Napi horoszkóp december 16.: az Ikrek a célegyenesbe érkeznek, a Bakok segítőkészségüket bizonyítják

Borítókép: Napi horoszkóp december 16.: az Ikrek a célegyenesbe érkeznek, a Bakok segítőkészségüket bizonyítják Forrás: europress
A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is üzentek!

Napi horoszkóp december 16.

KOS (március 21-április 20)

Hosszú ideje vívódsz egy bizonyos dolgon, fogalmad sincs, hogyan kellene döntened, hisz nyilvánvalóan tartasz a következményektől. Mivel nem mered kimondani a végszót, ezért folyamatosan megpróbálod elterelni a figyelmed és elodázni a dolgot, így azonban soha nem fogsz tudni lezárni semmit, vagy új dolgokat befogadni. Amennyiben nagyon annyira bizonytalan vagy és nem tudod, hogy merre is kellene indulnod, kérj tanácsot egy olyan embertől, aki járt már hasonló cipőben és nem csak beszélni tud róla. Fontos, hogy legyen az illetően tapasztalata ez ügyben, hisz hiteles tanáccsal csakis akkor tud majd szolgálni! Nem vagy egyedül, nem is kell saját magad meghoznod a döntést!

BIKA (április 21-május 21)

Az utóbbi időben átestél a ló túloldalára, annyi mindent vállalsz magadra, amennyit szinte lehetetlen tejesíteni, ennek viszont meg is lesz a következménye, hisz munkamániád kezd az egészséged rovására menni. Most kell behúznod a kéziféket és megálljt parancsolni magadnak, mert ha így folytatod, az nem csak az eredményen fog meglátszani, de testi tüneteket is okozhat. Igyekezz lejjebb adni az önmagaddal szemben támasztott elvárásokból, nem kell mindenáron mindent elvállalnod, csakis olyasmire mondj igent, amelyről úgy gondolod, hogy érdemes belevágni. Ne feledd, a munka nemesít, ám első az egészség!

IKREK (május 22-június 21)

Régóta dolgoztál valamin, amely most úgy tűnik, a célegyenesbe érkezett, Te pedig már a zsebedben érzed a sikert. Most kell nagyon koncentrálnod, ne engedd, hogy kizökkentsen a pénteki lazaság, mihamarabb tedd meg az utolsó métereket, hogy aztán nyugodtan adhasd át magad a hétvégének. Amennyiben minden a helyére kerül, semmiféle akadály nem állhat az utadba, hogy Te állhass a dobogó legfelső fokán, ha mégis bármi nehézséged akadna, ne veszítsd el a fejed, higgadtan gondold végig, mit kellene tenned ahhoz, hogy a leghatékonyabb lehess! Ha végre sikerrel abszolválod a küldetést, méltóképp ünnepeld meg a győzelmet, engedd el magad és csapj a barátaiddal egy előkarácsonyi, borozgatós, beszélgetős estét!

RÁK (június 22-július 22)

Túl magasra tetted a mércét magaddal szemben, emiatt folyamatos kudarcokba futsz bele, ami nagy csalódással tölt el. Eljött tehát a pillanat, amikor mérlegelned kell, hogy sikerélményeket akarsz-e elérni, amelyek a továbbiakban lendületet adnak, vagy ragaszkodsz a sok-sok megugorhatatlan akadályhoz, ám akkor számolnod kell azzal, hogy a sikerélmény, mint olyan, számodra ismeretlen fogalom marad. Amennyiben ki vagy éhezve a sikerre, nem érdemes felesleges vesszőfutást folytatnod, gondolkodj olyan perspektívában, amely hosszú távon elégedetté és boldoggá tehet! Miért lennél saját magad ellensége?!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Hosszú ideje görcsösen dolgozol valamin, attól rettegsz minden pillanatban, hogy mi történik, ha véletlenül hibázol, illetve ha megbotlasz, az milyen következményekkel járhat. Emiatt a folyamatos félelem miatt azonban elfelejted élvezni azt, amit csinálsz, ettől egy frusztrált, erőltetett, kicsikart maszlaggá válik az egész. Nem érdemes ennyire görcsölni az aktuális tevékenységen, mert sokkal nagyobb lehetőséget adsz magadnak a hibázásra. És ha hibázol? Szerinted minden ember tökéletes?! Na ugye, hogy nem! Lazíts, élvezd az életet és a lehetős legtöbbet hozd ki magadból, így akár sikerül, akár nem neked már mindenképp nyugodt lesz a lelkiismereted!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Valamennyi társaddal mindannyian egy célért küzdötök jelen pillanatban, mindenkinek egyetlen egy dolog lebeg a szeme előtt, amelyért bármire képes lenne. Nagy csalódással konstatálod azonban, hogy szép számban akad közöttük olyan is, aki a céljai érdekében akár lelkiismeret-furdalás nélkül tapos át másokon csak azért, hogy a serleget a kezében tarthassa. Mivel neked van egy bizonyos értékrended, amit nem adnál fel hol-mi versenyhelyzetek miatt, épp ezért csak addig harcolj érte, amíg át nem kell lépned ezt a bizonyos határt. Hidd el, ha mégis úgy döntesz, hogy az elveid és a lelkiismeret félretéve harcolsz a célodért, nagyon keserű szájízzel állsz majd fel a dobogó legfelső fokára. Soha ne felejts el embernek maradni!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Elégedetlen vagy a jelenlegi teljesítményeddel, úgy érzed, többet is ki tudnál hozni magadból, de annyira fáradtnak érzed magad, hogy nem tudsz tovább menni. Semmi baj, erre a jelre érdemes hallgatnod és kicsit félretenni azt, amin egyfolytában kattog az agyad, vonatkoztass el tőle, összpontosíts teljesen független dolgokra és meglátod, ha újult erővel veszed elő ismét azt, amit teljesítened kell, sokkal hatékonyabban és megoldás centrikusabban fogsz tudni működni! Egy dolog biztos: nem érdemes rágörcsölnöd a helyzetre, mert annál nehezebb lesz meglátni az utat, amerre érdemes menned!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Elterveztél valamit, amit eltökélt szándékod meg is valósítani, ennek elérése érdekében kötöd az ebet a karóhoz, semmiképp nem vagy hajlandó lejjebb adni abból taktikából, amellyel el szeretnéd érni azt. Még az sem elegendő jel számodra, hogy kezd a dolog a minőség rovására menni, hisz a körülmények állandó változása miatt egy idő után egyszerűen nem tudsz a saját magadtól elvárt szinten helyt állni úgy, ahogy szeretnél. Ezen a ponton érdemes tehát mérlegelni, hogy szeretnél-e az elveid minden körülmények között ragaszkodni, vagy megtanulsz egy kicsivel rugalmasabb lenni, bizonyos esetekben másként tekinteni a helyzetre és aszerint cselekedni, ahogy az a lehető legjobb, ahelyett, hogy aszerint cselekednél, ahogy az számodra a legkényelmesebb!

