Napi horoszkóp december 18.: a Szüzek komoly döntést hoznak, a Bakok a bennük rejlő tehetséget bontakoztatják ki

Borítókép: Napi horoszkóp december 18.: a Szüzek komoly döntést hoznak, a Bakok a bennük rejlő tehetséget bontakoztatják ki Forrás: europress
A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, mert mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok!

Napi horoszkóp december 18.


KOS (március 21-április 20)

Egészen idáig minden porcikáddal azon görcsöltél, hogy másoknak megfelelj, hogy mindenki arcára elégedett mosolyt varázsolj. Ez azonban roppant fárasztó kihívás, amely időnként komoly megpróbáltatások árán sikerül és ez rengeteg energiát kivesz belőled. Épp ezért ez az a pont, amikor mérlegelned kell, mi a prioritási sorrend: hogy végkimerülésig azért izzadj, hogy mindenkinek megfelelj, vagy lejjebb adsz az effajta törekvésekből és ehelyett magadra is koncentrálsz egy kicsit. Mindenki a saját sorsának kovácsa, ezért megéri a sajátodba is belefektetni némi energiát ahhoz, hogy végül ne csak másokat láss mosolyogni, hanem Te, magad is boldog lehess!

BIKA (április 21-május 21)

Van valaki a környezetedben, aki túlzott nyüzsgésével rendkívülien frusztrál, szaladgál körülötted, mint egy mérgezett egér, egyfolytában az eredmény után lohol, egy pillanatra meg nem állva. Amennyiben elviselhetetlenné válik számodra, igyekezz megállítani, segíts neki, amiben tudsz és próbáld megértetni vele, hogy az eredmény nem attól fog majd jönni, hogy felhúzza magát és addig pörög, amíg a benne lévő elem bírja. Az illető hálás lesz neked az útmutatásért és Te is megnyugodhatsz, hisz mindezt úgy érted el, hogy közben nem bántottad meg őt. Most már nem kell tovább idegesítened magad miatta, oda tudsz figyelni azokra a dolgokra, amelyekre eddig nem tudtál emiatt koncentrálni.

IKREK (május 22-június 21)

Egy általad fontosnak tartott ügyben váratlan fordulat következik be, mely az első pillanatban eléggé megrémít, fogalmad sincs, hol kellene változtatnod ahhoz, hogy megállíthasd a folyamatot és a megfelelő mederbe visszatereld. Ne hagyd azonban, hogy a félelem lehessen úrrá rajtad, igyekezz összeszedni magad és a megfelelő koncentrációval megoldani a helyzetet. Mivel elég tapasztalatod van már ezekben a dolgokban, így nem fog gondot okozni az, hogy megments a helyzetet, ehhez azonban higgadtnak kellene maradnod. Menni fog, csak hinned kell magadban!

RÁK (június 22-július 22)

Az utóbbi időben azt vetted észre, hogy valaki folyton befolyásolni próbál és Te túl gyenge vagy ahhoz, hogy önmagadért kiállva nemet mondj bármire. Noha roppant módon frusztrál a dolog, mégsem érzed magad elég határozottnak magad ahhoz, hogy kiállj és a saját értékrended képviselve olyan döntéseket hozz, amelyek saját akaratod fészkéből származnak, nem pedig mások elvei szerint, őket boldoggá és elégedetté téve hozol meg. Ne feledd: a saját sorsod csak és kizárólag Te, magad tudod kovácsolni, így tehát az is csak a Te kezedben van, hogy rálépsz-e a saját utadra, vagy inkább mások árnyékaként kullogsz valahol hátul. Egy próbát megér, hogy kitörj és végre hallják a hangod az emberek!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Kénytelen vagy stratégiai játékot játszani valamivel kapcsolatban, az az érzésed ugyanis, hogy mások ugyanarra hajtanak, mint amire Te is. Ha nem csalnak a megérzéseid, vedd fel a kesztyűt, melegíts be és szállj ringbe, hisz téged ugyanannyira illet meg az, amire vágysz, így tehát minden jogod megvan harcba szállni érte. Ne ijedj meg a kihívásoktól, de tudd, hogy nem lesz egy sétagalopp, ám ha sikerül megkaparintani, annál boldogabb leszel! Arra azonban érdemes ügyelned, hogy a saját lelkiismereted érdekében csak tiszta eszközökkel harcolj!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Nehéz és felelősségteljes döntést kellett meghoznod, mert a probléma kezdett már a fejedre nőni. Első pillanatban megrémít, hisz nem vagy hozzászokva ilyen jellegű döntésekhez, félsz, hogy ne okozz vele csalódást senkinek, ám ahogy telik az idő, rá kell jönnöd, hogy akárki akármit mond, érdemes volt erre az elhatározásra jutnod. Nagy tehertől szabadultál meg ugyanis, amely nem nyomasztja többé a lelked és ez határozottan boldoggá tesz. Ne táncolj vissza, csak azért, mert egyeseknek ez nem tetszik, ha már elindultál, menj is végig az úton! Ez csak rád tartozik!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Azonos időben túl sok mindenen próbálod rajta tartani a szemed, amely előbb-utóbb meg is bosszulja magát, porszem kerül ugyanis a gépezetbe, ami megakasztja a működést. Ne csodálkozz azonban ezen, hisz Te is pontosan tudod, hogy nem lehet egy fenékkel egyszerre több lovat megülni, mert nagyot eshetsz. Amíg nem késő, addig próbáld a tennivalókat megosztani egy olyan személlyel, akinek ismered a munkásságát, így csukott szemmel is rábíznád magad! A jövőben igyekezz egy határvonalat húzni magadban, amelynek elérésével, a meglévő feladatokon túl már nem vállalsz többet. Ez nem csak a Te érdeked, hanem azoké is, akik túlbuzgásod következményeit viselik!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Nagy lelkesedéssel dolgozol valamin, aminek rendkívül nagy jelentősége van számodra. Emiatt annyira csőbe szorult a fejed, hgy azt sem látod, ha valami új lehetőség jön, ha valaki segítő szándékkal nyújtja ki a kezét. Te ugyanis csak egyetlen dolgot látsz magad előtt, az eredményt, amelyet a kezedben tartasz majd. Nem biztos azonban, hogy ez a megfelelő útvonal és taktika, próbáld kihúzni a fejed ebből a bizonyos csőből, amelybe beleszorultál, ne csak nézz, hanem láss is meg bizonyos dolgokat. Vedd észre azokat a segítő szándékkal küldött jeleket, amelyeket a szerencsének köszönhetsz. Ne legyél ilyen fafejű és konok, engedj az elveidből, hallgasd meg mások véleményét és az építő jellegű kritikákat is, ettől még senki nem veszi el tőled a győzelmet!

