mégis előveszed, időt áldozol rá és mihamarabb abszolválod. Ha a végtelenségig nyújtod a dolgot, annál később szabadulsz, ám az a bizonyos bogár folyamatosan ott ül addig is a füledben, hogy nem odázhatod el. Hidd el, neked is sokkal jobb lesz, ha befejezed és lezárhatod az ügyet, mert így csak egyfolytában frusztrál a dolog, ennek pedig semmi értelme! Nyugtasd meg a lelkiismereted, mert senki nem szeret bűntudattal élni! Ha befejezted a dolgot és úgy zártad le, hogy nem lesz belőle később sem gondod, add át magad nyugodt szívvel a karácsonyi készülődésnek!