NYILAS (november 23-december 21)

Mihamarabb szeretnél lezárni egy számodra igen kényelmetlen helyzetet, kevésbé viseled ugyanis jól a vele járó kellemetlenségeket. Jelen pillanatban egyelőre úgy tűnik azonban, hogy várat magára a lehetőség, hisz a körülmények nem teszik lehetővé azt, hogy végre pontot tehess a dolog végére. Ne kapkodj, érdemes türelmesen kivárni a pillanatot, amikor minden ideálissá válik ahhoz, hogy lezárhass végre mindent, ami zavar és ne kelljen többé kényelmetlenül érezned magad. Hidd el, eljön ez a pont is, ám minél inkább erőlteted, annál messzebb kerülsz tőle! Türelem fog majd csupán sikert teremni neked, épp ezért érdemes egyelőre várnod!

BAK (december 22-január 20)

Segítőkészségedről vagy híres a környezetedben, bárki bármivel bármikor felkeres, azonnal eldobsz minden addigi tennivalód és rohansz, hogy rendelkezésre állhass. Ez mind szép és jó, de egy idő után rá kell jönnöd, hogy sajnálatos módon akadnak körülötted olyan személyek is, akik lustaságuk okán csupán kihasználni szeretnének. Rajtad múlik azonban, hogy észre tudod-e venni ezeket az embereket és időben le tudod-e állítani őket pontosan azért, hogy tenni nem akarásuknak és "nem törődömségüknek" ne Te idd meg végül a levét. Légy résen, mert ha nem figyelsz oda eléggé és nem szelektálsz, könnyen rá is fázhatsz!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

A mai nap olyasfajta meglepetéseket tartogat számodra, amelyekre nem is számítottál, épp ezért esik olyan jól, hisz azoktól a személyektől érkeznek, akik tulajdonképpen nem is állnak olyan közel hozzád. Ezek a meglepetések adnak erőt és lendületet a mai napra, úgy érzed semmi nem szegheti a kedved, még annak ellenére sem, hogy bőséggel lesznek olyanok, akik nem örülnek a Te boldogságodnak és mindent megtesznek majd azért, hogy letörölhessék a mosolyt az arcodról. Neked azonban a legkevésbé sem kell odafigyelned rajuk, hisz csak a pozitív dolgokkal érdemes foglalkoznod, a negatívak ugyanis lelkileg abszolút leépítik az embert. Ha mondják a magukét, hadd mondják, az abszolút az ő problémájuk és nem rád tartozik! Te csak élvezd az Életet, hisz megérdemled!

HALAK (február 20-március 20)

Egy vitás helyzetet túl reagálva, hirtelen felindulásból olyasmit mondasz valakinek, aki fontos számodra, amelyet az első pillanatban azonnal meg is bánsz. Igyekezz azonnal megmagyarázni a szavaid, kérj elnézést az illetőtől és biztosítsd róla hogy pontosan tudod, ezúttal elvetetted a sulykot. Amennyiben legközelebb hasonló szituáció adódik, érdemes kétszer végig gondolnod, hogy egyszer mit mondasz ki, illetve azt is érdemes figyelembe venned, hogy a szavaidnak súlya van, ahogy pedig a mellékelt ábra mutatja, nem is kicsi. Ne feledd: bármiféle ügyben izgatod fel magad, az első pillanatban kimondott szavak befolyásolhatják az egész helyzetet. Épp ezért légy óvatos, hogy kinek és mit mondasz a jövőben!