NYILAS (november 23-december 21)

Csak azért, hogy bebizonyítsd valakinek, mennyire rátermett vagy egy bizonyos dologra, olyasmire vállalkozol, ami már nem feltétlenül tartozik a biztonságos kategóriába. Jól gondold meg azonban, hogy mik azok a veszélyek, amiknek kiteszed magad, amennyiben mások miatt fordítva ülsz a lóra, hisz az, amit most készülsz bevállalni, komoly kockázatokkal jár! Ne feledd, senki és semmi nem annyira hangsúlyos az életedben, hogy emiatt bajba sodord magad, légy önző és állj a fontossági sorrend elejére, mert ha folyton bizonyítani szeretnél, hogy bevegyenek a nagyok a grundon a csapatba, úgy járhatsz, mint a kis Nemecsek Ernő!

BAK (december 22-január 20)

Mindennél jobban szeretnéd a Világnak megmutatni, miféle tudás és tehetség rejlik benned, ám attól tartva, ki és mit szól majd hozzá, nincs bátorságod kiállni. Így azonban soha nem fogsz tudni maradandót alkotni, mindig szürke kis egérként fogod élni az életed. Épp ezért most mérlegelned kell, mire vágysz jobban: arra, hogy megmutasd magad és learasd a babérokat, vagy arra, hogy álarcban bújkálj, nehogy valaki felismerjen. Érdemes lenne belekóstolnod a sikerbe, hisz a másoktól kapott visszaigazolással fogsz tudni magadnak is bizonyítani. Legalább próbáld meg, veszíteni valód abszolút nincs!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Végre vége a bizonytalanságnak, minden egyes puzzle-darab a helyére kerül, ma ugyanis olyasmi történik veled, amely magyarazátatot és értelmet ad minden egyes homályos pontnak. Megnyugtat, hogy nem lesznek tovább álmatlan éjszakáid, hisz most már tisztán látod, hogyan és miként kell cselekedned ahhoz, hogy kijuss a sűrű rengetegből. Amennyiben eddig erre vártál, ne vesztegesd az időd, most indulj el ahhoz, hogy még azelőtt megtaláld a célt, mielőtt késő lesz!

HALAK (február 20-március 20)

Túlságosan sikerorientált vagy, annyira görcsösen futsz az eredmény után, hogy közben észre sem veszed az utadba akadó lehetőségeket. Ha azonban lelassítasz, tágabbra nyitod a szemed, könnyebben meg tudod majd azokat a kiskapukat találni, amelyek a célod eléréséhez szükségesek. Érdemes egy picit lejjebb tekerned a sebességet, ne csak a végeredményt lásd, hanem azokat az apró részleteket is, amelyek el vannak rejtve útközben. Sikerre csak akkor viheted a dolgot, ha felnőssz a feladathoz, kellő lazasággal és intelligenciával kezeled azt, abban az esetben még a Világ legyőzésére is képes lehetsz!